Napisal/-a S52RZ » 30 Apr 2023, 13:48
Janez hvala za lepo željo, razumem tvoje težave, ki si jih opisal, ker sem se tudi sam znašel v podobnem vrtiljaku zapletov. Praviš e-pošta, seveda je v redu če ti na drugi strani odgovarjajo? Dvakrat sem jim poslal e-mail, prvič sem jih prosil za pomoč pri registraciji računa pri ARRL, ker se mi je pri vsakem logiranju stran zaklenila. Drugič sem jim postavil vprašanje, zakaj so mi vpisali Honor Roll samo pod *MIX ne pa tudi CW in katere entitete niso priznali. V obeh primerih sem dobil samo odgovor, da so mojo pošto oddali v reševanje, vsebinsko pa nič. Problem logiranja sem potem rešil sam, toda bilo je prepozno, tako da takrat nisem mogel uporabiti DXCC on-line sistema, koristiti sem moral klasičen način čekiranja, kar je bistveno podaljšalo postopek.
Po enem mesecu sem prejel njihovo pismo, kjer me opozarjajo, da je bila moja (VISA) debet bančna kartica zavrnjena, z zahtevo da poravnam zapadli dolg in da se do poplačila postopek ustavi. V pismu so mi navedli statistiko *MIX 330/333; *CW 329/332 in *Chalenger 2449. Pripisali pa so da v tej statistiki niso knjižene papirne kartice. Ta stavek me je ohrabril, misleč da je vse v redu, da bodo po izvedenem plačilu prišteli še obe kartici – entiteti, kar bi dosegel vpis na obeh področjih HR. Toda iz zadnjih podatkov iz LoTw je razvidno, da mi niso priznali EZ. Medtem pa sem v arhivu Clustra zasledil, da tudi znaka ki ju imam v zalogi iz EZ, nista priznana, kar pomeni, da kar dobiš iz EZ je vse pod vprašajem. Kdor vlaga zahtevke za DXCC diplome, naj med delanimi prefiksi poprej preveri veljavnost znaka iz EZ ali druge sumljive znake. Tu pa se mi zastavlja vprašanje zakaj čeker pri čekiranju te ne opozori na neveljavnost znaka, katerega ti ARRL v nadaljnem postopku ne priznava.
Na koncu vsega imam vpisan Honor Roll, v njem se skriva petnajstletni osebni trud, je čist brez »prijateljske« pomoči, vpisan je pod MIX (331/334), ob tem je tudi Chelenger 2445 in CW (330/333). Za CW vpis v HR je zmanjkala ena, ki jo niso priznali, tako da mi ostaja še vedno odprt lov najmanj za eno DXCC iz preostanka ne delanih držav, EZ pa sem kar odmislil. Žal pa mi je za prijatelja, ki ni uspel z vpisom HR, saj so mu skenclali kar nekaj entitet. Branko S58AW, ki je tudi prejemnik HR mi je v tem vrtiljaku nudil kar nekaj koristnih informacij zato se mu zahvaljujem. Po plačilu bo sledilo še naročanje plakete in čakanje.
Pozdrav in 73! Zdravko - S52RZ