Retevis RT-73

Novosti, obvestila, želje, stanje omrežja, vozlišča, prehodi, APRS digiji in omrežje, ....

Moderatorji: s56g, S57BBA

Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a S51VC » 24 Jun 2023, 11:04

Ojla!
Pred kratkim sem nabavil Retevis RT-73. Marjan S56SCI mi je zložil codeplug, hvala mu. Sami kanali mi delajo OK. Drugače pa je z APRS, GPS, roaming. Vse imam nastavljeno, omenjene stvari pa mi nočejo delat. Je kdo na forumu, da mu na omenjeni postaji vse to dela? Rabil bi kak "užiten link", kjer je to opisano, mogoče kodeplug za primerjavo, kakšen opis, na kaj moram pazit itd.
Hvala.
LP de S51VC Max
S51VC
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA

Re: Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a S57NAZ » 24 Jun 2023, 14:59

Mogoče bi malo pobrskal po DMR forumu.
https://www.ham-dmr.si/forum/viewforum. ... 63f3d003e7
V razdelku - Programiranje DMR postaj

Vsekakor se registriraj, da ti bo pokazalo vse slikice v forumu.

Ko boš imel vse nastavljeno, moraš iti na svetlo, da ti bo pokazal koordinate.
Pri meni radijska postaja potrebuje minuto ali več, da se pokažejo koordinate,
doma na zunanjo anteno in malček daljši kabel pa sploh ne pokaže. Tudi na
originalno anteno zunaj pokaže, v sobi pa ne.

P. S.
V četrtkih ob 21 uri je DMR sked na TR1 kanalu, verjetno ti bo še kdo kaj svetoval.
Pojdi na najbližji repetitor, ker so vsi povezani med seboj in se slišimo radioamaterji
iz vse Slovenije ne glede na kateri lokaciji je kdo.

Zanimiv članek:
http://www.g4ilo.com/aprs.html

73 de Marko - S57NAZ
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez
Uporabniški avatar
S57NAZ
 
Prispevkov: 635
Pridružen: 27 Avg 2001, 01:00
Kraj: Kranj - JN76EF

Re: Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a S51VC » 24 Jun 2023, 15:46

Ja Marko, vidim, da ste se potrudili in napisali odlične napotke. Vidim, da si soautor teh člankov, te bom vprašal za par napotkov.
Namreč, codeplug pošiljam s programom DMR-CPS_DRS. Pri postavki (APRS) rabim podatek, Destn Call Sign in njegov SSID. To je za analog APRS na 144,8 MHz. Za DMR moram poslat na 293999, za katere imam nastavljenih 8 DMR repetitorjev. Drug problem pa je(DMR Service): GPS =ON, GPS Interval= 30S, GPS Channel=?????.
Za roaming (Scan List) imam nastavljene repetitorje S5 TG293. Nekaj sem jih dodal na na selected channel. Na Scan TX mode imam nastavljen Appointed Channel, kaj pa naj dam pod rubriko Appointed Channel. Kateri kanal naj je imenovan. Trenutno imam nastavljen Zgorni Kocjan S55UTB S59DTB-10.
Ko se bom registriral na ham-dmr.si, si ogledam vase članke in se "izobrazim"..HI.
Hvala ti.
Eto, mogoče mi kdo še zna odgovorit na to?
73 de S51VC Max
S51VC
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA

Re: Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a s57sr » 25 Jun 2023, 07:49

Max in ostali pozdrav

jaz imam tudi Retevis RT 73. Vse sem že poskušal vendar še vseeeno nekaj ni OK in na hotspotu ne dela v redu. Ker več glav več ve, prosim a mi kateri lahko pomaga z kako konfiguracijo CPS-ja mi bo veliko lažje, pa mogoče kaj gradiva okoli nastavitev..

Za vsako pomoč se zahvaljujem Roman de S57SR
lep 73 !
s57sr
 
Prispevkov: 127
Pridružen: 22 Feb 2006, 08:38
Kraj: mozirje

Re: Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a S51VC » 25 Jun 2023, 08:08

Roman, ojla.
Tudi jaz imam doma hotspot, s katerim sem skoraj doktoriral...HI. Problem je bil, da je frekvenca mojega hotspota zamaknjena za 500Hz. To sem opazil šele na ploščici, ko sem razmontiral hotspot. Tam je bila nalepka, da je OFFSET 500Hz. Hotspot ti verjetno deluje z drugo postajo, z RT-73 pa ne. Boš bolj podrobno opisal težavo, da bo stvar rešljiva.
LP de S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA

Re: Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a s57sr » 25 Jun 2023, 08:46

Pozdrav ponovno

ja to vem glede točne nastavitve frekvence brez zamikov. Hytero sem nastavil oziroma deluje BP ni nobenega problema, vem da se HS lahko čudno obnaša pri kitajčkih... Ko sem imel ročno postajo Retevisa 3, sem opazil da je morala biti med hotspotom in postajo neka razdalja recimo vsaj par metrov potem je zadave špilala, če si bil čisto zraven pa ne ali pa samo deloma. Očitno frekvenca ali HS ali postaje ni bila čisto enaka v decimalki (vsaj tako mislim...ne vem) HotSpot mi na Hytero dela OK, za Retevisa RT73 pa mislim, da nimam vse nastavitve prav. V samem vpisovanju obstaja recimo kanalov in con obstaja možnost, da sem naredil napake.... zato bi rabil en CPS, ki je OK za "MUŠTER"... Če mi lahko pošlješ na moj meil supanic.roman@siol.net, kak cps kot opomnik da lahko jaz
nato z primerjavo prgledam svojega in ga po potrebi popravim..
Za uslugo ti bom zelo hvaležen..

lep pozdrav Roman de S57SR
lep 73 !
s57sr
 
Prispevkov: 127
Pridružen: 22 Feb 2006, 08:38
Kraj: mozirje

Re: Retevis RT-73

OdgovorNapisal/-a S51VC » 25 Jun 2023, 17:54

Ojla Roman.
Hotspota še nisem nastavljal na RT-73. Čaka na boljše čase. Ko to nastavim, ti lahko pošljem codeplug. Postajo imam zdaj v avtu.
73 de S51VC
S51VC
 
Prispevkov: 84
Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA


Vrni se na Packet omrežje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov