O ATVju nimam pojma, me pa zanima. Nekaj malega sem sicer prebral v CQju, bolj pa me zanimajo izkušnje operaterjev, pa tudi cena takšne opreme.
Kakšno minimalno opremo potrebujem za ATV kontest in kako takšen kontest pravzaprav izgleda?
Moderator: s55o
s56al napisal/-a:Dragan,
Če začnjaš na novo, predlagam, da se kar takoj 100% digitaliziraš. IP povezava prek paketnega radia + standardni audio/video vmesniški programi za PC. Res pa je, da s tako HAM TV težko greš v EU, ker EU paketno HAM omrežje slovenskega v glavnem ne dohaja.
LP, Sandi
Bozo napisal/-a:Ziv
Nekaj takega imam jaz.
73, Bozo
s57tda napisal/-a: Ja, ali je tu full duplex delo, ali semi duplex? Kaj velja kot veljavna zveza?
s57tda napisal/-a:Torej če povzamem: potrebujem nek generator slike (npr. USB kamerco na prenosniku,
ki ima AV izhod), ustrezen oddajnik in sprejemnik. in anteno!?
Potem pa na hrib in CQ DX!
s51da napisal/-a:Tako je....
Sam uporabljam na 1.2GHz:
Staro VHS kamero, S51KQ oddajnik - 2W, 18W ali 36W ojačevalec, S51KQ sprejemnik
(lahko je navadni analogni SAT sprejemnik), 17el. yagi ali 90cm parabolo, S53MV
predojačevalec, črno-beli video generator, digitalni fotoaparat kot barvni video generator,
postajo in anteno za 2m, prenosno televizijo (žepno Casio) ............
Tekmovanje z vrha hriba z vso to opremo zna biti pravi izziv.
Radovedni planinci, pa so poglavje zase...![]()
LP
David S51DA
s57tda napisal/-a:Torej namesto VHS kamere, generatorjev, digitalnega fotoaparata in žepne televizije bi lahko uporabil tudi prenosni računalnik in USB video kamerco, ne? Na vsak način bi najraje uporabil opremo, ki mi je na voljo... Vsaj del opreme.
s57tda napisal/-a:Na katerih frekvencah se pa dogovarja za zveze? In koliko je sploh aktivnih ATV postaj?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost