nasvet

Vse o KV, UKV, UHF, SHF... antenah in stolpih

Moderator: s57uud

OdgovorNapisal/-a s55z » 27 Mar 2006, 23:50

s56izw napisal/-a:...
na netu sem zasledil tudi cro izdajo radiomaterskega časopisa nekaj takega , kot dobivam zdaj od naše zveze.... škoda , da si dotični , ki so pristojni za vsebino le tega ne preberejo tudi cro izdaje njihove verzije, katera se mi zdi kot noč in dan proti naši žalosti.
veliko člankov je namenjenih posebaj mlajši popolaciji radioamaterjem, kot so osnove elektro tehnike , izdelava proprostih elektro izdelkov , anten itd. nasprotno za naso izdajo imam občutek, da služi zgolj za zapolnitev papirja in pozablja , da ne zanimajo vseh rezultati raznih tekmovanj in pa članki za katere moraš imeti vsaj elektrotehnično izobrazbo.
sicer ta drugi del , ne sodi v to temo ( se opavičujem ) , če me je malo zaneslo!in bila bi dobrodošla kakšna anketa , v kateri bi obiskovalci tega foruma , lahko prikazali zodovoljsto oz. ne... z edinim slo. radiomaterskim časopisom ....

Hojla, takšnole jadikovanje glede vsebine in oblike je že kar smešno. Kot sem na HRS portalu opazil, se tudi oni sprašujejo o kakovosti vsebine, pa oni časopis plačujejo po komercialni ceni. Tako malo, kot je namenjeno za časopis pri nas, kaj boljšega tudi ne more biti!

Verjetno ste v zadnjem zapisniku opazili novo ponudbo za izdajo skupne revije Elektronika in CQ ZRS, ki bi prinašala 100 stransko barvno revijo za borih 370 SIT/izvod za člane ZRS. Vendar je bil sklep skupščine ZRS, da se stanje ne spremeni do nadaljnjega in tako je sklenil tudi UO glede ponudbe.

Kar se vsebine tiče pa takole: vedno bodo nezadovoljneži, saj je enim prezahtevno, drugim prelahkotno, tretjim premalo in spet četrtim preveč. ŽE ČESA! :evil:

Tudi pri nas so nekateri članki za osnovno šolsko izobrazbo. Pozabljate, da smo se že pred 30 leti v osnovni šoli pri fiziki in tehničnem pouku učili vezave uporov, kondenzatorjev in ohmovega zakona. TO NI ELEKTROTEHNIČNA IZOBRAZBA ampak povsem osnovna. In vsaj to znanje bi morali imeti vsi radioamaterji...

Pa še nekaj nam je dala osnovna šola: osnovno pismenost, ki je marsikateri uporabnik tega foruma nima niti za dva razreda osnovne šole!
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a S57Q » 28 Mar 2006, 12:59

Fizike res nismo imeli vsa leta šolanja, tu še ni zamere.
Kako so se pa nekateri "prešvercali" pri pouku materinščine, ki je predmet vsa leta šolanja, mi pa ni jasno. Očitno nekaj škriplje v našem šolskem sistemu ali v nekaterih glavah.
Lep pozdrav, Tone - S57Q
S57Q

Kraj: Sevnica

Vrni se na Antene

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov