Prevec lep dan glih nimam z oteceno nogo od novih TS3A cevelj. Izvirni greh je s K1B DX-ped. Eh ta Jug...
Moderatorji verjetno ne bodo zamerili okrog YL ker so samski

Fantje, če že menjate znake, potem poskrbite, da bodo "frišni"...
S56VGL napisal/-a:Zanima me ali je treba nujno zamenjat klicni znak tudi za Cept licenco.
Hvala za odgovor
S57NWG napisal/-a:A imas predlog za kaksen pameten znak? Sploh ne vem ali je še kaj sploh kaj prosto.
s55z napisal/-a:s55o napisal/-a:Na žalost niso bila napisana nobena pravila o tem, kako z že uporabljenimi znaki..po eni strani bi moral biti nek 10 letni moratorij, vendar ga tukaj ni. Tako da...je kar je..
lp
Sam sem parkrat postavil vprasanje, ali je narejen pravilnik za razdeljevanje eno-, dvo- in tricrkovnih znakov, pa se me je zelo vehementno odpravilo, da se bo to ze pravi cas pripravilo in da itak ni obvezno menjati klicnih znakov...
Na, zdej pa mamo, in smo na brzino izkoristili luknjo, HI!
Mah, ce pa radioamaterske znake primerjaš z vozniškim dovoljenjem pa res ne vem. Sem bil ex. 6-tka, pa mislim, da ne bom z pomankljivim znanjem oz. neznanjem radioamaterstva nekoga s tem ogrožal kot v cestnem prometu.
s57ezb napisal/-a:Mah, ce pa radioamaterske znake primerjaš z vozniškim dovoljenjem pa res ne vem. Sem bil ex. 6-tka, pa mislim, da ne bom z pomankljivim znanjem oz. neznanjem radioamaterstva nekoga s tem ogrožal kot v cestnem prometu.
To sicer drži, se pa že uresničuje Jožetova, s57bi napoved.
73
Ampak vse se spreminja. Tudi pri profesionalnih stvareh (ukinjanje CWja v profi zvezah npr., šolstvo itd.). Tako pač je. Radioamaterstvo je hobi in to, da nekomu pomeni vse, ne pomeni, da se bo vse urejalo po njegovih željah, da bodo kriteriji ostali vedno enaki ali še strožji.
Razvoj gre v drugo smer.
Lep pozdrav, Jože.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov