Kontakt

O radioamaterstvu v S5 in po svetu

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a S51AG » 26 Feb 2005, 23:32

Odlična rešitev, ignoranca, kaj ne? Ilegalec pa sem ravno toliko kot ti. Kar malce preglej moja sporočila, pa boš našel vse podatke, ki te zanimajo, vključno s pozivnim znakom. Če pa sem nick registriral v obliki, kakršni sem ga pa to nima nobene zveze z nekakšno iilegalo ali prikrivanjem identitete.

Če pa se tebi zdi, da je zafrkantski odgovor tisto, kar nekdo, ki zastavi vprašanje tudi pričakuje pa si se krepko zmotil. Od tod tudi dejstvo, da so niti sporočil popolnoma zasmetene s takšnimi in drugačnimi opazkami, uporabniki table pa vodijo sicer zanimive pogovore preko zasebnih sporočil. Od slednjih seveda širše občinstvo nima nič. No, in tudi ta tema se je preselila na raven zasebnih sporočil.

Pa lep večer še naprej,

Tono
Uporabniški avatar
S51AG
Moderator
 
Prispevkov: 610
Pridružen: 26 Dec 2003, 14:01
Kraj: Ptuj, JN76WK

OdgovorNapisal/-a s56a » 27 Feb 2005, 05:59

Tono, pri pregledu tvojih sporocil sem ugotovil pozivni znak in zanimanje za vojaske postaje. Na osnovi tvojih prispevkov sklepam, da verjetno delas v sluzbi sile po principu "ni mu treba vedeti". Ali se motim?

Humor je nujni nadomestek inteligence ker bi drugace vsi znoreli!
s56a
 

OdgovorNapisal/-a S57BI » 27 Feb 2005, 08:15

Zame si še vedno ilegalec. Če vnesem znak v call book nič ne izpiše.
Potem je vseeno če si Tono ali pa s5karkoliže.

Lp. Jože.
S57BI
 
Prispevkov: 184
Pridružen: 06 Feb 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a S51BR » 27 Feb 2005, 10:27

A vsej tej razpravi pravite humor? Tragedija. Tragedija, da se radioamaterji pogovarjamo tako in na takšen način.

Tono je v tem primeru samo prispodoba radioamaterske kulture. Je čisto vseeno, s kakšnim "nickom" je registriran, je čisto vseeno... V vsakem primeru boste našli in iskali podrobnosti v ozadju, bistvo teme pa se bo zgubilo med smetenjem.

Le kam nas pelje ta radiomaterska nestrpnost?

Aj, še to. Jože, če nekdo ni v Callbooku, še ne pomeni, da ni radioamater. Če pa je ta forum odprt samo za tiste, ki so popredalčkani v Callbooku, pa naj se spremeni programska rešitev forumov. Očitno tudi jaz ne bi smel na forume, ko ne bom več v Callbooku.
*****************
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
TX/RX: Yaesu FT 857D, Icom T7E
S51BR
 
Prispevkov: 298
Pridružen: 22 Jul 2004, 20:19
Kraj: JN75LX, Sevno

OdgovorNapisal/-a S57BI » 27 Feb 2005, 11:18

Sploh ne gre za to ali je radioamater ali ni. Gre za to, da je anonimen. Če že kritizira naj bo vsaj toliko korajžen, da se podpiše. Da je na nek način javen. Tono mi ne pove nič, prav tako ne znak, če nikjer ne vidim kdo to je. Lahko da takšen znak sploh ne obstaja. Nimam kje pogledat.

Na zvezi imajo spisek vseh S5 radioamaterjev, potem naj izdajo S5 callbook z vsemi radioamaterji.. Tak spisek bi koristil vsem, še posebej tistim, ki so člani zveze. Tujca npr. prav malo briga ali je nekdo član ZRSja li ne. Zanima ga pa kdo je pod tem znakom in naslov.

Lp, Jože.
S57BI
 
Prispevkov: 184
Pridružen: 06 Feb 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a s56a » 27 Feb 2005, 12:24

Seznam vseh izdanih radioamaterskih dovoljenj bi bila APEK naloga. To je ze nekoliko vecja zalost.

Rudi, mene ne skrbijo odprte debate. Ne maram skrivanja info. Dovolj je bilo 40 let skrbi za nezne radioamaterske dussice.
s56a
 

OdgovorNapisal/-a S51AG » 27 Feb 2005, 13:34

Spoštovani,

vidim, da je vsakršna nadaljnja debata popolnoma brez koristi, zato se diskusij v takšni obliki in na tako nizkem nivju ne mislim več udeleževati. Moj namen je bil le apel vsem uporabnikom table, naj bodo debate čiste, konstruktivne in na splošno zanimive. Mislim, da na tabli ne sme biti prostora za takšno ali drugačno predalčkanje glede na način predstavljanja ali uporabniško ime, radioamaterski staž, bivši operaterski razred, opremo, ali pa celo glede na nacionalno pripadnost in jezik, kot nekateri namigujejo.

Kar se tiče predstavljanja na tabli pa le to: popolnoma vseeno je, ali se uporabnik predstavi kot Marjetica, S51XYZ ali pa kar kot Janez Novak iz Kranjske Gore. Ali je res nujno, da vsakogar, ki želi karkoli pripomniti takoj v skladu s starimi dobrimi metodami preteklih časov ne nek način preverimo ter mu določimo moralno - politične kvalitete? Mislim, da to zares ni nujno. Kot moderator enega največjih slovenskih forumov lahko le povem, da bo forum rastel in se razvijal edino le, če se bomo pogovarjali na zanimiv in konstruktiven način. Ko se začne smetenje je vsega konec. Za uporabnike pa seveda velja, da je nick v medmrežnem prostoru enakovreden svojemu lastnemu imenu: hitro se ga da oblatiti, blato sprati pa je bistveno težje.

Sam sem na ta forum pričel zahajati zato, ker sem zaradi ponovnega aktiviranja v radioamaterskih vrstah potreboval kup informacij. Moram povedati, da izredno cenim ljudi, ki so mi pri tem pomagali z uporabnimi nasveti ter name prenesli veliko svojih, dolgoletnih teoretičnih in praktičnih izkušenj. Ob tem lahko le ugotovim, da imamo v vrstah slovenskih radioamaterjev precej vrhunskih strokovnjakov, ki so ob vsem svojem znanju ostali predvsem radioamaterji, in to v pravem pomenu besede. Žal so v mojem primeru vsi kontakti ter prenos informacij in znanj potekali na nivoju zasebnih sporočil ali osebno. Ob tem lahko samo ugotovim, da ta tabla žal nima kvalitet, ki bi jih sicer ob primernem posredovanju moderatorjev lahko imela ter tako postala vodilno medmrežno zbirališče slovenskih in pa tudi drugih radioamaterjev. Vse preveč je namreč arogance in posmeha, pa naj gre za objavo v malih oglasih, ali za nedložni sestavek v forumu Radioamaterstvo. K sreči je tehnični del foruma ostal koliko - toliko čist in uporaben. Zato moderatorjem in administratorju predlagam, naj ravnajo po svoji vesti in kot velevajo pravila: strasti naj ostanejo tam, kamor spadajo, tabla pa mora ostati čista in kvalitetna. Še enkrat povdarjam: tukaj ne sme biti prostora za ljudi, ki so na kakršni koli način nestrpni do ostalih uporabnikov, ali pa se iz njih norčujejo. Še posebaj tukaj ne sme biti prostora za nacionalizem, arogance do ljudi drugih nacionalnosti in ostale primitivizme, ki se jih nekateri uporabniki nikakor ne morejo ostresti. Ob tem se seveda tudi strinjam, da je zdrav humor vsekakor zdrav, biti pa ga mora tudi prava mera. Zabijanje "štosov" ob vsaki priložnosti je namreč zelo neokusno.

Upam, da so bili in bodo moji predlogi razumljeni tako, kot je bil prvotni namen in zelo vesel bom, če bo ta tabla le pridobivala na kvaliteti. Nenazadnje se moramo zavedati, da predstavljamo družino radioamaterjev, ki so bili v preteklih letih in desetletjih gonilo razvoja radijske tehnike in elektronike, računalništva in informatike, na noge so postavljali klube Ljudske tehnike, organizirali pomoč pri akcijah in nesrečah, sodelovali pri obrambi svoje domovine ter nenazadnje bili predvsem ljudje, odprti za pomoč tistim, ki so jo potrebovali. Upam, da bo tako tudi v naprej, le malce več strpnosti in medsebojnega razumevanja bo treba.

Z odličnim spoštovanjem,

Tono
S56BGU
Uporabniški avatar
S51AG
Moderator
 
Prispevkov: 610
Pridružen: 26 Dec 2003, 14:01
Kraj: Ptuj, JN76WK

OdgovorNapisal/-a S51BR » 27 Feb 2005, 14:29

S57BIC napisal/-a:Sploh ne gre za to ali je radioamater ali ni. Gre za to, da je anonimen. Če že kritizira naj bo vsaj toliko korajžen, da se podpiše. Da je na nek način javen. Tono mi ne pove nič, prav tako ne znak, če nikjer ne vidim kdo to je. Lahko da takšen znak sploh ne obstaja. Nimam kje pogledat.

Na zvezi imajo spisek vseh S5 radioamaterjev, potem naj izdajo S5 callbook z vsemi radioamaterji.. Tak spisek bi koristil vsem, še posebej tistim, ki so člani zveze. Tujca npr. prav malo briga ali je nekdo član ZRSja li ne. Zanima ga pa kdo je pod tem znakom in naslov.

Lp, Jože.


Jože, seznam vseh radioamaterjev bi tudi jaz rad videl. Ampak dovoljenja v upravnih postopkih izdaja APEK (v preteklosti pa pač drugi organi) in to evidenco bi lahko vodila samo državna inštitucija. Kako je to danes v praksi ne vem, ker mi v času mojega predsednikovanja S59AR ni hotel izdati te državne tajnosti. Zato se bojim, kdo razpolaga s seznami radioamaterjev in ali je vse v skladu z zakonom o varstvu osebnih podatkov... To bi točno vedel le S59AR, zanimivo pa bi bilo povprašati tudi na APEK, ali imjo sezn vseh izdanih in še veljavnih dovoljenj.
*****************
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
TX/RX: Yaesu FT 857D, Icom T7E
S51BR
 
Prispevkov: 298
Pridružen: 22 Jul 2004, 20:19
Kraj: JN75LX, Sevno

OdgovorNapisal/-a s56a » 27 Feb 2005, 15:01

Tono, ali nam lahko odkriješ naslov velikega foruma, ki ga ti moderiraš?
s56a
 

OdgovorNapisal/-a S51AG » 27 Feb 2005, 15:30

Pozdravljen,

zakaj pa ne. Upam, da ne bo izzvenelo kot reklama.

http://www.mobisux.com/tabla/postlist.php?Cat=&Board=mobi7

in

http://www.mobisux.com/tabla/postlist.php?Cat=&Board=tehnikapomoc

Moderator: Motronic

Če rabi kdo informacije s področja tehnike motornih vozil, še posebaj avtomobilske elektronike, meritev in merilne opreme, diagnostike in dokumentacije je pri meni zmeraj dobrodošel.

Lep pozdrav, Tono
Uporabniški avatar
S51AG
Moderator
 
Prispevkov: 610
Pridružen: 26 Dec 2003, 14:01
Kraj: Ptuj, JN76WK

OdgovorNapisal/-a s56a » 27 Feb 2005, 17:06

Ime zaenkrat tajno Titula legenda
Št. sporočil 2674 Ocena uporabnika
Domača stran Poklic povezan z gibanjem elektronov
Hobiji Guinness & Killkenny Mobilni telefon RUP 3B
Biografija strogo zaupna ICQ številka
Spol: Moški Registriran od 07.03.2001 00:41
Datum zadnje prijave 27.02.2005 15:42

Motronic, pri radioamaterjih imamo unikatne pozivne znake, ime in priimek in veliko domačih stran. Poglej malo na http://artinian.bit.si in vprašaj, če ti kaj ni jasno okrog elektronov. Lahko tudi ob irskem pivu.

SWL so kot bralci na internetu, ki nikdar ne pošljejo noben prispevek!
s56a
 

OdgovorNapisal/-a S51AG » 27 Feb 2005, 21:28

Pozdravljeni g. S56A,

tokrat še zadnjič.

Žal iz tvojega sporočila nisem uspel razbrati, kaj bi sploh rad povedal. Ker je škoda, da tako brezpoldna ali bolje rečeno zelo čudna debata zavzema prostor na tej tabli se iz nadaljnje diskusije dokončno umikam. Moderatorju predlagam, da nit sporočil zaklene.

Lep pozdrav in obilo užitkov ob najedanju uporabnikov te table,

s tovariškimi pozdravi,

Tono
Uporabniški avatar
S51AG
Moderator
 
Prispevkov: 610
Pridružen: 26 Dec 2003, 14:01
Kraj: Ptuj, JN76WK

OdgovorNapisal/-a s56a » 27 Feb 2005, 21:55

Naši moderatorji so potrpežljivi in pričakujejo prej SETI javljanje kot pa SWL :-)
s56a
 

OdgovorNapisal/-a s55o » 27 Feb 2005, 22:15

:)

Pa še neki grega..Hami se ponavadi tikamo :)
lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator
 
Prispevkov: 2524
Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a s55rd » 28 Feb 2005, 01:04

Ko sem videl odgovore in posledice, ki jih je moja prošnja sprožila sem bil zgrožen. Radioamaterji ste še enkrat pokazali svoj pravi obraz. Žalostno. Patetično. Morbidno.

Prvi odgovor je bil od S56A. Humorističen? Morda. Za mene, ne. Od človeka, ki je tako bogat z znanjem, naredil toliko za radioamaterstvo..kapo dol za to, vsekakor nisem kaj takšnega pričakoval. Prej malo več napotkov okoli tega. Za človeka, ki lahko recimo iz obale nekje v 9A preko mobilnega telefona naroči specialno jed iz recimo arabskega sveta in pripeljejo mu jo z letalom na kraj ekspedicije, to je nekje dve leti nazaj, a ne da, se to res ne spodobi.

Zahvaljujem se vsem SWL operaterjem, ki so se mi oglasili in pomagali z odgovori!

Še enkrat se opravičujem vsem, da je moj post naredil takšno bedasto vrsto odgovorov, obtoževanj in še razplamtel nekatere stare zamere med Vami.
s55rd
 
Prispevkov: 48
Pridružen: 28 Dec 2001, 01:00
Kraj: Maribor

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Radioamaterstvo

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov