S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 06 Dec 2022, 06:07

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2022, 19:05 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Okt 2002, 12:17
Prispevkov: 140
Kraj: Volčja Draga - JN65UV
PONOVNO !!!

NAVODILA IN PRIPOROČILA S5FF - Slovenija Flora Fauna


Navodilo kako izbrati in aktivirati referenco Flora Fauna

Izbira reference Na listi referenc izberemo referenco zaščitenega območja katerega želimo aktivirati
To lahko storimo na stran WWFF.co v rubriki DIRECTORY in podirektoriju WWFF DIRECTORY .Tu se nahajajo vse kvalificirene WWFF vpisane reference zaščitenih,varovanih območij in parkov Izberemo željeno DXCC državo kateri se nahaja referenca napr S5FF za Slovenijo. V drsniku ki se v nadaljevanju odpre izberemo željeno referenco oz. Lokacijo ob kateri je poleg številke S5FF-XXXX (npr.S5FF-0088 ) še ime lokacije.Z kikom na številko se odrpe novo okno s podatki za to lokacijo.Uporabni podatki so poleg imena lokacije in oznake (npr.S5FF-0088 Štanjel –jedro ) pozicija gps in lokator ter status parka (ustrezna IUCN kategorija - parkov in zaščitenih katerij je kar 11 ) ter datum vpisa, Z klikom na »moder vprašaj« pri nazivu parka se odpre povezava na dodatne podatke ter zemljevid kjer lahko aktivator preveri kje se referenca nahaja in do kje sega ter morebitne dostope do varovanega območja in mesto aktivacije reference (več lahko se kasneje na osnovi tega najde ali vidi detalje na googlearth ali google map in drugih zemeljevidih).

Slika

Slika

Reference lahko izbere tudi v PDF dokumentu na stran WWFF.co v rubriki DIRECTORY in podirektoriju PDF DIRECTORY na voljo bo tudi na strani S5FF Slovenija v prihodnje dokument v »Doc« obliki z povezavami na območja. Tako se lahko na osnovi izbrane reference in prodatkov ki so na voljo vključno z zemljevidom pred odhodom dobro pripravimo na aktivacijo.Na samem mestu –lokaciji aktivacije postavimo potrebno za aktivacijo .

Slika

Postavljenjo opremo na mestu poslikamo pred in med aktivacijo,prav tako če obstaja v bližini tabla oz označba varovanega območja,nato zajamemo sliko ekrana na gsm telefonu ali gps navigaciji z pomočjo ene odštevilnih aplikacij – QTHLOKATOR ,Ham QTG lokator,APRS,etc, (google trgovina), to boste potrebovali ob pošiljnaju dnevnika poleg slik - WW Lokator in GPS pozicijo kot dokaz da ste bili na tistem mestu oz. V mejah območja aktivacije ob danem času.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Slika

Slika

Dnevnik zvez mora vsebovati uro,način dela,delovno območje-band,prejet in oddan rst (realen raport in ne samo 59) ter mora dnevnik bit poslav ADIF formatu – programi to imajo...priporoča se N1mm Log.4om,etc,...
Ter pravilno poimenovana znak_aktivatorja@št.reference in datum (format yyymmdd) ali v praksi " S55G@S5FF-0001 20220325 " z tem imenom ga shranite oz export v Adif format iz denvnika....

Slika

Slika

Povzetek :
-najmanj 3 slike mesta lokacije aktivacje z razvindo postavitvijo opreme (antene,postaje,lokacija)
-posnetek ekrana GPS,ali GSM aplikacije z lokatorjem in z koordionatami mesta aktivacije / posnetek APRS (razviden lokator ,točka aktivacije in kordinate znotraj mej izbrane reference)
-dnevnik zvez v ADIf (,pravilno označen,z strani pošiljatelja urejen in pregledan -brez napak vnosa etc)


Brez vseh zahtevenih podatkov ter pravilno urejen in poimenovan dnevnik NE BO sprejet oz je nepopoln ter ne bo odbelan oz. verificiran in kot tak NE bo naložen.
S tem ko ne izpolnjuje zahtev za obdelavo ne bo objavljen in bo obravnavan kot neveljaven.
Zato preverite dnevnike in zveze v njih ustreznost pravilnost in veljavnost klicnih znakov (v dnevniku in označbah morebitne napake) ter ostale log podatke... kasnejše popravljane in korekcija je zelo težavna in dolgotrajna ter v domeni izključno zadolženega na portalu WWFF kar je zelo zamudno ..traja veliko časa in... izven dosega nacionalnih koordinatorjev ki na to razen polsanega sporočila o korekciji ne morejo vplivati ko je log 1x naložen.

Veljavnost oz ispravnost loga ter vseh podatkov ,ostalih zahtev v zvezi pošiljanja dnevnika je izključno obveznost in dolžnost aktivatorja.

Dnevnik iz aktivacij v S5FF poslan na email za sprejem S5FF dnevnikov s5ff.dnevnik@gmail.com
bo naložen na stran WWFF.co v rubriki DIRECTORY in poddirektoriju WWFF DIRECTORY
in bo načeloma obelan v roku 3-5dni ter naložen na WWFF stran v Logsearch direktorj z strani S5FF ekipe.

V kolikor se med aktivacijo ne doseže 44 zvez/band ob aktivaciji posameznega referenčnega območja se log zvez tudi pošlje, tako da bodo zveze z »lovci« veljavne in jim bodo priznane ter naložene v WWFF log.
Aktivatorju reference pa se bo ob naslednji aktivaciji te reference prištelo k novim -za potreditev uspešne aktivacje reference je potrebno 44 zvez – oz seštevek aktivacij z tega ombočja za posameznega aktivatorja) . Npr. včeraj je nekdo na neki S5FF kolaciji opravili aktivacijo in v logu je 33 zvez...naslednji dan je naredili še 24 zvez ..skupno je to 57 zvez aktivacija se aktivatorju šteje kot uspešna in sem mu na WWFF prizna kot uspešno aktivirana.
Za delo z klubskimi znaki pa je potrebno 200zvez na referenco ter v logu ozančiti da gre za klub – nato se bodo aktivacije štele pod tem zakom.

Posebno pozornost v WWFF programu so tudi na zveze Park to Park – zveze med parki. (izmenajva referenc obeh parkov med seboj) sej so še dodatno ovrednotene in sodelujejo v dodatnih programih točkovanja in priznanj ter kvalifikacij. Veljajo izključno le obojestransko v logih evidentirane zveze z vsemi podaki v za izmenjavo : ura datum znak band rst + referenca npr. 22.3.2021 13.22 DL2SEF 40m 7.113 59 57 + DLFF-0110

Slika


To bi bilo na kratko o tem kako in kaj... za začet

Pozdrav in se slišimo 73 in 44
S55G Mitja
S5FF kordnator

_________________
73 de S55G Mitja
TRMASTO KU WOSU GONIM NAPREJ SVOJ "CREDO"...po planu in trmi...do konca...do zadnjega diha in šusa srca...
"Easy tasks don't make skilled artists!!! "​


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group