S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 03 Okt 2022, 00:12

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2018, 08:12 
Odsoten

Pridružen: 17 Mar 2018, 20:58
Prispevkov: 6
Ker bi rad poskusil še DMR svet, iščem cenovno ugodne modele postaj.

Kakšne izkušnje imate s spodnjima modeloma (predvsem pri delu preko repetitorjev), oz. katero priporočate?

Radioddity GD-77
https://www.aliexpress.com/item/Radiodd ... 50691.html

Baofeng RD-5R DMR Tier II
https://www.aliexpress.com/item/Baofeng ... 88531.html

lp, s55om


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2018, 10:46 
Odsoten

Pridružen: 07 Dec 2004, 00:22
Prispevkov: 48
Baofeng je v preteklosti imel probleme z Tier II načinom dela, ki je pogoj za uporabo v DMR omrežju.
Skratka z njim nisi mogel delati čez repetitorje, kar je danes glavnina uporabe DMR-ja. Tako ti ga iz tega vidika ne priporočam.
Radioddity GD-77 ga sicer ne poznam, zato ti ne bon nič pisal.
Sam uporabljam Retevis RT3 in RT8, ki sta kopiji Hyt MD380 in MD 390 in delata dobro.

_________________
Lp. Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2018, 12:11 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 534
Kraj: Kranj - JN76EF
Zanimiv članek za radijsko postajo Retevis RT3 iz leta 2017.

https://www.qsl.net/dl4yhf/RT3/

LP, Marko

_________________
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 08 Okt 2018, 13:30 
Odsoten

Pridružen: 17 Mar 2018, 20:58
Prispevkov: 6
Hvala obema za informacije.

Ja tale Baofeng RD-5R DMR je model, ki bi naj odpravljal težave s Tier II... (RD-5R is able to have two bands 2 m and 70 cm. And this time, it is a true dual time slot DMR, Tier I & II, compatible with Motorola and other DMR.)

Če ga je kdo že imel v roki, bi bilo zanimivo mnenje.

Drugače pa tale Retevis RT3 tudi zgleda zanimivo...

lp, Mitja


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2021, 08:29 
Odsoten

Pridružen: 30 Okt 2021, 07:54
Prispevkov: 2
Zanima me vaše mnenje o DMR postaji RETEVIS Ailunce HD1
Ali jo že kdo ima
Hvala

_________________
73 MATEJ


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2021, 12:22 
Odsoten

Pridružen: 07 Dec 2004, 00:22
Prispevkov: 48
Retevis RT3 ga imam od začetka (2017), sicer VHF. Zadeva je solidna. Je pa problem, da je na analognem delu zelo gluh ter preobčutljiv na nasičenje.
Potem plastika pri šraufih na zadnji strani je počila. Postaja pa sicer še vedno dela. Na DMR-ju je podobno kot RT8.
Za začetek solidna postaja.

_________________
Lp. Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2021, 21:17 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2017, 11:04
Prispevkov: 46
Menim da je HD1 v redu, dobra je tudi RT3S (GPS) Obe sta dualband DMR

Tukaj je več informacij: https://www.ham-dmr.si/forum/viewforum.php?f=4

Po mojem mnenju je najbolj zaželena postaja s strani radioamaterjev v tem trenutku Anytone AT-D878UV (PLUS), zlasti, ker omogoča tudi roamming in ima GPS.

glej anketo: https://www.ham-dmr.si/forum/viewtopic.php?f=4&t=68

https://www.ham-dmr.si/forum/viewtopic.php?f=4&t=309


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2021, 11:17 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1089
Kraj: Sevnica
Pozdrav,

Radioddity GD 77 je preizkušena postaja pri več uporabnikih DMR omrežja in deluje OK. Cenovno ugodnejšo DMR postajo boš težko našel. Ima tudi dobro razvijalsko podporo za posodobitve FW.

Kot je napisal Mitja pa trenutno največ ponuja zadnja verzija postaje Anytone AT-D878UV PLUS.

@S56LEC Ailunce HD1 ima Marko/S56FGS iz Ljubljane. Postaja ni slaba, vendar, če kupuješ novo, bo boljša izbira Anytone.

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2021, 16:18 
Odsoten

Pridružen: 10 Mar 2015, 12:55
Prispevkov: 4
Kraj: Ljubljana
Pozdrav

Imam HD1 in GD77.
Večinoma uporabljam GD77, ker je zelo prijazna za uporabo in programiranje. Na GD77 je potrebno načožiti OpenGD77 FW in postaja postane zelo prijazna za uporabo. Zato gre vsak dan z mano tudi na teren oziroma v QRL.

HD1 je v redu postaja, ampak njen FW ima še kar nekaj bugov. Kitajci ne kažejo neke volje za izboljšanje FW in odpravo napak. Trenutno jo večinoma uporabljam doma kot stacionarno postajo. Konektor za mikrofon oziroma za programiranje včasih heca in je treba vsake toliko kontakte očistiti.

Toliko, če pa so kaka konkretna vprašanja, pa kar na dan z njimi.

73 de Marko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2021, 22:32 
Odsoten

Pridružen: 30 Okt 2021, 07:54
Prispevkov: 2
A ima kdo file za postajo anytone at-d878uv ii plus da skopiram da se ne matram
Hvala :)

_________________
73 MATEJ


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 02 Nov 2021, 12:34 
Odsoten

Pridružen: 06 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 40
CPS za Anytone. Not je večina repetitorjev. Zone si pa uredi po želji.

https://www.s57xz.si/joomla/images/datoteke/CPS_Anytone878UVIIplus.zip


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 02 Nov 2021, 13:55 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2017, 11:04
Prispevkov: 46
Super urejen codeplug, tudi za učenje programiranja postaje primeren. Hvala :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 02 Nov 2021, 22:33 
Odsoten

Pridružen: 08 Mar 2004, 14:00
Prispevkov: 108
Kraj: Črnomelj
Pozdrav,
ali se kje na kakšni www.xx strani vidi kdaj je postaja v omrežju, čeprav samo poslušaš? Mislim te, katere že imajo svoj ID.

73, Aleš

_________________
73, Aleš
http://www.zimazakon.si/forum


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 03 Nov 2021, 11:28 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2017, 11:04
Prispevkov: 46
Aktivnosti na dmr lahko opazuješ po aktivnostih posameznega repetitorja na brandmeistru.

Več na sledečem linku : https://www.ham-dmr.si/dmr/index.php/brandmeister/nazadnje-slisano-repetitor-krvavec

Za zadnje aktivacije slovenskih repetitorjev vpiši v iskalno polje S5 (podatek se prikazuje samo kratek čas) :
link: https://brandmeister.network/?page=lh


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: DMR postaja
OdgovorObjavljeno: 03 Nov 2021, 12:05 
Odsoten

Pridružen: 19 Jan 2017, 11:04
Prispevkov: 46
S57XZ

Malo sem pogledal v drobovje kodepluga in me zanima zakaj je pri repetitorjih nastavljena šiorina modulacije 25KHz in ne 12,5KHz. Ali je to pravilno. Res je, da se pri nastavitvi 25KHz bolj močno sliši, samo je večja verjetnost da prebija signal na sosednji kanal.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group