KVP ZRS 2018

Tekmovalne tehnike in oprema - KV, Rezultati, Koledarji, ...

Moderator: s55o

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s59acp » 11 Mar 2019, 14:00

Pozdravljeni


Janez ne vem kako se bi ti počutil ,če bi te izključili iz tekmovanja in zraven tvojega znaka napisali tisto kar nisi naredil in te s tem diskreditirali pred javnostjo. Pred tem bi poslal več kot 10 mailov predsedniku in kv managerju Hubertu , in neštetokrat zadevo probal rešit preko telefona z predsednikom Majheničem in to vse bi trajalo več kot 10 mesecev brez kakšnega koli odgovora . Skoraj na kolenih sem prosil ,da to rešimo.
Poslana je bila tudi pisna priporočena pritožba pred več meseci ki so jo sprejeli kar dokazuje povratnica. Večkrat sem tudi govoril preko telefona z predsednikom Majheničem,kar je bil seveda presenečen ,zakaj so to naredili in da to ni prav. Res je ,da je probal tudi on razložit ,kako se odčita SWR meter kar seveda ni nič pomagalo. Čez kak mesec je že privlekel sam predsednik analize iz reversebeacona. Ko sem jim jaz poslal iz istega reversbeacona analize ,ki so pokazale ,da so nekatere qrp postaje močnejše od nas so se spet zavili v molk. Potem sem spoznal ,da predsednik igra enako igro kot ostali. Po nekaj mesecih pisanja se je tudi oglasil Hubert in napisal ,da dobimo odgovor. Do danes več kot 8 mesecev nismo dobili nič niti ene same besede.
Mi smo želeli samo razlago na naše odčitke in nesporen dokaz.

Predsednika Bojana Majheniča že več kot tri leta prosim za odgovor ,zakaj nismo dobili ARON opreme ,ki nam pripada ampak v treh letih nam tega ni odgovoril. Da bi morali dobiti smo zvedeli od drugih ARON ekip. Poslali smo tudi uradno priporočeno in nič. Mi smo naredili vse vaje v 6 letih,postavili APRS ,echolink,repetitor,FRN prehod in sodelovali v vseh mednarodnih vajah in to samo zaradi ARONa.Porabili več 100 ur samo za delo v ARONU.Več si lahko preberete v rubriki ARON. Sodelovali smo tudi v S50HQ tekmovanju za zvezo in dosegli izjemen rezultat.
Janez potem pa smo mi poden od podna halo.

Robi jaz sem neštetokrat prosil predsednika Majheniča ,da te zadeve rešimo pa sem naletel na ignoranco in žaljenje. Če kdo misli ,da si izmišljujem lahko dokažem z maili.Da je to prišlo na forum je krivda izključno na predsedniku.

Miran glede izjave našega člana ,da delamo z linearjem TL 922 je čista laž. V našem klubu nikdar nismo in nimamo tega linearja.Tudi naši člani privat nimajo tega linearja. Ne vem kdo ti je to povedal ampak sem 100% ,da nobeden iz našega kluba saj svoje člane dobro poznam in lahko trdim da mo med najbolšimi operaterji v svetovnem rangu ,kar dokazujejo rezultati v tekmovanjih. Mogoče hočeš namenoma nas diskreditirati in preusmeriti probleme drugam. Tukaj se ne gre za diplomo ampak za ime našega kluba in naših članov. Meni tista plaketa ali uvrstitev v tem tekmovanju popolnoma nič ne pomeni. Preden širiš takšne laži se prepričaj, in pričakujem od tebe opravičilo.

Še enkrat si preberite propozicije KVP in boste videli ,da ni možnosti izključitve kar je edino pravilno. Vsak radioamater ve kaj počne in kdo smo mi da sodimo. Dnevniki so edino merilo in nič drugega.

Vse to se dogaja ker smo opozarjali na, nepravilnosti v razdeljevanju ARON opreme. Zelo zanimivo ,da nobeden ne postavi vprašanja:
-zakaj niso na zvezi odgovorili na našo pritožbo
-nobeden ne komentira kršenje lastnih pravil KVP tekmovanja
-nobeden ne komentira posnetka
-nobeden ne komentira kje je za več kot 200.000€ ARON opreme
-vsi ste spregledali ,da smo bili izključeni zaradi poslanega posnetka
-zakaj se zveza tako arogantno neodzivno samo sebi zadostno obnaša

Če nekdo dela prostovoljno še ne pomeni da lahko počne kar se mu zazdi.

Edino vsi vidite krivdo v S59ACP . Naša edina krivda je ,da smo delali KVP.
Če bi zveza lahko kaj dokazala bi do zdavnaj naredila pa nima nič ker je vse argumentirano na mailih.


Zaradi ignorance predsednika zveze in tudi upravnega odbora smo bili prisiljeni svojo resnico povedati na tem forumu ,ki je namenjen radioamaterjem in članom zveze če bo potrebno tudi kje drugje.
Mogoče bodo sedaj ,ko so nagnali ,odslovili glavnega krivca Huberta se nam lažje opravičili ali odgovorili ali bo šlo naprej po pregovoru psi lajajo karavana gre naprej.

Mi ne bomo odnehali ,kot smo že večkrat napisali dokler ne dobimo javnega opravičila. Če smo pa krivi pa nam odgovorite na našo pritožbo.
Vem ,da pravi radioamaterji razumejo kar smo napisali. Hvala bogu ,da nam APEK podeljuje dovoljenja ,drugače bi nam še to vzeli. Edina resnica in pravica je na svetu ,da se ne moramo zlagati samem sebi.

Zahvaljujem se vsem ,ki ste si vzeli čas in komentirali našo izjavo.

LP

Veliko uživanja v KVP tekmovanju vam želi

Predsednik radiokluba Brežice S59ACP
Dušan
s59acp
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Dec 2018, 09:02

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s50o » 11 Mar 2019, 16:48

Pozdravljen Dušan,

to okrog TL 922 je bilo meni rečeno lansko leto, kdo je bil ne vem, ker kot tudi ne vem za največjo večino radioamaterjev v katerem ali katerih klubih so včlanjeni. Verjameš mi pa lahko, da se tega nisem izmislil. Če meje nekdo nahecal mi je žal.
Vse ostalo pa bo OK?

73miran
s50o
 
Prispevkov: 144
Pridružen: 11 Apr 2005, 12:01

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a S57KM » 11 Mar 2019, 22:44

Pozdravljen Dušan!

Da ste bili diskvalificirani v letošnjem pomladanskem delu KVP je najverjetneje posledica dejstva, da sem leta 2017 na ZRS poslal uradno pritožbo zoper vašo uvrstitev v kategorijo mala moč. Takrat sem predlagal, da se vas javno opozori glede verjetne uporabe večje moči od dovoljene in uvrsti v kategorijo velika moč. Verjemi, da sem precej kolebal, ali naj pošljem pritožbo ali ne, ker nisem človek, ki se rad pritožuje ali dela zdrahe. Na koncu sem se odločil, da pritožbo vseeno pošljem, da vsaj vi ali ostali domnevni kršitelji uvidite, da so lahko na koncu zaradi kršitev pravil tekmovanja tudi neprijetne posledice, in da tudi samo tekmovanje ohrani na kredibilnosti. Leta 2017 potem niste bili diskvalificirani, kar malce izpodbija tvoje obtožbe, da vas ZRS hoče na vsak način diskreditirati. Če bi bilo to res, bi verjetno pritožbo z veseljem upoštevali in vas diskvalificirali že takrat, pa vas niso. Sedaj pa še zakaj sem poslal pritožbo in kakšni so bili dokazi za sum, da delate z močjo precej večjo od 100W (kazalec Watt-metra in ±30W tu ne igra vloge).

Kot prvo je bil leta 2017 vaš signal v mojih krajih (okolica Domžal) zelo močan v primerjavi z ostalimi, podobno oddaljenimi postajami (dejansko je tako vsa zadnja leta). Čisto na nivoju postaj, ki v KVP tekmujejo z ojačevalcem. Signali ostalih oddaljenih postaj, ki so prijavili nizko moč, so bili neprimerno šibkejši od vašega. Prav nobeden, razen bližnjih, se po moči ni mogel kosati z vašim.

Drugi indic, ki je nakazoval uporabo ojačevalnika, je bil širina SSB signala. Na slapu SDR prikazovalnika je vaš signal bil viden na skoraj trikratni pasovni širini običajnega SSB signala, kar je običajno posledica uporabe ojačevalnika. Neobičajno bi bilo, da bi sama postaja, sodobnega tipa kot je vaša, na izhodu dajala toliko moči izven osnovnega pasu, da bi bil ta signal še tako viden levo in desno od osnovnega signala upoštevajoč pogoje in šum na 80m v času tekmovanja.

Tretji indic, ki nakazuje, da ste delali s precej večjo močjo od 100W, pa je analiza meritev na CW skimmerjih. Ko sem takrat na nekaj skimmerjih primerjal izmerjene moči vaše postaje in še nekaterih postaj, ki so delale z visoko močjo in so bile od mene in skimmerja podobno oddaljene kot vaša (npr. S57C, S53F, S54O), so bile meritve vašega signala čisto na nivoju ostalih omenjenih postaj. Ko pa sem primerjal izmerjene moči vaše postaje in še nekaterih postaj, ki so prijavile rezultat v nizko moč, pa je rezultat čisto drugačen….vaš signal je bil po moči v večini primerov krepko nad močmi signalov ostalih postaj. Te meritve lahko vsak preveri na strani http://www.reversebeacon.net. Močno dvomim, da antena ali posebnost same lokacije lahko naredi takšno razliko.

Poleg tega sem med tekmovanjem tudi opazil, da tekmujete na precej 'pasiven' način v smislu, da večji del časa kličete CQ. Iz izkušenj vem, da je z malo močjo zelo težko narediti dober rezultat, če večji del časa kličeš CQ. Potrebno je veliko agilnosti, klicati CQ, in ko ne gre več prečesati band, pa spet CQ in zopet prečesavanje, … Če pa si med močnejšimi na bandu, je pa seveda CQ dosti bolj produktiven.

Spomnim se tudi dogodka ob podelitvi priznanj KVP ca tri-štiri leta nazaj, ki sem se jo udeležil. Ko ste prejeli priznanje za zmago v kategoriji SSB mala moč, sem slišal nekoga iz občinstva, ki je vzkliknil, da ste delali z ojačevalcem. Sigurno se tega še kdo spominja. Seveda to ni dokaz, je pa dejstvo, da se je že takrat sumilo o tem, da verjetno delate z večjo močjo od dovoljene.

Vse to seveda 100% ne dokazuje, da se med tekmovanjem poslužujete pomoči ojačevalnika. Očitno je komisija tekmovanja vse dokaze pretehtala in ugotovila, da je zelo velika verjetnost, da je temu tako, in se odločila za tak ukrep. Organizatorji ali tekmovalne komisije tekmovanj imajo pač pristojnost, da lahko kršitelje pravil tekmovanj sankcionirajo, če obstaja utemeljen sum. Treba je upoštevati tudi dejstvo pri vseh pravilih tekmovanj, da so odločitve organizatorjev oz. tekmovalnih komisij dokončne, saj drugače kregarijam ne bi bilo konca. Tudi v največjih svetovnih tekmovanjih, kot je npr. CQ WW, precej tekmovalcev diskvalificirajo zaradi kršitev pravil, občasno tudi zaradi uporabe prevelikih moči, kar je najtežje dokazati, pa verjetno komisije ne hodijo k tekmovalcem domov z merilniki moči.

73, Sandi S57KM
S57KM
 
Prispevkov: 8
Pridružen: 31 Dec 2011, 12:06
Kraj: Rača, JN76HD

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a S51TK » 12 Mar 2019, 08:30

Bo treba uvesti naključne kontrole med tekmovanji, tako kot že obstaja po svetu ! Bo bolj merodajno, kot sistem rekla- kazala in pa kako te slišim !! Sicer je pa to hobi, ne vem kaj bi nekdo imel od tega, da goljufa !

Lp, Jani S51TK
S51TK
 
Prispevkov: 77
Pridružen: 20 Apr 2003, 18:18
Kraj: Galicija p. Žalcu

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s52w » 12 Mar 2019, 09:08

Najlepša hvala Sandi, da si našel časa in volje izčrpno opisati svoje gledanje na dogajanje. Strinjam se z vsem kar si napisal.
Hvala vsem komisijam tekmovanj, ki za 0€ opravljajo svoje delo. Marsikdaj je treba sprejeti kakšno nepopularno odločitev in nastaviti svoj hrbet.
Še posebej je na udaru S52AA, ki je ponavadi največ kriv, če komu kaj ne paše. Pohvala za opravljeno delo nam gre vsem težko iz ust, ker se nam zdi vse samoumevno. Ali pa se bojimo, da bi se pokvaril, če bi ga preveč hvalili :) .


73 Damjan S52W
s52w
 
Prispevkov: 517
Pridružen: 07 Nov 2004, 15:38
Kraj: Črnomelj

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s53v » 12 Mar 2019, 09:14

Hoj Dušan,

S stališča hamspirita je vaš prekršek v primerjavi s tistimi, ki namesto z 1 KW moči delajo z 4 KW ali več moči zanemarljiv (1 KW/4KW = 6dB ali 1S stopnja). V vašem primeru pa, ko se že sklicujete na pravo, poštenost in pravico pa si poglejmo situacijo malo bolj tehniško.

V primeru, da vlagate tožbo na sodišče bo le to presojalo na podlagi izvedeniškega mnenja sodnega izvedenca . Edini »realni dokaz« je vaš video z DIAMOND SX 240C instrumentom, ki ste ga predložili kot dokaz. !!

Pojdimo lepo po vrsti. Diamond SX 240C ima vgrajen instrument z vrtljivo tuljavico, ki je običajno rahlo nadkritično dušen (sicer vam bo pri impulznem polnem odklonu zlomilo kazalec). Za več informacij si oglejte ali link https://studentski.net/gradivo/ulj_fel_ ... rumenti_01
ali pa v starem učbeniku za poklicne šole France Mlakar Splošne električne meritve , bolj strokovno ali pa še več v knjigi : dr. prof. Vojislav Bego : Mjerjenja u Elektrotehnici. Iz vašega video posnetka se vidi, da je na CW instrument brcal tudi nekje pri 130 W pri SWR-u okrog 2,5 :1.

Žal se iz posnetka ne vidi s kakšno hitrostjo ste na CW delali ampak predvidevam okrog 30- 35 WPM kjer je dolžina pike cca 35 mS. Pri tej hitrosti bi instrument samo pri pikah kazal okrog 50 % odklon medtem, ko samo pri črtah okrog 75% odklon. Tako smo včasih z analognim instrumentom uglaševali elektronske tasterje z razmerjem pika/ črta 1:3. Ta metoda je zanesljiva tam do 60 -70 WPM.

Če vzamemo, da je instrument na črtah prikazoval cca 130W pomeni, da moramo izračunati moč tako, da pomnožimo ta odklon z faktorjem 1/0,75 = 1,33, kar znaša cca 172W izhodne moći iz oddajnika.

Sedaj pa seštejmo pogreške ozr. izgube. DIAMOND podaja v prospektu za ta instrument 10% pogrešek, pa vzemimo zaradi staranja 12% pogrešek kar znaša minimalno 150 izmerjenih Wattov.

Gremo naprej. Vzemimo najslabšo možnosti, da imate 33m(100 feet) relativno slabega koaksialnega kabla RG 213 in SWR 2,5: potem ste imeli na sponkah antene v tem primeru 136W !!!!

In koliko ste pridobili glede na po propozicijah dovoljenih 100W???. Borih 1,33 dB !!! Dam vsakemu za pivo, če na bandu zazna razliko signalov 1,33 dB.

Na vaših klubskih slikah se lepo vidi odlična postaja FT 5000,ki ste jo v tekmovanju verjetno uporabljali saj se uporablja vedno najboljša oprema ali ne ? Lej šmenta FT 2000 je pa 200W postaja in nekdo je pač pozabil nastavit postajo na moč npr 130 W, ko bi zadeva tehniško/pravno še šla skozi.

Zaključek: V primeru tožbe vam bo sodni izvedenec zahteval še umerjanje instrumenta na SIQ-ju(kar bo stalo več kot 1000€) sodnik bo tožbo zavrnil in mastno boste morali plačati advokata in poravnati vse stroške.

Lp /73 S53V

Radioklub ELEKTRON_odčitek.JPG
(40.85 KiB) Še ni prenešeno
Priponke
Radioklub ELEKTRON_dobitek v dB.JPG
Radioklub ELEKTRON_dobitek v dB.JPG (27.94 KiB) Videno 6965 krat
Radioklub ELEKTRON_izračun izgub.JPG
(71.8 KiB) Še ni prenešeno
Radioklub ELEKTRON _korekcija zaradi pogreška.JPG
(75.28 KiB) Še ni prenešeno
Radioklub ELEKTRON _SX240C_specifikacije.JPG
(136.08 KiB) Še ni prenešeno
Radioklub ELEKTRON _Diamond.JPG
(64.28 KiB) Še ni prenešeno
ELEKTRON _Dušenje IVT.docx
(279.11 KiB) Prenešeno 350 krat
janez
s53v
 
Prispevkov: 596
Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Kraj: Ljubljana

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s59acp » 13 Mar 2019, 10:11

Sandi prav zanimivo ,da si se samo ti pritožil ki si bil drugi uvrščen noben ostali pa ne . To vse pove o samem operaterju. Že en predhodnik je dobro napisal enim je samo cilj tista plaketa in nič drugega.
Sem šel pogledat posnetek in sem opazil ,da si bil tudi ti pri meni zelo močan blizu 40db.Pa ne me narobe razumet ne trdim ,da si delal z večjo močjo. Glede reversbeacona je pa tako kot sem že napisal. Reversbeacon miri razmerje signal šum ne pa jakost signala v decebelih kot navadna postaja.
S temi analizami lahko ne skočno manipuliramo kar sem tudi dokazal z svojo analizo ,da so nekatere QRP postaje v poprečju močnejše od postaj z veliko močjo na podobni razdalji. Pa sem prepričan ,da niso delali z večjo močjo.Bi analizo objavil tukaj ,samo notri so napisani znaki amaterjev ,ki nimajo nič s tem in ne bi bilo pošteno do njih. Mogoče se da na višjih frekvencah in večje razdalje dobiti bolj realne podatke. Nikakor pa ne v kontestu ,ki je že tako veliko motenj. Enkrat sem že razložil kako deluje SDR sprejemnik ,pa nebi več ponavljal. Sandi malo si o teh stvareh preberi pa ti bo vse jasno. Nazadnje si dobro napisal vse to 100% ne dokazuje. Verjetno si že slišal za propagacije ,ki tudi naši majhnosti so velikokrat za ene bolj ugodne za druge pa ne. Verjetno tudi višina antene,lokacija največ pa sam operater. Na širino ne vpliva samo moč ampak kvaliteta postaje predvsem pa mic gain to verjetno veš.
Tukaj se ne gre ,da bi dokazovali moč itd. Normalni postopek pri normalnih tekmovanjih je naslednji.
Komisija tekmovalcu pred objavo pošlje svoje argumente ,zakaj so ga kaznovali. Potem imaš čas 5 do 8 dni časa odvisno od tekmovanja ,da se pritožiš potem ti komisija pošlje svojo odločitev in zraven tudi dokaze. Potem je zadeva zaključena, in ni res ,da se lahko kregaš v nedogled. Tako je tudi CQ WW ki omenjaš . Preberi si propozicije. In notri je napisano vse kar ne smeš početi. Verjetno nisi velikokrat tekmoval v večjih tekmovanjih pa tega ne veš.
Sam Hubert Tratnik KV manager bivši odslovljeni je izjavil v svojem letnem poročilu ki je bilo poslano na predsednike klubov.
Kot vsako leto, se pojavljajo kršitve pravil in nujno je treba ustanoviti tekmovalno komisijo, se dogovoriti o sankcijah in kako ugotavljati kršitve (log, SDR, zvočni posnetki, …). Še vedno se pogovarjamo v smeri prevetritve pravil kar je nujno potrebno in posledično kako povečati aktivnosi v obeh delih tekmovanja, vendar nekih pravih rešitev še nismo našli.
Glejga zlomka ,tukaj piše ,da morajo ustanovit komisijo.Potem tvoje trditve ne držijo ,da so odločitve komisije dokončne če pa ni komisije . Kdo je nas izključil iz tekmovanja sam sveti Peter.

Dejstvo je ,da smo v spomladanskem z veliko razliko zmagali v Kategorji mala in velika moč. Mogoče ,pa je katerega to zmotilo. Slovenska nevoščljivost nima meja. Sandi ,da se ne boš preveč obremenjeval, mislim da nisi ti kriv . Probaj letos zmagati v KVP veliko sreče ti želim ,samo snemaj ,da te ne bodo diskvalificirali. Mi se sigurno ne bomo pritožili na tvoje delo bodi brez skrbi , ker smo že precej desetletji radioamaterji.
------------------------------------------------------
Janez sem zelo vesel tvojega odgovora . Tvoj odgovor je edini ,ki se navezuje na del bistva problema. Zelo si se potrudil vsaka čast. Če mi dovoliš bi malo vseeno pokomentiral. Z večino se strinjam kar si napisal. Edino eno zelo bistveno zadevo si pozabil . Instrument ima dva kazalca . Levi prikazuje moč desni povratno moč. Povratna moč se pojavi zaradi razlike upornosti od 50 omov.To pomeni ,da antena nima čisto 50 omov ima več ali manj to ne vemo ker bi morali izmeriti reaktanco. Zato na CW področju prikazuje SWR nekje 1:2,5. Povratne moči ,ki se vrača nazaj na postajo je nekje 30 do 35 W kar se rezultira in prišteje na levi kazalec moči. To pomeni ,da za razliko povratne moči se prišteje na kazalec izhodne moči. Na anteno (da ne upoštevamo izgube)pa pride moč ki kaže kazalec moči – kazalec povratna moč. To lahko vsak preizkusi doma z navadnim SWR metrom. Elektronski znajo pa že sami to izračunati in kažejo pravo moč. Žal ta ni tako napreden. Glede dušenja kazalca mislim da nisi čisto točno zadel. Če dam konstatni signal na SWR meter mi pokaže nekje 130w in 30w povratne moči .Seveda postaja je nastavljena na 100w in prilagojena z avto kuplerjem na 50 omov.Pri konstatnem signalu ni potrebno upoštevati dušenja.Za to menim da so podatki o dušenju malo napačni, saj jih proizvajalec ne podaja. Če to vse vzamemo v obzir smo pa že bližje 100W. Na SSB je pa zadeva drugačna ker je bistveno manjši SWR kar dokazuje ,da je moja teorija pravilna. Omov zakon še zmeraj drži. Če bi delal z 200w bi verjetno na SSB kazalo drugače. Toliko pa spet nisem nor ,da bi na ssb ročno zmanjševal moč ,saj tam bi več potreboval. Postaja je bila FT 5000 in nisem jo pozabil nastaviti na 100w. Na postaji je prikazovala se moč točno 100w ker je bila pokuplana z kuplerjem.Ne vem kdo bi bil toliko neumen ,da bi pošiljal video posnetke ,če ne bi bila moč v mejah. Nisem pa vedel ,da še obstajajo radioamaterji ,ki ne znajo odčitati Power metra. To sem žal spregledal.
Janez prosim če pokomentiraš in še enkrat izračunaš moč po tvoji metodi , bom ti zelo hvaležen. Že skoraj celo življenje se ukvarjam z elektroniko ,pa moram priznati ,da nisem še nikdar računal dušenje vrtljive tuljavice. Tudi jaz sem se potrudil in matematično razložil delovanje SWR metra. Opis je v priponki.V izračunu je točno vidno kako se izračunava moč in kaj prikazujejo kazalci .Upam ,da bo kom to prav prišlo.
Vesel sem, da smo razvili tako debato mogoče bo kom koristila kateri ne pozna te stvari tako dobro kot Janez. Mogoče bo naša debata pripomogla ,da gospodje napišejo nove propozicije.

Janez pričakujem tvoj odgovor.
LP
Dušan
Priponke
swr delovanje.pdf
(220.58 KiB) Prenešeno 362 krat
s59acp
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Dec 2018, 09:02

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s53v » 13 Mar 2019, 15:07

Dušan na kratko.

Nekje pišeš "Ker instrument nima dušenja na kazalcih" sem napisal, da to ne drži,ker so merilni instrumenti z vrtljivo tuljavico rahlo nadkritično dušeni. (glej literaturo) .

Za reflektirano moč pa tudi,če to odštejeva pri upoštevanju vseh pogreškov in olajšav je to kakorkoli obračaš še nad 100W !

lp/73 S53V
Priponke
ELEKTRON  SWR.jpg
ELEKTRON SWR.jpg (8.72 KiB) Videno 6705 krat
janez
s53v
 
Prispevkov: 596
Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Kraj: Ljubljana

Ham spirit controller.

OdgovorNapisal/-a s53mj » 14 Mar 2019, 07:21

To ni komentar na dotično tekmovanje ampak na splošno za vse, kjer so omejitve moči v radioamaterstvu.
Samo črna skrinjica bi pomagala, vse drugo je utopija, pa še ta bi morala biti zaplombirana in zašvasana v tri jeklene posode, pa še zmaj bi moral sedeti na njej in obvezno bruhati ogenj. To je to, pa brez zamere.

Lep pozdrav, Janez S53MJ.

http://freeweb.siol.net/s53mj/
Janez
s53mj
 
Prispevkov: 268
Pridružen: 11 Jul 2003, 08:31
Kraj: Novo mesto

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s59acp » 15 Mar 2019, 14:16

Janez hvala za odgovor.

Moj odgovor je v priponki.

LP
Priponke
kvp4.pdf
(340.93 KiB) Prenešeno 404 krat
s59acp
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Dec 2018, 09:02

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s53v » 15 Mar 2019, 19:14

Hm, še dobro, da ni v KVP QRPPP.. kategorije :D

S svoje strani zaključujem neproduktivno debato..

lp/73
Priponke
HA6PX reverse beacon HP_pomlad.JPG
(34.72 KiB) Še ni prenešeno
HA6PX reverse beacon LP_pomlad.JPG
(33.88 KiB) Še ni prenešeno
janez
s53v
 
Prispevkov: 596
Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Kraj: Ljubljana

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a S51AF » 15 Mar 2019, 19:39

Pozdravljeni,

po dolgem času spet malo aktiven a le na forumu in opazim javno linčanje določenih akterjev ZRS-ja s strani RK ELEKTRON iz Brežic. Čeprav nisem član ZRS,le član RK Ptuj,se mi takšen način komuniciranja zdi zelo podel - sramoten,da se spuščajo na takšen nivo komunikacije. Fantje in Brežic,a ste pozabili kaj je bilo pred nekaj leti,natančneje KVP 2013,da ste bili pred diskvalifikacijo,a so ravno ti akterji katere blatite omilili zadevo,da so vaši dnevniki pristali med kontrolnimi dnevniki.Zato prosim,da upoštevate odločitev,kakšna pač je in mirno nadaljujete z delom v RK.
S51AF
 
Prispevkov: 31
Pridružen: 15 Jan 2011, 23:09

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s55m » 18 Mar 2019, 08:09

Resitev tega 100 let starega vprasanja je samo ena.
Ne omejuj necesa, cesar ne mores niti izmeriti, niti dokazati.
verjeti bi moral na besedo.
Ljudje smo kot vrsta ze zdavnaj dokazali, da smo poden od podna.
Vsaka cast redkim izjemam.
Torej?
Na zalost samo ena kategorija po moci.
Pika!
s55m
 
Prispevkov: 1580
Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Kraj: KN12OR

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s59acp » 18 Mar 2019, 11:02

Boštjan pozabil si povedati ,da si doma v Brežiški občini in da te nismo sprejeli v naš klub, zaradi tega si se nam maščeval in pisal bedarije KVP komisiji, da smo si med člani podeljevali točke. Seveda smo si jih prej in potem tako kot vsi ostali ,samo za nas je bilo tisto leto prepovedano. Takrat nismo vztrajali tako kot sedaj,ker nismo še snemali tekmovanj. Ne verjamem ,da se s tabo v tvojem klubu na Ptuju vsi strinjajo. Komisiji se pa zahvaljujem za tako veliko uslugo ,ki so jo nam naredili. Ostalo pa nebom komentiral ,ker tako nizko se ne moram spustiti.
Prosim Boštjan pusti nas na miru kot mi tebe.
Janez ne vem ,kaj boste še našli. Prosim zmenite se skupaj in napišite vse kar smo narobe naredili ,ker ne utegnem več tako hitro odgovarjat. Če me spomin ne vara ,so nas obtožili glede na naš posnetek ali ne. Vse skupaj je že postalo malo otročje. Dokažem zadevo in potem pripelješ spet nekaj drugega. Če je zaradi 11watov bil signal toliko močnejši kot ti trdiš potem pa padejo vse teorije na tem svetu do sedaj. Tudi sam trdiš ,da daš za pivo če kdo to razliko sliši.Pred časom mi je tudi predsednik pošiljal zelo podobne slikice z zelo podobnimi klicnimi znaki ,za to imam občutek ,da si pri tej zadeve od samega začetka. Najbolj me je zmotilo ,da nisi odštel povratne moči. Pošiljam našo razlago kot sem poslal predsedniku. Iz tega ,je dobro razvidno kako lahko z temi zadevami poljubno manipuliraš. Notri so določeni znaki ,ki so poljubno izbrani in ,da ne bo kdo kaj zameril ne mislim ,da koga kaj obtožujem prav nasprotno.
Janez hvala ti za po mojem mnenju zelo konstruktivno debato.Mislim ,da bolj konstruktivne debate ne bi mogli narediti mogoče se pa motim.
Tisti ki pljuvajo po nas naj raje primejo taster v roke in dokažejo v tekmovanjih ,da so boljši od nas ne pa širijo nestrpnost in sovraštvo.
Pozabil sem, da večina v upravnem odboru ZRS ne zna telegrafije to pove vse .

LP
Dušan
Priponke
analiza.pdf
(139.07 KiB) Prenešeno 363 krat
s59acp
 
Prispevkov: 12
Pridružen: 14 Dec 2018, 09:02

Re: KVP ZRS 2018

OdgovorNapisal/-a s55m » 18 Mar 2019, 13:04

Dusan, ko delas RBN primerjave moras paziti, da se primerjas s postajami ki so po geopoziciji blizu tebe. Tudi to se zdalec ni garancija, da bo primerjava pristna.
s55m
 
Prispevkov: 1580
Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Kraj: KN12OR

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Tekmovanja KV

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov