S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 22 Sep 2019, 09:09

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 10 Dec 2018, 17:43 
Odsoten

Pridružen: 18 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 91
Kraj: yes
Hoj!

Testiranje je koncano: danes je K1JT objavil novo verzijo.
http://physics.princeton.edu/pulsar/k1jt/wsjtx.html

Glavna sprememba je novi Ft8 protokol, ki ni združljiv s starim.
To pomeni, da WSJTX 1.9.1 ne more dekodirati novega FT8 in obratno.
Pričakujemo lahko rahlo zmedo na bandih, dokler ne bomo vsi nadgradili SW na verzijo 2.0.0 ali višjo.
Tudi JTDX in ostali bodo sledili.

Sam nimam težav na linuxu: enostovano vzporedno poganjam oba.
CQ že nekaj časa kličem samo z novim FT8 protokolom.

73 cu
Iztok, s52d




]


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 17 Dec 2018, 12:33 
Odsoten

Pridružen: 18 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 91
Kraj: yes
hoj!

Kdor še ni nagradil WSJTX na 2.0.0, naj to naredi čim prej,
kajti stara in nova verzija nista združljivi.
Po 1 januarju naj bi bili vsi na V2.

Ko se mešata V1 in V2, se s tem veča QRM. Ne novi, ne stari WSJTX ne znata dekodirati in odšteti
napačne verzije, zato bodo oni z V1 motili veliko bolj, ko bi z V2.

Teden dni po izidu 2.0.0 je približno polovica FT8 aktivnih HAMov že na verziji 2.0.0.
Sam spremljam band z obema verzijama vzporedno in ponavadi je na V2 več postaj in življenja kot na V1.

Za obe verziji sem pogledal, kako je s S5 postajami. Decembra sem z V1 slišal 189 S5 postaj,
z V2 se jih je 74 vpisalo v moj ALL.TXT. (V 2.0.0-rc in V2.0.0 zares).

Za tiste, ki se še niso odločili: Bandi so polni V2 FT8. Da se lepo klofati.
Prvo backup. Da ne kočate tako, da ne stara ne nova ne delata.
Najlepse je, ce imate locene konfiguracije (wsjtx -r ime) za razlicne postaje, nacine dela in verzije.
Potem ni težav z nastavitvami barvic in podobnega.

Ameriški profesorji znajo pisati dobra navodila, ki jih je lepo brati tudi če ne rešujemo kak hud problem.

73 , HNY, cu
Iztok, S52D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 17 Dec 2018, 13:01 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 218
Kraj: Domzale
Ziv!

Tukaj pa malo statistike se za zadnji dan:

https://pskreporter.info/cgi-bin/pskstats.pl

total WSJT-X 22914

WSJT-X v1.9.1 r8747 7025
WSJT-X v2.0.0 784f75 11793
+- razne bete ostalo

73CU

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2019, 20:27 
Odsoten

Pridružen: 02 Maj 2013, 21:03
Prispevkov: 172
FT 8 prosim za pomoč, kako nastaviti parametre za delo v tekmovanju?
Prvič je šlo, ko je bilo še vse sveže, drugič pa,...
Kako nastaviti tekmovalni dnevnik, kje se nahaja datoteka tekmovalnega dnevnika, kako nastaviti števec na nič,....

Hotel sem sodelovati v ARRL tekmovanju in glej ga zlomka, prikaže se dnevnik od prejšnjega tekmovanja, ki sem ga kar enostavno zbrisal, nisem pa opazil, da je števec še veno ostal nekje nad 100++, tudi to sem nekako nastavil kar v osnovnem zaslonu, pa vendar mislim, da je tu bolj elegantna pot.

Še dodatek, tudi barvna lestvica oddelanih korespondentov se ni resetirala, tako, da sem bil bolj slep, kot ne.

73, s51un, Bojan


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 07 Jan 2019, 22:55 
Odsoten

Pridružen: 18 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 91
Kraj: yes
Hoj!
File -> reset cabrillo.. file->export cabrillo.
(jaz sem kar db.sqlite pobrisal, pa je slo vse na zacetek).
file->settings->advanced izberes Special, potem ARRL, pa se DX vpises v levi spodnji vogal.

Sa se ne mesajo stare zveze: ali nov direktorij/ime, ali pa
shrani stari wsjtx_log.adi drugam (preimenuj) in bo zacel novega.
Jaz sem ga preimenoval, na koncu sem oba zdruzill. Kar z ascii editorjem.

Barvice: jaz sem imel samo: rdeče za nov DXCC, plavo za novo postajo na bandu, zeleno za wkd B4.
in se eno prazno crto vsakih 15 sekund.
vse brez kakrsnihkoli tezav.

Kje so fileti na windows ne vem: na linuxu zacnes iskati v ~/.local in ~/.configure.

73 gl, HNY, cu
Iztok, s52d



s51un napisal/-a:
FT 8 prosim za pomoč, kako nastaviti parametre za delo v tekmovanju?
Prvič je šlo, ko je bilo še vse sveže, drugič pa,...
Kako nastaviti tekmovalni dnevnik, kje se nahaja datoteka tekmovalnega dnevnika, kako nastaviti števec na nič,....

Hotel sem sodelovati v ARRL tekmovanju in glej ga zlomka, prikaže se dnevnik od prejšnjega tekmovanja, ki sem ga kar enostavno zbrisal, nisem pa opazil, da je števec še veno ostal nekje nad 100++, tudi to sem nekako nastavil kar v osnovnem zaslonu, pa vendar mislim, da je tu bolj elegantna pot.

Še dodatek, tudi barvna lestvica oddelanih korespondentov se ni resetirala, tako, da sem bil bolj slep, kot ne.

73, s51un, Bojan


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 14 Jan 2019, 11:29 
Odsoten

Pridružen: 02 Maj 2013, 21:03
Prispevkov: 172
WSYJX namestitev na UBUNTU in IC7300. Program sem nalozil, radio dela, manjka pa hamlib in ni komunikacije med PC in IC7300. Kaj mi manjka?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 14 Jan 2019, 12:19 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 218
Kraj: Domzale
https://just.plain.cool/post/2017-01-06 ... st-hamlib/

73GL

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 14 Jan 2019, 14:27 
Odsoten

Pridružen: 02 Maj 2013, 21:03
Prispevkov: 172
Sem se nekje zaštrikal. Hamlib, oz. CAT z IC7300 mi ne dela, audio pa pride do PC preko USB kabla.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: WSJTX 2.0.0 je zunaj
OdgovorObjavljeno: 14 Jan 2019, 18:26 
Odsoten

Pridružen: 18 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 91
Kraj: yes
jaz ga startam takole:
rigctld -m 375 -r /dev/i7610A -s 19200 &

kjer je 375 koda, ki sem jo dal postaji (tam je menda hex vpisana),
/dev/7610A je prvi port za USB od postaje, 19200 bd je serijska hitrost.

V postaji ustrezno nastavljeni parametri za CAT itd.

Zelo vsec mi je, da lahko istocasno razlicni programi posiljajo ukaze postaji in se CAT ne zastrika.

73 gl
Iztok, s52d

s51un napisal/-a:
Sem se nekje zaštrikal. Hamlib, oz. CAT z IC7300 mi ne dela, audio pa pride do PC preko USB kabla.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group