Napisal/-a S57NAZ » 09 Jun 2016, 17:29
Tukaj se strinjam s teboj. Če se nekdo vpiše v radioklub z željo, da opravi radioamaterski izpit in radioklubu plača letno klubsko članarino, se ga mora obravnavati kot člana radiokluba. Ta ima potem popust ali ne, pri strošku izpita, mora biti jasno takoj na začetku, oziroma že ko se vpiše v radioklub in plača letno članarino z namenom, da opravi izpit za radioamaterja.
ZRS pa ne sme delovati po nekem kot "pravilu", ki naj bi veljal (ta se lahko spreminja po željah posameznika ali kakor si ga kdo želi razlagati), ampak po zapisanem sprejetem sklepu, ki se ga potrdi bodisi na letni konferenci, bodisi na eni izmed sej UO ZRS in morajo biti o tem seznanjeni vsi radioklubi, ki potem kandidatom jasno in nedvoumno predstavijo pogoje za izvedbo in strošek izpita. Cena bi se mogoče lahko za malenkost razlikovala ali kandidat opravlja izpit v ZRS ali v matičnem radioklubu, vendar mora biti razločno definirana.
In, ko nekdo plača letno članarino radioklubu, pomeni, da je njegov član, ni pa mus, da je takoj prvi dan tudi plačnik članarine ZRS. Ta naj članu pusti, da se ob spoznanju za katere zvrsti v radioamaterstvu odloči kako naprej, kaj mu članstvo nudi, kaj mu nudi članstvo v ZRS, da se odloči kako naprej. Prepričan sem, da bo s tem novi član veliko več pridobil, kot bi izgubila ZRS.
V kolikor bo sklep o višini stroška izpita sprejet uradno, ne pa z nekim "pravilom",, bodo tega tako v radioklubih tudi izvajali in ne bo nezadovoljstva, pri nekaterih pa občutka, da se gre ZRS bolj za denar, kot članstvo.
Moje mišljenje je, da v kolikor nekdo plača letno članarino radioklubu, mu pripadajo vse pravice kot članu radiokluba. Če ZRS s tem, da je član radiokluba pri določenih delih ali nalogah, da članom popust, se mora tega držati, brez nekih kasneje razlaganih sklenjenih pravil, ki so ali niso bili dogovorjeni. Pa tudi pri zamenjavi vodstva v radioklubih, kdo pa ve kakšna pravila veljajo, če ta niso zapisana?
Sem pa prepričan, da je boljše pridobiti člana z nekoliko nižjo ceno in si s tem zagotoviti kasnejši prihodek, kot ga odvrniti z visoko ceno, za katero niti ne ve kaj bo dobil in, če bo s tistim kar bo dobil tudi zadovoljen.
Torej sem za, jasno in razločno napisati ceno izpita in kdo ima v kakšnem primeru popust, pa ta kakršenkoli je že, ter s tem seznaniti radioklube, ne pa se post festum pogovarjati o nekih kao pravilih, ki so ali niso veljavni.
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez