S51VC napisal/-a:
Pogoji za vse postaje bi morali biti izenačeni. Mi, pri "glavi" naše "kokoške", po 10-ti uri, slišimo res samo big gun-e. Jaz sem takoj za, da se KVP začne eno uro prej.
Da bi bili pogoji za vse enaki je nemogoče narediti. Sam nisem navdušen nad spremembami pravil v tekmovanjih, čeprav nimam nič proti spremembi časa začetka KVP. Vendar se upam trditi, da zaradi tega ne bo nihče nič pridobil. Kje je središče aktivnosti v S5 in kateri del S5 je zaradi geografskega položaja priviligiran je zanimivo vprašanje. Mogoče KV manager naredi kakšno analizo po vzoru S53WW za UKV tekmovanja. Da se iz SV S5 ne da konkurirati v KVP, se ne strinjam. Dokaz je S53M, ki je vedno blizu vrha (kadar dela), letos S50W v LP MIX …Jaz in S50BCC kolegi delamo iz južne S5 in nimam občutka, da smo zaradi tega hendikepirani ali priviligirani. Tu in tam komu uspe dober rezultat. Kadar pa ne rata, je običajno bolj krivo nekaj drugega, kot geografija

.
Največi problem v KVP je aktivnost. Druga ura postane rahlo dolgočasna, ker enostavno zmanjka postaj. Vsak od nas, ki smo bolj ali manj aktivni v vsakem KVP, bi lahko naredil malo EPP-ja v svoji okolici. Mogoče bi se še kdo več odločil prižgati postajo za tisti dve uri. Tudi aktivna vloga organizatorja nebi škodila…
73 Damjan S52W