Ali se kdo aktivno uporablja starejso KV postajo FT-101 ?
RF speech processor MAGNUM SIX
se obnasa podobno, kot da ste stoenki dodali
linearni ojacevalec moci 1 kW ...
gl, DD+

s51fu napisal/-a:Ali se kdo aktivno uporablja starejso KV postajo FT-101 ?
RF speech processor MAGNUM SIX
se obnasa podobno, kot da ste stoenki dodali
linearni ojacevalec moci 1 kW ...
gl, DD+

s56izw napisal/-a:Očitno so lampe v moji 101enki še v dobrem stanju , saj in sebi iztisne prav nekje med 100- 120 W ,odvisno ob banda. Me pa bega sledeče, ko jo poglasim na največjo moč , ki gre v anteno. Je med tjunanjem , IC tudi do 250mA. (ko je na tune). Med samim delom pa IC niha med 150-200 mA. Je to ok ? Nekoč mi je eden star maček rekel ,da je najboljši tok za lampo , ko da ven največjo moč. Ker bi želel , da moja ljubica še dolgo dela , me zanima kako je sedaj z tem ?
Lep 73!
 Bodi pa tudi pozoren na ALC, ker s tem lahko zelo pokvariš razumljivost in kakovost zvoka (govora). Ni treba pretiravati. MIC GAIN pa tudi odpri do recimo polovice. Pa malo preštudiraj tudi ostale funkcije, saj tu jih ni tako dosti.
  Bodi pa tudi pozoren na ALC, ker s tem lahko zelo pokvariš razumljivost in kakovost zvoka (govora). Ni treba pretiravati. MIC GAIN pa tudi odpri do recimo polovice. Pa malo preštudiraj tudi ostale funkcije, saj tu jih ni tako dosti.

s55m napisal/-a:Zanimiva debata
Med 80W in 120W je pičlih 1.8dB razlike.
Sedaj pa poskušajte najti, koliko dB je debelina kazalca na S-metru FT101.....
 Točno tako. Enim je pa bolj važno to, do kod kazalec brca.  Ni pomembno, da za eno S stopnjo (6dB) rabiš 4x večjo moč... važno je, do kod brca !
  Točno tako. Enim je pa bolj važno to, do kod kazalec brca.  Ni pomembno, da za eno S stopnjo (6dB) rabiš 4x večjo moč... važno je, do kod brca !  

Vrni se na Zgodovinska radijska tehnika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov