ZRS POLOŽNICA

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S52DK » 18 Jan 2012, 06:20

s56rir napisal/-a:Pa da bi vsi hobisti tako razmišljali... :roll:
Mislite, da lovci pa ribiči tudi plačujejo samo to, kar rabijo?

Bolj ko berem ta jamranja, bolj si mislim da smo v kakšnem klubu starih babic. Ni čudno, da ni podmladka. :wink:


Sklepi so, kakšni so. Sprejeli smo jih, ko jih pač smo. In kolikor vem, z večino.


Martin, dobro si jih napel. :lol: Ljudje pač ne razumejo abecede demokracije in zato je kot je. :-?

LP, Robi.
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.
Uporabniški avatar
S52DK
 
Prispevkov: 720
Pridružen: 22 Avg 2004, 16:41
Kraj: Poljčane, JN76SH

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S51KW » 18 Jan 2012, 18:09

Martin, dobro si jih napel. Ljudje pač ne razumejo abecede demokracije in zato je kot je.


Ugotavljam da nekateri od vas ne vejo kaj je dejansko demokracija,to ker je sedaj predstavljeno kot demokracija je žal od resnične demokracije zelo daleč. V povezavi z "jamranjem kot stare babe" bi želel reči da slej kot prej doleti vsakega.Očitno "večini " je vseeno za "momentalno manjšino".Za zaključek še enkrat želim da na moj post ne bo komentajrev,prosim to željo sem izrazil tri poste višje in upam da bo sedaj spoštovana.
ŽARKO
S51KW
 
Prispevkov: 112
Pridružen: 07 Jun 2006, 07:52
Kraj: KOPER

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S52DK » 18 Jan 2012, 19:50

Žarko,

glej, prebrali smo tvoje mnenje, mogoče ti je nekdo celo prikimal, kar je seveda prav, večina pa verjetno ne razmišlja tako, saj kot je ugotovil Martin, je bila zadeva z večino sprejeta in je kakršna je (trenutno).V demokraciji je pač tako, da moraš razumeti, da vsakemu pač ne more biti ugodeno po njegovih željah. Vsekakor pa se mi zdi pametno o tem razpravljati tudi v bodoče in vzpostaviti organizacijo, ki bo ustrezala še večji večini.

Pa brez zamere.

LP, Robi.
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.
Uporabniški avatar
S52DK
 
Prispevkov: 720
Pridružen: 22 Avg 2004, 16:41
Kraj: Poljčane, JN76SH

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S51KW » 18 Jan 2012, 20:29

Ja Robi ni nobene zamere tudi debata ki naj bi določene stvari poskušala rešiti ali urediti ni odveč.Ta trditev ki jo bom podal bo verjetno bogokletna za veliko hamov,ker zadeva mnenje da ZRS mora, oziroma želi biti , oziroma je predstavnica vseh radioamaterjev v Sloveniji - ne drži, za tiste ki ne želijo biti "popredalčkani"v klube in v njih ne vidijo smisel za svoje radioamatersko delo. Torej za tiste v ZRS-u ni prostora in jim ne dajemo nobenega izhoda ampak jih silimo da bodo "člani"matičnih klubov. :evil:
kljub temu da to ne žele. V takem primeru nam,jim ne preostane drugega kot da ostanejo zunaj in ne prispevaju nič v" svojo" ZRS. :o
To je moj resnično zadnji prispevek v tej temi ,imejte se fajn in ljubite bližnjega kot sami sebe.
ŽARKO
S51KW
 
Prispevkov: 112
Pridružen: 07 Jun 2006, 07:52
Kraj: KOPER

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a s56rir » 18 Jan 2012, 22:26

Žarko, samo dodatna razlaga na moje že zapisano mnenje. Ni potrebno odgovarjati.

Ribiči so tudi popredalčkani, pa tudi lovci, pa še kdo. Plačujejo vsi vse, hkrati pa vsi vsega ne koristijo. So pa eni, ki pač ribijo/lovijo na črno in na nek način izkoriščajo te članarine, ki je zberejo po družinah. Praktično enako je pri nas, le da tam "zakonodaja" pač lovi kršitelje, pri RA pa tega ni (na srečo nekaterih).

Moje mnenje je, da tako ti, kot ostali somišljeniki lahko najdejo način za plačilo članarine ZRS, če je dovolj volje. Le pogovoriti se je treba. Samo ne tukaj na forumu, ampak se na kakšen koli način že kontaktira ZRS direktno. Tukaj pa se prevečkrat razvijejo samo brezplodne debate.

Pa uspešno rešitev s tem povezanih zagat vam želim.
73 de Martin
s56rir
 
Prispevkov: 51
Pridružen: 09 Dec 2002, 23:33
Kraj: JN86BN

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S55WT » 18 Jan 2012, 23:13

Enkrat sem že zapisal, pa se nekako noče razumeti. ZRS je zveza društev. Zveza društev pa ne more imeti svojih članov, posameznikov. To je tako pri vseh zvezah. Tega si ni izmislil ZRS, tega ni sprejela skupščina, kot najvišji organ ZRS, tako je po zakonu o društvih.
Če je pa nekdo do sedaj plačeval članarino samo zvezi, to kaže le na neurejenost evidenc. Tega pač ne bi smelo biti in upam, da v prihodnje tudi ne bo. Svoje vloge pri tem pa niso odigrali klubi.

73, Janko
Uporabniški avatar
S55WT
 
Prispevkov: 241
Pridružen: 10 Mar 2002, 01:00
Kraj: Radenci JN86AP

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S57DX » 19 Jan 2012, 07:43

Trenutna zakonodaja pri nas (pa tudi drugod po svetu) omogoča, da je posameznik radioamater, tudi če ni član kluba ali nacionalne organizacije. Zato naj se Žarko in drugi za to ne sekirajo. Tudi jih ne bo noben lovil po frekvencah. V tem se pač ne moremo primerjati z ribiči, lovci in podobnimi. In v tem ni nič narobe. Če nekdo pač ne vidi potrebe ali nima interesa za članstvo v organizacijah, to še ne pomeni, da ne more biti aktiven na frekvencah.
Sicer pa je popolnoma ista situacija tudi v velikih radioamaterskih organizacijah, kot npr. ARRL, DARC, RSGB, ARI itd. V ARRL je npr. članov samo okoli 160.000, radioamaterjev v USA pa je nekajkrat več od te številke.
Strinjam se, da bi verjetno bilo bolje, če bi vsi bili člani klubov in nacionalne organizacije, ampak tako pač je. In ne bo pomagalo nobeno prisiljevanje v to! Danes so drugačni časi, prav noben od nas ne želi, da ga nekdo posiljuje. Poskus z obveznim članstvom pač ni uspel in tega nekateri še vedno ne dojamejo. Sicer bi pa obvezno članstvo, če bi ga sprejeli, bil unikum v radioamaterskem prostoru. Ne verjamem, da ima sploh še kakšna radioamaterska organizacija v svetu obvezno članstvo. Mogoče kakšna od vzhodnih držav, pa še to kot posledica prejšnjih časov.
Še vedno pa trdim, da bo zaradi vsega tega še manj članov, ki bodo poravnali tudi ZRS članarino. Bomo videli konec leta.
Takšno je moje osebno mnenje. In odraz demokracije (karkoli že pod tem izrazom pojmujemo) je tudi, da lahko vsakdo izrazi svoje mnenje. Je pa tudi res, da nekateri demokracijo pojmujejo drugače in svoje mnenje kot edino pravilno vsiljujejo drugače mislečim. In tako ni samo v naši sferi, temveč na vseh področjih. Smo pač mlada demokratična država in smo še vedno "v plenicah". Lahko samo potegnemo vzporednice z dogajanji v našem političnem prostoru in nam je vse jasno. Zato tudi v naši organizaciji ni nič drugače in tudi ne more biti. Žal.
Pa da ne bo zopet kakšnega nesporazuma. Sam osebno sem član organizacije od leta 1973 in redno in vestno poravnavam svoje obveznosti do nacionalne organizacije. In vsa ta leta in tudi še sedaj še vedno čutim pripadnost organizaciji. Zaenkrat še!
Sicer pa, naredimo konec brezplodnim debatam in vsi skupaj raje pojdimo na band ali pa primimo v roke spajkalnik. Karkoli pač kakšnega veseli. Saj zaradi tega se končno pač ukvarjamo s tem hobijem. Bo več koristi in osebnega zadovoljstva, kot pa nakladanje na forumih...
Lep pozdrav vsem!
73 de S57DX
S57DX
 
Prispevkov: 263
Pridružen: 19 Jan 2005, 21:25
Kraj: VRHNIKA

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S51AY » 19 Jan 2012, 08:48

Bravo Slavc ! Se popolnoma strinjam ! Točno to sem napisal, le dosti krajše. Kdor razmiišlja bolj "globoko", je razumel, nekaterim pa je treba "narisati", da bodo razumeli. Primerjanje ribičev in lovcev z nami je popolnomka neumestno, da ne rečem bedasto.
Današnja demokracija me v mnogih primerih spominja na diktaturo. Le da imajo danes diktatorji izgovor v pojmu demokracija.
Jaz sem 33 let član ZRS in bom to tudi ostal ! Pa ne zaradi posilstva, proti posilstvu imam svoja "orožja". Vsako tako "posilstvo" pa povzroči le revolt in ima globoke negativne posledice. Še letos se preštejmo, pa bo vse jasno ! Jaz sem s to temo zaključil, pa ne bom več komentiral.

P.S.
Če ste pozabili na definicijo demokracije : Če vas kdo pošlje v P.M., vi lahko greste kamor hočete...
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY
Uporabniški avatar
S51AY
 
Prispevkov: 1149
Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Kraj: Lendava

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S51KW » 19 Jan 2012, 09:16

Poanta mojega prispevka je v tem da ne želim biti član kluba (nobenih zamer ali nesporazumov med klubom in menoj ni ),želim pa ostati v ZRS-u.Verjamem da je v ustanovnih listinah (statutu) pravno in birokratski rešeno na način ki ne
pozna izjem.V tem primeru pa bi ZRS morala to tudi poudariti v imenu tako da bi glasilo "ZVEZA RADIOAMATERSKIH DRUŠTEV SLOVENIJE".Živimo v majhni in lepi deželi tudi naše število naspram drugih radioamaterskih organizacij je minorno (beri majhno) in za ZRS bi moral biti pomemben vsak član in njegov prispevek.
Prosim za odpustek ker sem prelomil besedo da sem z tem pisanjem prenehal :( .Tokrat se bom tega držal.
Velika hvala za vsak dosedanji komentar.
ŽARKO
S51KW
 
Prispevkov: 112
Pridružen: 07 Jun 2006, 07:52
Kraj: KOPER

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 19 Jan 2012, 09:34

Že 66 let je ZRS zveza radioklubov in ni nobenega razloga, da tako ne bi ostalo še naprej. Mimogrede, tudi AMZS je zveza društev v katero ni mogoče "neposredno članstvo", a pri včlanitvi v AMZS te očitno vmestijo v določen avtoklub. Mene so v AMTK Ljubljana (verjetno po prebivališču, oz. so na AMZS mojo vlogo dali na AMTK LJ, ki je naprej opravil formalnosti okrog včlanjevanja) in nimam nič proti.

Želel bi si, da bi se manj ukvarjali okrog tega zakaj kdo izrecno noče biti član kakega kluba (da spomnim, klubi delujejo z mladimi, delujejo bolj organizirano kot posamezniki, vzdržujejo določeno radioamatersko infrastrukturo, pa še kaj bi se našlo...), ampak kaj je pripravljen narediti za radioamaterje in radioamatersko skupnost (katere del so tako radioamaterji, bodisi člani ali nečlani RK, posamezni RK, kot tudi ZRS). Minimum, ki ga vidim osebno je, da vsaj namenijo del dohodnine bodisi kakem RK ali ZRSu, potlej pa, da se včlanijo v kakšen RK, pa da tudi (finančno) prispevajo v ZRS, da bolj intenzivnega dela v teh organizacijah (ali celo zunaj njih) niti ne omenjam.

ZRS je šla skozi izjemno (finančno) teško obdobje. Posledice se kažejo še danes. Sedaj je stanje sicer boljše, a je na drugi strani očiten primanjkljaj vsebine, saj ni niti plana dela (drugo ali celo že tretje leto zapored). Upajmo na najboljše, saj se mi zdi še najslabše izgubiti upanje.

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB
 
Prispevkov: 453
Pridružen: 18 Jun 2006, 23:23
Kraj: Ljubljana

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S55SR » 19 Jan 2012, 13:57

S56ZDB napisal/-a:.... Mimogrede, tudi AMZS je zveza društev v katero ni mogoče "neposredno članstvo", a pri včlanitvi v AMZS te očitno vmestijo v določen avtoklub. Mene so v AMTK Ljubljana (verjetno po prebivališču, oz. so na AMZS mojo vlogo dali na AMTK LJ, ki je naprej opravil formalnosti okrog včlanjevanja) in nimam nič proti. ...
S56ZDB, Darko


Mah, ne vem če to drži vodo. Sem član AMZS-ja že kar nekaj let in nisem član nobenega AMTK-ja. Vsaj na obali ni to pogoj.
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Kraj: Koper - Capodistria

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 19 Jan 2012, 14:30

S55SR napisal/-a:
S56ZDB napisal/-a:.... Mimogrede, tudi AMZS je zveza društev v katero ni mogoče "neposredno članstvo", a pri včlanitvi v AMZS te očitno vmestijo v določen avtoklub. Mene so v AMTK Ljubljana (verjetno po prebivališču, oz. so na AMZS mojo vlogo dali na AMTK LJ, ki je naprej opravil formalnosti okrog včlanjevanja) in nimam nič proti. ...
S56ZDB, Darko


Mah, ne vem če to drži vodo. Sem član AMZS-ja že kar nekaj let in nisem član nobenega AMTK-ja. Vsaj na obali ni to pogoj.


Preveri svoj AMZS kartonček: "potrdilo o plačani članarini za člana AMZS". Me zanima kaj ti piše v rubriki "AMD", ter čigav žigec imaš spodaj.
S56ZDB
 
Prispevkov: 453
Pridružen: 18 Jun 2006, 23:23
Kraj: Ljubljana

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S54G » 19 Jan 2012, 16:31

Pred 4 ali 5 leti sem se včlanil v AMZS.
Pa so me vprašali v katerem AMTK hočem biti.
Pa sem rekel da v nobenem.
Pa so rekli da to ni mogoče.
Pa sem rekel, da me potem lahko včlanijo tudi v Mariborskega, če obstaja.
Pa so rekli, da je bolje, da sem včlanjen v Koprskega.
Pa sem rekel, da naj me včlanijo v Koprskega, da ne bomo 3 dni filozofirali.
Tako sem postal član AMTK Koper, s katerim pa nimam nič.
Hvalabogu.
Pošljejo mi vsako leto položnico in poberejo denar. Ja pa še revijo dobim,
pa jo neprebrano vržem v kontejner za star papir.
Živela demokracija.

SRI če sem OFF TOPIC.
Samo primerjava z ....

73
Miloš
S54G
 
Prispevkov: 128
Pridružen: 22 Okt 2008, 11:51

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S55HH » 19 Jan 2012, 20:01

Bolj ko prebiram to pisanje, manj mi je jasno. Kaj sploh želimo? Iz do sedaj napisanega je jasno samo to, da bi velika večina želela od ZRS čim več vsebine, ob tem pa ne bi za to sami prispevali nič.
Sam od leta 1980 plačujem v skupno dobro in za to pač koristim tisto, kar lahko oz. potrebujem. Upam, da del mojega prispevka omogoča komu udeležbo na ARG tekmi, pošiljanje kartic....
Še vedno pa mislim, da je izvirni greh v klubih, ki so pač malo zaspali.
S55HH
 
Prispevkov: 35
Pridružen: 05 Jul 2007, 21:01
Kraj: JN86BO

Re: ZRS POLOŽNICA

OdgovorNapisal/-a S51AY » 20 Jan 2012, 11:15

Ne morem si kaj, da ne bi kljub obljubi za »OFF« napisal prave resnice. Jani je lepo napisal, da je izvirni greh v klubih, marsikomu pa še vedno ne bo čisto jasno za kaj gre.
Dosti klubov je obstajalo le na papirju, ali pa še to ne, člani teh klubov pa so plačevali kotizacijo za ZRS direktno s položnicami (stari seznami članstva), ki so jih dobili od ZRS. Zdaj tega več ne bo. Omenjeni člani klubov pa imajo dve možnosti: ali si poiščejo drugi klub, ali pa preprosto več ne bodo člani ZRS. Radioamaterji bodo lahko še dalje, le uslug ZRS več ne bodo mogli koristiti. ZRS pa bo pokasirala manj kotizacije (članarine), ker predvidevam, da si vsi ti »člani« ne bodo poiskali drugih klubov, pa tudi fiktivni klubi bodo »izpadli«. Če je bila odločitev ZRS takšna, pač tako je, o temu ne bom komentiral.
Po mojem razumevanju je TO bistvo vsega. Če bi kdo to tako napisal na začetku, bi se izognili vsem brezplodnim razpravam in nejevolji. A je tako ?
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY
Uporabniški avatar
S51AY
 
Prispevkov: 1149
Pridružen: 01 Jan 2006, 11:01
Kraj: Lendava

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 44 gostov