RPT kratka obvestila

Novi repetitorji, delovanje, izpadi, servisiranje, zemljevidi, ...

Moderator: S56CT

RPT kratka obvestila

OdgovorNapisal/-a S56CT » 19 Dec 2011, 22:53

Že nekaj časa je za tiste, ki jih zanimajo repetitorji na voljo uradni portal ZRS za repetitorje na naslovu: http://rpt.hamradio.si/

Vsa obvestila, ki se nanašajo na okvare, spremembe statusa delovanja, frekvenc in ostalih pomembnih zadev povezanih z S5 repetitorji najdete na omenjenem spletnem naslovu, zato jih na Lei ne podvajam/o.

Kljub temu objavljam nekaj zadnjih novic:


S55VCE/6m, S55VCE/2m, S55UZA, S55YZA off

Zaradi udara strele je v izpadu vsa oprema na Mrzlici.

S55ULJ na Jančah QRV

UHF repetitor na Jančah je po daljši pavzi zopet na voljo uporabnikom. Kompletna oprema repetitorja je nova, kot je že bilo napisano v avgustu. Manjše napake na repetitorju so odpravljene. Prejšnji teden je bil zamenjan tudi dvojni zaviti dipol za UHF, ki je bil sicer montiran avgusta letos, vendar ni deloval optimalno. Zamenjan je s Procomovo CXL 70/3-LW anetno. Po prvih testih repetitor solidno deluje in dobro pokriva Ljubljano z okolico, dolino reke Save proti Litiji, AC proti Trojanam itd.

S55UKR ponovno deluje

V soboto pozno popoldan je bila v Ljubljani odkrita napaka, ki je povzročila izpad UHF repetitorja na Krvavcu. Echolink postaja S55UKR-R je ostala zablokirana na oddaji (napaka SW na Echolink PC-ju) in povzročila vklop časovne omejitve oddaje repetitorja (time-out-timerja). Ker je bil signal na vhodu ves čas prisoten, oddajnik UHF repetitorja ni preklopil na oddajo vse dokler se vhod repetitorja ni sprostil.
Repetitor po resetu PC-ja sedaj deluje, vendar kljub temu na repetitorju ostaja napaka pri generiranju subtona na oddaji. Uporabniki zato izključite CTCSS zaporo sprejemnika na svojih radijskih postajah.
Še vedno tudi ni odpravljena napaka z nihanjem nivoja modulacije.
Ker so trenutno razmere neugodne za dostop na Krvavec bomo s popravilom počakali na ugoden termin, čeprav je bil zaradi popolnega izpada že planiran obiska Krvavca v teh dneh.

Simpleksni Echolink prehod S51PW-L v Bohinjski Bistrici

Pred štirinajstimi dnevi je Peter, S51PW, v Bohinjski Bistrici postavil nov Echolink prehod na 144.6125 MHz. Prehod je sestavljen iz Motorole M110, S54AN vmesnika, ki povezuje postajo in prenosni PC ter GP antene, ki solidno pokrije Bohinjsko Bistrico. Prehod je občasno neaktiven. Številka prehoda je 647145, bližnjica v S5 omrežju pa B16.Prosim sysope Echolink prehodov, da dodajo bližnjico v svoje sisteme.
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/
S56CT
S5 RPT Manager
 
Prispevkov: 1106
Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Kraj: Sevnica

Vrni se na REPETITORJI

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov