Izhodišče je planinski dom na Sviščakih, kjer sva pustila avto in v zimski idili po dobro zgaženi poti odhitela proti vrhu. Kljub dobrem tempu (2h 10 min od avta do vrha) naju je s presenetljivo hitrostjo prehitela skupinica prešernih mladenk, kar nama nikakor ni šlo v račun, dokler nisva ugotovila (in zavohala), da imajo doping v obliki borovničk, midva pa ne!

Postavljanje antene, predvsem pa delo v teh pogojih bi bilo verjetno zelo težko, zato je bilo treba najti vsaj malo zavetja. Tega sem našel v vhodu v zimsko sobo, pa če sem se s tem kaj prekršil glede SOTA pravil in spirita, naj mi bo oproščeno - vendar na prostem enostavno ni šlo, še postaje nisem dobro slišal. Mraz je še vedno stiskal, le moč vetra je tako padla na znosno.

(PPS, v vrečki na levi pa je že pospravljena 2200mAh Li-po baterija, da sem lahko TH-79 prignal na 5W)
Novost te aktivacije je bila na sveže narejena 2 el antena DK7ZB, ki sem jo postavil kar na streho zimske sobe in obtežil s priročnim tramom, ki ga je nekdo pustil na strehi. Vezice so se namreč od mraza trgale in lomile v rokah...

Še hiter požirek čaja iz termosa, "je frekvenca prosta?" in nato "CQ SOTA". In takoj presenečenje - prvi pravcati mini pile-up! Zdelo se mi je, kot da so korespondenti kar čakali, da se pojavim - morda je k temu pomagala najava na sotawatch, morda Janezov S51ZG spot, morda je bilo samo naključje - ampak občutek je bil prav prijeten.

Meglice v dolini, v ozadju smučišče na Sviščakih, kjer je parkiran avto:

In še zadnji pogled na vrh - pridemo spet!

Dan v številkah:
-3 stopinje Celzija (temperatura)
600m (prehojene višinske razlike)
80 km/h (hitrost vetra na vrhu)
16 QSO, od tega:
1 na 70cm, ostale na 2m
2 z 9A
1 z E7
1 S2S (Darko S57AX/P na CP-019)
longest QSO: 221km
Lep dan v naravi: neprecenljivo!
Hvala za zveze in spot.