SEJA UO - ZAPISNIK

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a S55SR » 07 Dec 2009, 00:17

V četrtek, 3.12.2009, naj bi bila nekakšna seja UO. Ima kdo kakšne podatke? Na "uradni" strani ni zapisnika. Me prav zanima kakšno mineštro
so skuhali? Je v blagajni še kaj cvenka?
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Kraj: Koper - Capodistria

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a S55SR » 08 Dec 2009, 07:12

Še vedno nič.
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Kraj: Koper - Capodistria

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a S55SR » 11 Dec 2009, 00:33

Takle mamo! 100 € po klubu.
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Kraj: Koper - Capodistria

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a S51U » 11 Dec 2009, 10:37

100 € po klubu ........


ARON
"Del ekipe, ki jo sestavlja radioklub Triglav je namreč vajo bojkotiral (na voljo so sicer dali prostor, KV in UKV postajo, ekipa pa ni sodelovala, kljub poprejšnjemu dogovoru)"

Mene osebno moti tale del zapisnika .....
Marsikateri klub sploh ni sodeloval v akciji ( lahkor ečemo celo večina klubov ), osebno sem se javil z domače postaje, ravno tako sem slišal Tineta, pa še kdo bi se našel. NA razpolago smo dali klub s kompletno opremo in vsemi prostori ....

Zlate ure z vodometom sicer res ni bilo .....

Mogoče pa je bil pristop napačen ????

V vsaki zgodbi so dve strani, ne poznam vsega ozadja, vendar me vseeno moti ta del zapisnika. Prosil bi za bolj popolno zgodbo. kdo je bil s kom dogovorjen in za katero zadevo ???

Hvala !
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )
Uporabniški avatar
S51U
 
Prispevkov: 368
Pridružen: 12 Jul 2006, 12:50
Kraj: JN75GX

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a S57BBA » 11 Dec 2009, 22:04

Hoj!

Poskusil sem se zadržati, da ne bi reagiral na zadnji zapisnik seje UO ZRS, a žal ne gre. Preveč je v njem stvari, ki me motijo, tako da si bom dovolil pokomentirati ga.

Ad 3. Pregled dela med sejama, sodelovanje z ZOTKS, SV in URSZR, poročila managerjev in finančno poročilo.

Članstvo

Trend upadanja članstva se je po nekaj letih ustavil. Prvič je zaznati rahel dvig. Nekaj je novih operaterjev, ki so izpite opravili v letošnjem letu, nekaj pa je povratnikov. V precejšnji meri je temu botrovala tudi nova oblika glasila. Trenutno stanje je 1525 operaterjev, plačnikov kotizacije.


Predvidevam, da vodstvo ZRS igra na karto popolne demence članstva; meni matematika namreč odpove. Na letošnji skuščini je bila podana informacija, da smo leto zaključili s 1618 člani, kar pomeni, da imamo trenutno 93 članov manj, ne več...

Sodelovanje z ZOTKS,

V obračunu stroškov za Menino planino smo letos ugotovili bistveno povečanje stroškov do katerega je prišlo zaradi nesodelovanja SV in nekaj sponzorjev. Temu je pripomogla finančna situacija v državi. ZOTKS je po dogovoru pokril nekaj več stroškov kot običajno. V letu 2010 je volilna konferenca ZRS in zaradi še boljšega sodelovanja UO ZRS sprejema sklep.

Sklep štev. 150: UO ZRS kot delegata v UO ZOTKS delegira, Gorana Krajcarja S52P.


OK, še enkrat SRY, ker sem izgleda butast, ampak kaj ima volilna konferenca ZRS veze UO ZOTKS? Sploh pa: Volilna konferenca je bila 17.3.2007 v Celju. Mandat članov UO je do volilne konference čez štiri leta, torej do marca 2011 in ne 2010. A mogoče v UO vedo kaj, kar mi ne vemo? A bo mogoče izredna konferenca? Mimogrede, nesodelovanje SV nima nobene veze s finančno situacijo v državi (je pa lep izgovor, to se strinjam).

Sodelovanje z URSZR

Sodelovanje poteka po načrtu. Dnevi CZ v Novem Mestu so pokazali, da radioamaterji smo in bomo pripravljeni sodelovati. Vaja ARON je odprla nova poglavja za pogovore in razpravo o rešitvah in v to smer je potrebno nadaljevati. V pripravi so petletni načrti sodelovanja na področju sodelovanja po dolgoročni pogodbi.

RPT

Bistvenih sprememb od zadnje seje ni, oprema D-STAR in ostala oprema iz namenskih sredstev URSZR še ni nabavljena. Oprema je naročena in bo predvidoma do novega leta dobavljena od najugodnejšega ponudnika - USCOM d.o.o. iz Brezovice pri Ljubljani.


Tole dvoje bi moralo biti skupaj, saj je nabava D-STAR in druge opreme iz namenskih sredstev URSZR pravzaprav sodelovanje z njimi. Da pa oprema ni nabavljena, čeprav smo se zavezali nabaviti jo in je bilo to obljubljeno (tudi dokumentirano s pogodbo in podpisi), je razlog v tem, da so bila ta namenska sredstva očitno že porabljena (drugega inteligentnega razloga za izgovor, da nekaj, za kar so namenjena namenska sredstva, še ni nabavljeno, ne vidim).

Mimogrede, ročne postaje (14 kos) za ARON ekipe so menda nabavljene že od začetka leta, pa jih niti en klub še ni videl (Wouxun E699 – 2m).

Callbook, portal ZRS, Forum ZRS

S 15. 11. 2009 je začel polno delovati prenovljen portal ZRS z uradnim forumom. Nekatere aplikacije se je naredilo zasilno (CALLBOOK) in so se pojavile težave, ki pa niso povezane le z delovanjem aplikacije. Prenovilo se je še nekatere nastavitve portala in foruma tako, da sedaj za silo deluje. Je pa to nikoli končano delo in S55Z že predvideva, da bo potrebo izdelati namensko šablono, ki bo naredila stran atraktivnejšo, z več novicami, albumom slik, itd. Pojavil se je problem callbooka, ki ni prikazoval klubskih znakov, pa tudi ne nekaterih plačnikov kotizacije.

Po začetnih težavah je popravljen program ZRS, ki sedaj pravilno izvaža bazo za callbook tudi s CALLi klubov. Delovanje portala je stabilno in pravilno prijavlja plačnike kotizacije, enako ZRS forum, ki je vgrajen v portal in uporablja enako bazo. Problemi nastanejo vedno na nivoju programa na ZRS, nepravilnega plačevanja položnic zaradi česar pride do napačnih knjiženj in posledično neprepoznavanja plačnika. Trenutno se baza popravlja ročno v naslednjem tednu pa bo že poskrbljeno za avtomatski prenos, kar je eden osnovnih ciljev prenove.


Tu se z Draganom popolnoma strinjam, to je nikoli končano delo. A v kolikor drži trditev, da se sedaj baza pravilno izvaža v callbook, potem ima ZRS ne samo hude, ampak gromozanske probleme z evidencami. V callbooku so znaki, ki so že leta pretečeni (radijsko dovoljenje zanje ne velja več), manjka pa kopica znakov, ki so veljavni, imajo radijska dovoljenja, celo radijska dovoljenja, izdana na ZRS. Pa ne govorite mi, da imate pomakljivo evidenco s strani APEK, saj:
1. v zapisnikih pišete, da je baza usklajena s podatki APEK
2. so znaki, ki manjkajo, v lasti ZRS in veljajo še vsaj 10 let

Finančno poročilo

Finančni prihodki od članarin so 55.376€, drugi prihodki 21.603€, skupaj 76.979€.

Odhodki skupaj 74.489€. Načrtovanih prihodkov je še okoli 7.000€, odhodki pa bodo večji.

Zaradi premajhnega priliva izrednih prihodkov v letošnjem letu, kar je vsekakor odraz celotne finančne situacije v državi, ne kaže da bomo uspeli v letošnjem letu sanirati lansko izgubo.


Nisem financar, ampak zadnji stavek lahko napiše samo nekdo, ki nima povsem razčiščenih pojmov v glavi. Vsak normalen človek najprej počisti dolgove za nazaj, potem pa se pokrije, kolikor doseže. Če ne gre, pač ne gre in ne kupiš novih čevljev, obleke, ... Glede na znan način prikazovanja finančnih podatkov s strani Gorana razumem zgornje številke takole:

76K€-74K€ = 2K€, mogoče še +7K€, torej lahko pokurimo kakšnih 10K€. Na izgubo iz preteklega leta bomo pozabili. Realno smo pa tako ali tako že v riti... Oziroma, če naredimo veliko luknjo v proračunu, se mala luknja sploh ne bo poznala...

V zgornji enačbi seveda ni vštet znesek, ki ga je potrebno odvesti za namenski nakup sredstev skladno s pogodbo z URSZR.

Pod črto: -10K€.

Vesel bom, če me bo predsednik v tem demantiral in z veseljem se mu bom javno opravičil.


Ad 4. Kotizacija in članarina ZRS za leto 2010.

Zaradi trenutne gospodarske krize se kotizacija operaterjem ne poveča kljub povečanim stroškom delovanja različnih servisov in skupnih stroškov. Zaradi izpada dotacij in izrednih prihodkov (kar se bo verjetno nadaljevalo še pol leta) in ker dejavnost radioklubov realno prinaša stroške, ki so večji od ene kotizacije, je predlagano, da je smiselno povečati prispevek radioklubov iz 0€ na 100€ (Osnova predloga izhaja iz 21. člena statuta in 32. člena statuta ZRS). Preračunani stroški radioklubov presegajo dve in pol kotizaciji posameznikov, v preračunu je zajet QSL biro, poštna korespodenca, konferenca ZRS, glasilo CQ ZRS, zastopanje pred državnimi organi in IARU. S tem predlogom bi nadomestili izpad izrednih prihodkov zaradi nastale gospodarske situacije v državi, kar pa ne pomeni, da ne bomo nadaljevali začetega dela na tem področju in izvrševanju naloge za pridobivanje razmerja med dodatnimi prihodki in članarino 1/3.

Sklep štev. 151.

Višina kotizacije za operaterje ostaja nespremenjena, torej za osebne operaterje 40€, družinske 20€ in invalide 10€. Rok plačila kotizacije je do 01. februarja 2010.

Prispevek radioklubov za leto 2010 se poveča na 100€. Rok plačila je do 1. aprila 2010.


Prijazno od ZRS bi bilo, če bi klubom razložila, kako so prišli do izračuna, da stroški, ki jih povzročajo klubi ZRS, presegajo dve in pol kotizaciji posameznikov. Dovolite mi malce špekulacije; ZRS računa torej na dodatnih 10.000€ (100 klubov po 100€) denarja, s čemer bi verjetno pokrila trenutno izgubo. Pa se je kdo vprašal, kaj ta strošek pomeni za majhen klub (recimo, da ima 5 članov)? Ali ZRS ve, koliko klubov je dejansko »slamnatih« in tega zneska ne bodo plačali? Ali obstaja kakšna sankcija, če klub ne plača tega zneska (OK, predvidevam, da lahko skladno s statutom ZRS klub izključijo iz ZRS – pa bodo izključili vse klube, neplačnike?)? Bo o tej odločitvi UO ZRS odločala konferenca ZRS? Da se razumemo; sam podpiram uvedbo klubskega prispevka, samo kaj, ko se le ta uvaja sedaj, ko se iščejo rešitve pokrivanja vedno večjega minusa na računu ZRS.

Še dobro, da je rok plačila za radioklube postavljen na prvi april...

Ad 6. Vaja ARON 2009 (poročajo Dragan, Goran, Tilen).

Dragan S55Z – vodja republiške ekipe ZRS: Vaja je relativno dobro uspela in se je prvič izvajala dvonivojsko. Pripravljen načrt, ki ga je sicer odlično pripravil Tilen S56CT je bilo potrebno tik pred začetkom vaje popraviti, obenem pa tudi pripraviti obrazce za loge, na kar se je pred tem pozabilo. Ob veliki pomoči Andreja S57LN sva uspela pripraviti obrazce, dodelati navodila s protokolom aktiviranja, predvsem pa protokolom razporejanja regijski postaj na KV frekvencah, saj ne morejo regijske postaje graditi vsak svojo mrežo na eni sami frekvenci. Zato je republiška postaja vsaki regijski ob prijavi v omrežje dodelila svojo regijsko frekvenco. Protokoli so tudi zastavljeni tako, da potrebujejo končne postaje kar se da malo dodatnega izobraževanja in je teža označevanja sporočil na regijskih in republiški ekipi.

Delo regijskih postaj ocenjujem odlično, regijska postaja Ljubljana in republiška postaja S50ARO pa sta bili podhranjeni s članstvom in opremo. Del ekipe, ki jo sestavlja radioklub Triglav je namreč vajo bojkotiral (na voljo so sicer dali prostor, KV in UKV postajo, ekipa pa ni sodelovala, kljub poprejšnjemu dogovoru). Kljub temu je Goran S55OO (RK Domžale) zelo profesionalno upravljal republiško KV postajo, Andrej S57LN pa je sporočila sproti prenašal v CORS in odgovore posredoval nazaj v KV omrežje.


No, tole pa od podpredsednika ZRS ne bi pričakoval – osebni napadi na radioklub. Klub, ki mu je omogočil, da je lahko delal na njihovi opremi iz njihovih prostorov (ne, nisem član APR). In potem pričakuje, da bodo klubi sodelovali? Ah ja, si bodo morali nekateri razjasniti, kaj je primerno napisati in povedati kje...

Ad 9. Redna letna 38. konferenca ZRS.

Sklep štev. 156: UO ZRS napoveduje redno letno konferenco ZRS za 13. februar 2010, konferenca se bo začela predvidoma ob 10 uri dopoldne in bo potekala v prostorih Elektrotehnične fakultete-Univerza Ljubljana, zato te naprošamo, da vplivaš na prisotnost delegata svojega radiokluba, saj bomo reševali vprašanja, ki so pomembna za naše delo in naš hobi.


Rad bi opozoril vodstvo ZRS, da je zapisnik seje UO ZRS uradni dokument in da naj v njem omenjajo stvari, ki držijo - Elektrotehnične fakultete v Ljubljani ni, je samo Fakulteta za elektrotehniko. Ja, vem, minorna zadeva, a kaj, ko se tudi vodstvo ZRS obeša na minorne zadeve...

Ad 10. Poročilo o problemski konferenci in pregled predlogov radioklubov o ZRDej in usklajevalni komisiji.

Na problemski konferenci so sodelovali predstavniki 33 radioklubov. Po uvodnem delu smo razpravljali o ZRDej, vendar ne po točkah ampak večinoma o načinu predlogov, o načelnosti, o novostih, ki jih zakon prinaša, o usklajenosti/neusklajenosti določenih točk. Na zahtevek radioklubov o ustavitvi postopka ZRDej je predsednik podal pojasnilo, da postopek UO ZRS ne bo ustavil, o primernosti usklajenega predloga pa bo odločala konferenca. Vsekakor smo se strinjali, da je potrebno razgovore in usklajevanja nadaljevati, da UO ZRS s svojimi postopki deluje v skladu s pooblastili konference in da so postopki UO ZRS v skladu s statutom. Razprava ni prinesla veliko v pojasnjevanju in usklajevanju stališč, pokazala pa je razliko v mišljenju med radioklubi, veliko nerešenih vprašanj, med drugim tudi nerazumevanje stališč predlagatelja in zavajujoča in netransparentna tolmačenja posameznikov pri podajanju svojih stališč. Vsekakor je problemska konferenca prinesla pogovor o problemih in nakazala možnosti usklajevanja.


Ne štekam, a sem jaz tisto soboto bil na napačnem kraju, ampak jaz se spomnim, da je bila kopica razpravljalcev, ki pa ni razpravljala o »novostih, ki jih zakon prinaša« ter o »usklajenosti/neusklajenosti določenih točk«, ampak smo naše stališče glede osnutka jasno povedali. Ni mi tudi jasno, kaj točno so »zavajajoča in netransparentna tolmačenja posameznikov«, razen če se to ne nanaša na podajanje informacij s strani S56ZDB. Mislim, da je tukaj še enkrat potrjeno, da UO ZRS ne odstopa od svojega namena, da pelje stvar do konca (vem, da se sliši boleče in neverjetno, ampak za UO ZRS pomeni »do konca« samo vložitev ZRDej v postopek za sprejem). Resnično se bojim, da bo, glede na trenutno stanje duha v UO ZRS, lahko prišlo do kakšne solo akcije – upam, res upam, da se motim.

V skladu s predlogi radioklubov v postopku priprave ZRDej in objavljenimi načeli o skupini je UO ZRS sprejel sklep. Predlogi radioklubov bodo objavljeni na spletni strani ZRS in dostavljeni med materiale usklajevalne skupine.

Sklep štev. 157: V ekipo za usklajevalno skupino se imenuje naslednje člane, ki so jih delegirali radioklubi, predstavnik UO, ki bo vodil in usklajeval delo skupine ter dva tehnična delegata, ki ju določi UO kot pomoč ekipi:

Simon Mermal – S53RM – vodja usklajevalne skupine
Franci Mermal – S51RM – tehnični delegat UO ZRS
Matjaž Kočar – S51SL – tehnični delegat UO ZRS

Adi Voh – S55M – RK Jadran, Koper
Anton Galun – S51AG – RK Ptuj
Andrej Trojer - S50TA – RK Domžale
Silvo Obrul - S50X – RK Slovenj Gradec
Matej Zamuda - S56ZM – RK Radenci
Boštjan Vončina S55O – RK Burja
Goran Krajcar – S52P – RK Celje

Sklic prve seje usklajevalne komisije je v četrtek, 17.12.2009 ob 17.00 uri v prostorih RK Ljubljana.


Dovolite, spoštovani UO ZRS, da vas spomnim na vaš Sklep štev. 149: Strokovna služba pošlje poziv radioklubom, da delegirajo – zagotovijo po enega svojega kandidata za delo v usklajevalni komisiji. Poleg delegatov klubov bo v tej komisiji sodeloval predstavnik UO ZRS, ki bo svoje delo usmeril predvsem v operativno delo komisije. Rok za prijavo je 30.11.2009. Pričakujemo, da se klubi aktivno udeležijo dela preko svojega predstavnika. Kakor do sedaj vsak krije svoje stroške sam, sestanki bodo predvidoma v Ljubljani, ZRS pa bo zagotovil primerne prostore. Člani usklajevalne komisije se vabijo teden dni pred sestankom.

Ste tako prijazni in mi razložite, kje v tem sklepu ste predvideli dva "tehnična delegata"? Če že pomagate komisiji s tehničnima delegatoma, dodajte še "pravnega delegata", da bo komisija laže dojela posamezne člene ZRDej. In, samo tako, mimogrede, upam, da ste člane komisije povabili na sestanek, ker je sedaj že manj kot teden dni do takrat...

Toliko o zapisniku. Imam pa še eno vprašanje; Sklep štev. 147 pravi takole: UO ZRS takoj objavi razpis za novega strokovnega delavca ZRS z rokom pismenih prijav 30. dni.
UO ZRS sprejme in objavi popravljen katalog del in nalog I.
Začasno sekretarja nadomešča predsednik ZRS in zagotovi, da bo ZRS normalno deloval ob uradnih urah.
Predsednik bo kandidate povabil na razgovor v roku tedna dni po preteku prijavnega roka.

V zadnjem zapisniku ni zaslediti, da bi vas kaj matral ta razpis. Se je kdo prijavil, je predsednik kandidate že povabil na razgovor? Če znate napisati vse drugo, bi lahko tudi o tem napisali stavek. Pa če sem lahko malce piker na koncu; veste, predvidevam, da ste želeli dobiti pisne prijave, saj od nepismenih ljudi ne moreš pričakovati vsaj VI. stopnje izobrazbe, kot jo zahtevate z razpisom.

Pa lep večer še naprej!

LPB.
S57BBA
Moderator
 
Prispevkov: 383
Pridružen: 08 Mar 2002, 01:00
Kraj: JN76FC

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s57j » 11 Dec 2009, 22:42

S57BBA napisal/-a:
Prijazno od ZRS bi bilo, če bi klubom razložila, kako so prišli do izračuna, da stroški, ki jih povzročajo klubi ZRS, presegajo dve in pol kotizaciji posameznikov. Dovolite mi malce špekulacije; ZRS računa torej na dodatnih 10.000€ (100 klubov po 100€) denarja, s čemer bi verjetno pokrila trenutno izgubo. Pa se je kdo vprašal, kaj ta strošek pomeni za majhen klub (recimo, da ima 5 članov)? Ali ZRS ve, koliko klubov je dejansko »slamnatih« in tega zneska ne bodo plačali? Ali obstaja kakšna sankcija, če klub ne plača tega zneska (OK, predvidevam, da lahko skladno s statutom ZRS klub izključijo iz ZRS – pa bodo izključili vse klube, neplačnike?)? Bo o tej odločitvi UO ZRS odločala konferenca ZRS? Da se razumemo; sam podpiram uvedbo klubskega prispevka, samo kaj, ko se le ta uvaja sedaj, ko se iščejo rešitve pokrivanja vedno večjega minusa na računu ZRS.

Še dobro, da je rok plačila za radioklube postavljen na prvi april...

LPB.


Pozdravljeni!

Cilj uvedbe plačila 100 € po klubu ni popraviti finančno stanje ZRS. Končno so odkrili formulo, kako uničiti klube, ki finančno ne pomenijo (prispevajo) veliko, imajo pa moteč volilni glas, ki je enakovreden velikim klubom. Nekateri klubi bodo vso članarino svojih članov nakazali na ZRS in jim ne bo ostalo nič. Ti operaterji bodo torej ZRS-ju plačali dvakratno kotizacijo. Veliko klubov z malo člani teh 100 € enostavno ne bo zmoglo plačati. Te bodo zbrcali iz ZRS, njihovi člani, ki pa bi želeli vsaj uporabo QSL biroja pa bodo prisiljeni prestopiti v enega velikih klubov. ZRS bo tako ubila dve muhi na en mah: znebila se bo motečih volilnih glasov majhnih klubov, hkrati pa skoncentrirala operaterje v samo nekaj klubih, ki jih bo lažje obvladovala. Drugega aprila naslednje leto bo v ZRS ostalo 30-40 klubov, kar pomeni največ 4000 € dodatnega denarja in ne 10.000 €.
Tako si torej ZRS predstavlja širjenje tehnične kulture in pridobivanja podmladka. Tista floskula o tem, da so radioklubi center dejavnosti radioamaterjev v S5 je zdaj dobila uradno negacijo.

LP Janez, S57J
s57j
 
Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Mar 2004, 08:48

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a S59ZB » 12 Dec 2009, 00:04

UO ZRS nas je s svojim sklepom na 15 seji »razveselil« s članarino za klube v višini 100 EUR.
Jaz pa se že nekaj časa sprašujem, zakaj članarine na plačujejo samo člani zveze, to so radioamaterska društva.
Zveza društev, kot je to ZRS, lahko določa članarino samo svojim članom, to je društvom, radioamaterska društva (radioklubi) pa svojim (to je radioamaterjem).

V zvezi s tem je zelo zgovorna ugotovitev UO napisana zapisniku:

»Preračunani stroški radioklubov presegajo dve in pol kotizaciji posameznikov, v preračunu je zajet QSL biro, poštna korespondenca, konferenca ZRS, glasilo CQ ZRS, zastopanje pred državnimi organi in IARU.«

Stroški poslovanja ZRS so torej premo-sorazmerni številu včlanjenih društev (radioklubov) in so neodvisni od števila posameznih članov klubov. Večjo količino dela lahko v QSL biroju povzročijo le zelo aktivni posamezniki, ki pa niso porazdeljeni pravično po vseh klubih (nekateri delajo nekaj tisoč zvez, drugi nekaj zvez, nekateri pa sploh ne pošiljajo tiskanih QSL-k).

Zato se ponovno sprašujem:
• Kdo je dolžen plačevati članarino ZRS: društva ali posamezniki ali oboji?
• Ali smo sploh dolžni kaj plačevati, dokler ni, kot to določa statut, sprejet finančni plan ZRS za leto 2010 ?

Kot plačnik kotizacije želim vedeti, za kakšne namene bo UO ZRS porabil moj denar, zato zahtevam, da UO ZRS skliče konferenco in predloži program dela in finančni plan ZRS za leto 2010.
V nasprotnem bom globoko premislil, ali bom kotizacijo sploh še kdaj plačal (klubsko članarino pa bom seveda brezpogojno plačal).

73 Zvone
73 Zvone, s59zb
ex. yu3azb
E-qsl save you time and money.
S59ZB
 
Prispevkov: 148
Pridružen: 06 Okt 2009, 22:10
Kraj: Maribor

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s55m » 12 Dec 2009, 07:41

Zanimivo je število delegiranih predstavnikov v komisijo o ZRD s strani RK Domžale S53CAB.
s55m
 
Prispevkov: 1580
Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Kraj: KN12OR

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s57nbt » 12 Dec 2009, 09:19

Črpanje finančnih sredstev ima ZRS v svojem statutu urejeno takole:
32. člen

ZRS pridobiva sredstva za svoje delovanje s:

plačilom kotizacije-članarine radioamaterjev,
prispevki radioklubov in drugih organizacij,
kandidiranjem za javna sredstva na razpisih in natečajih,
lastno dejavnostjo,
pridobljenimi darili in volili ter donacijami,
iz drugih virov.

Prispevki so se očitno spremenili v obvezne prispevke, torej bi to moralo biti tudi spremenjeno v statutu, vsaj po moji kmečki logiki.
Za vse, ki jih zanima, kako ZRS porablja finančna sredstva, je zadeva sila preprosta:
34. člen

Finančno in materialno poslovanje ZRS je javno. Vsak radioklub ima pravico vpogleda v finančno in materialno poslovanje ZRS.
Finančne in materialne listine podpisuje predsednik ali s strani upravnega odbora pooblaščene osebe.
Finančno in materialno poslovanje mora biti v skladu z veljavnimi predpisi s tega področja oziroma mora biti vodeno v skladu z računovodskimi standardi za društva.

Bojim pa se, da do tega ne bo prišlo nikoli, ker temne sile kontinuitete tega ne bodo dovolile, in "glumile gljivu" oz. "francoza" ker dobro vedo, da nimajo dovolj računov, da bi z njimi pokrili stroške - vsaj take ne, ki se tičejo dela in stroškov ki bi naj na ZRS nastajali.
Če potegnemo črto - še enkrat je zelo lepo prikazano, kako ZRS spoštuje svoj statut. Oz. kako ga ne spoštuje.
Oz. ga spoštuje takrat ko ji je to voda na mlin, ko pa je na sosedovega, pa ga ne.
LP.
Uporabniški avatar
s57nbt
 
Prispevkov: 289
Pridružen: 06 Mar 2005, 15:01

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s57k » 12 Dec 2009, 09:54

Ob 1500+ članih zveze in 100+ klubih so v komisijo imenovani 3 člani RK Domžale. Bolano!
Kaj je predsednik disciplinske komisije ZRS imenovan zato, da bo kar pri mizi koga po prstih?
Človek dobi občutek, da smo vsi člani RK Domžale. Kapo dol, res je najštevilčnejši klub, vendar potem Zveze ne potrebujemo!

Nekateri pa res nočejo razumejo, da bi bil čas, da se osebe na stolih zamenjajo!


Sandi
s57k
 
Prispevkov: 142
Pridružen: 11 Mar 2004, 14:41

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s52ab » 12 Dec 2009, 10:07

s55m napisal/-a:Zanimivo je število delegiranih predstavnikov v komisijo o ZRD s strani RK Domžale S53CAB.

...še zanimivo bo, Adi! Sicer pa boš zraven... :D
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab
 
Prispevkov: 510
Pridružen: 12 Mar 2006, 21:13
Kraj: Novo mesto

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s55m » 12 Dec 2009, 11:49

Naj te popravim.....4. člani RK Domžale!

Simon Mermal – S53RM – vodja usklajevalne skupine
Franci Mermal – S51RM – tehnični delegat UO ZRS
Matjaž Kočar – S51SL – tehnični delegat UO ZRS
Andrej Trojer - S50TA – RK Domžale
s55m
 
Prispevkov: 1580
Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Kraj: KN12OR

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s52ab » 12 Dec 2009, 12:09

s55m napisal/-a:Naj te popravim.....4. člani RK Domžale!

Simon Mermal – S53RM – vodja usklajevalne skupine
Franci Mermal – S51RM – tehnični delegat UO ZRS
Matjaž Kočar – S51SL – tehnični delegat UO ZRS
Andrej Trojer - S50TA – RK Domžale

"Tehnična" podpora... :D
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.
Uporabniški avatar
s52ab
 
Prispevkov: 510
Pridružen: 12 Mar 2006, 21:13
Kraj: Novo mesto

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s51sk » 14 Dec 2009, 18:20

Tole glede 100€ po RK je pa malo, kako bi se izrazil, podlo. Vsaj način izračuna zneska. Malo sem izračunal, ter ugotovil, da bom moral drugo leto ZRS-ju plačati 60€ (40 kot član in 20 kot RK - če nas je v RK samo 5). Še dobro, da so rok plačila za RK določili po skupščini. Vidim, da se bo res treba odločiti, ali bom še plačeval "kotizacijo" ZRS-ju po 35 letih zvestobe. Zakaj? Ker na tak način naša ZRS dela razlike že med svojimi "člani - radioamaterji"!
Uporabniški avatar
s51sk
 
Prispevkov: 152
Pridružen: 23 Apr 2002, 09:05
Kraj: Ribnica

Re: SEJA UO - ZAPISNIK

OdgovorNapisal/-a s57x » 14 Dec 2009, 19:43

Tista klubska članarina nima nobene pravne podlage v statutu ZRS. Seveda je zelo žalostno, da očitno (nekateri) člani UO ne poznajo statuta. Le kje je sedaj njihovo trobilo, ki se je tako zavzemalo za pravilnost itd itd??
Bojim pa se, celo staviti si upam, da bo od 106 klubov (ali koliko jih je) velika večina to mirno sprejela.
Prav zanimivo bo videti finančno poročilo; papirji bodo itak prav hitro v klubih, saj je do vrhovnega zbora S5 hamov prav malo časa. Razen, če ne bo tako, kot navadno. (če ZRS nima papirja, povejte, bomo uredili!)

73 Jurij, s57x
s57x
 
Prispevkov: 362
Pridružen: 01 Feb 2004, 23:24

Naslednja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov