Demokratična anketa

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s55z » 16 Nov 2009, 11:17

Adi, hvala za dobro idejo. Sekretar Igor je to delal tako kot je, čeprav program po informacijah predsednika že omogoča pošiljanje na X naslov. Tako se bo v tem tednu to rešilo, pa tudi zaostale revije bodo poslane v sredo, ko bo predsednik Goran nadomeščal sekretarja. Mislim, da potem ne bi smelo več prihajati do zastojev.

Še INFO. Pisarna ZRS je danes zaprta zaradi bolezni.

Status delovanja pisarne pred obiskom vedno preverite na Portalu ZRS pod URADNE URE (v TOPMENUJU)... Tam je tudi naveden GSM za informacije...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z
 
Prispevkov: 2455
Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Kraj: Ljubljana - JN76HB

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s55z » 28 Nov 2009, 10:13

V izogib nesporazumom: Ta odgovor sem objavil na Tonijevo prošnjo in izraža njegova stališča, ne moja, kot jih nekateri pripisujete...

Anketa

Še enkrat se je pokazalo, da med slovenskimi radioamaterji ne smeš narediti nič. Če kaj narediš te nekateri takoj napadejo, čeprav sami niso pripravljeni narediti kaj drugega razen zavračanja. V kaosu v katerem nihče ne ve koliko nas sploh je, naj bi bilo prepovedano celo vprašati kaj prejemniki glasila CQZRS o vitalnih vprašanjih naše organizacije mislijo. Anketa nekatere očitno moti zato, ker bo radioamater, ki mu ni do opredeljevanja v osebnih sporih težko odgovarjal z ne.

Najprej Rudi, S58RU. Kar ni po tvoje ni demokracija. Zamud pri prejemanju glasila ni kriv distributer, ampak ti. Za zadnjo pošiljko se ti je Dragan že opravičil. En član vašega kluba mi je izjavil, da je enkrat dobil dve številki obenem. En član pa me je zaprosil, da bi glasilo dobival direktno. Dva člana vašega kluba sta me vprašala zakaj ni bilo njihovih klicnih znakov v Call Booku ZRS. Nista namreč plačala kotizacije. Povedala sta mi, da si ju obvestil, da je letna članarina 35 EUR, če pa želita prejemati glasilo, 38 EUR več. Niti besedice o tem, da sta izgubila druge storitve ZRS kot je QSL služba, repetitorji, itd. To pa koristita na račun tistih, ki kotizacijo plačajo. Glasilo res ni bilo kaj prida zato sta se odločila za manjši strošek. Kot predsednik kluba, člana ZRS, bi moral skrbeti za izvajanje statuta ZRS. Takšna tvoja agitacija pa kaže, da skrbiš, da bi bilo plačnikov kotizacije čim manj. V moji obrazložitvi ankete sem napisal, da veljajo tudi anonimne ankete, ki bodo prispele. Rok oddaje ankete ni določen, upoštevane bodo vse, ki bodo prispele pred izzidom nove številke glasila. Kar pa se neodvisnih komisij za pregled ankete tiče, pa si vabljen, da sodeluješ.

Alberta, S57UW, pa naj bi anketa namenjena prejemnikom glasila ne zanimala, saj že več let ni član nobenega kluba v Sloveniji.

Druga zanimiva analiza ankete se je rodila pri prijatelju Adiju, S55M. Nepotrebna in »retorična« vprašanja krijejo za seboj neke stroške. Anketiranec naj odgovori, če te usluge in skupne dejavnosti rabi ali ne, in če je za njih pripravljen nekaj prispevati.

Če naj nas ZRS zastopa doma in v tujini je to vezano s stroški. Tekoče spremljati zakonodajo, vzdrževati redne kontakte z oblastnimi organi, zlasti z APEKOM je nujno sicer se nam lahko prikrade kakšna neprijetnost. Tako nam je že dvakrat v samostojni Sloveniji uspelo preprečiti uvedbo frekvenčnine. To je ena od delovnih nalog sekretarja, ki mora biti plačan.

QSL služba tudi nekaj stane čeprav mi je že pred leti uspelo tarifo znižati kot pošiljke v »vreči«, ker je sicer pošta zahtevala redne poštne tarife. To mi je uspelo, ker sem zastopal interese vseh radioamaterjev Slovenije.

ARON, je organizirana služba. Iz zadnjih vaj se vidi, da sicer zelo cenjen ham spirit ni dovolj, ker nas čakajo tudi čezmejne povezave in tudi tu nastopijo določeni stroški.

Za sodelovanje z IARU je potrebna redna komunikacija in stroški za udeležbo na konferencah I. regiona.

Demokratična načela odločanja na konferencah ZRS so napisana v statutu ZRS in poslovniku konference. Ta anketa nima nobene zveze z ocenjevanjem sedanjega vodstva ZRS. Če kaj ni v skladu s statutom in drugimi akti organizacije se obrni na UO, NO in druge organe ZRS. Redno menjujemo vodstvo organizacije na volilnih konferencah, obstajajo pa tudi pravila za izredne menjave, če tako odloči večina. Popolnega soglasja o vseh vprašanjih pa ne bomo dosegli nikoli.

Kar se oprostitve finančnega prispevka mladostnikov, pa se s teboj strinjam. Bodo drugi plačali toliko več. Ali ne bi bilo bolj primerno, da to uredijo klubi, saj naraščaja ni prav veliko?

Z lovci in ribiči nam je skupno to, da oni upravljajo z nekimi javnimi dobrinami, mi radioamaterji pa bi tako urejali razmere na radijskem spektru, ki nam je dodeljen. ZRDj bi nam to omogočil. Na žalost bo zaradi naše razdvojenosti to težko doseči. Namesto občutka zadovoljstva, da nam je država ponudila to možnost, zaradi osebnih zamer vidimo drevesa ne pa gozda. Namesto, da bi o nas in naši dejavnosti razpravljali v državnem zboru, kot o pomembnem delu civilne družbe se počasi sesedamo v nepomembne skupine prepirljivcev.

Kar se glasovanja na konferencah tiče so že davno obstajale ideje, da naj imajo klubi toliko vpliva na odločanje kot v skupno blagajno plačajo. Ali ni dobro o tem slišati mnenje članstva?

Za ščitenje amaterskih frekvenc ima IARU organizirano službo, ki bazira na podatkih, ki jih prejme od nacionalnih organizacij. Tudi mi smo nekdaj pošiljali, zadolženemu v I. regionu take podatke.
Frekvence moramo ščititi tudi za sebe in pred seboj. APEK tega ne dela in je ob znanih mariborskih motnjah jasno povedal, da zato nima pravne podlage. Pa tudi kakšen linearec na 2 m iz Slavnika in od drugod bi bilo potrebno včasih malo uglasiti, da se ne bi sosedje v 100 km pasu pritoževali nad motnjami. Stroškov s tem delom ni in ne novih zaposlitev s katerimi grozite.

Povedal sem svoje o anketi. Upam, da ne bom tožen. Pa še okrog ZRDja. V soboto, 14. 11. 2009, je bila na Elektro fakulteti zbrana kar pestra družba zavračanja. Moj nasvet (po opombi enega od nadebudnih udeležencev sem za nasvete prestar) je, da če si UO ZRS pred konferenco ne zagotovi prepričljive večine, naj predlog umakne. Razlog za ta nasvet je v dejstvu, da brez jasnega odgovora, kam plujemo, ne bo sposoben pripraviti finančnega načrta za leto 2010. Kandidatov, ki to vedo pa je po sobotni predstavi veliko. ZRS bo potem delovala na veter ali sončno energijo. Morda bomo doživeli leta debelih krav. Upam, da bodo morebitni kandidati pripravili ustrezen program. Če bo dober ga bom vsekakor podprl.

In še o izobraževanju. ZRS že nekaj let organizira izobraževalne seminarje. Najprej v Novem mestu, zadnja leta pa v Ljubljani. Poleg tega že dve leti organizira izobraževalne tabore na Menini. Tam je letos 13 mladostnikov opravilo operatorske izpite. Nekaj mladih pa je opravilo izpite ob tečajih za radiogoniometriranje. Nekateri klubi in posamezniki so ob teh hvalevrednih akcijah nosili levji delež pri organizaciji in uspešnem zaključku le teh. V anketo bi morda spadalo tudi vprašanje koliko novih operatorjev je klub pridobil v zadnjih petih letih?

Z zavrnitvijo ponujene roke države, da z ZRDjem uredimo družbeni status radioamaterjev, bi storili veliko napako. Zakaj? Z vložitvijo ZRDja bi v njem razpravljala pristojna ministrstva, državni zbor in njegovi odbori. Lahko kdo drugi zagotovi radioamaterjem tako promocijo? In naslednja faza. Z usmerjanjem mladih v naravoslovne predmete bi lahko dobili finančno pomoč ministrstva za šolstvo, verjetno tudi za stroške mladinskih taborov s programom podobnim Menini. Verjetno bi lahko dobili tudi dotacijo za izdajanje glasila, ki bi tako lahko pritegnilo nove sodelavce. Postali bi viden, organiziran član civilne družbe tako pa smo – razen civilne zaščite – nepomembna skupina, ki se več prepira kot dela. Ali res želite, da bi tako ostalo?

Ko nekateri toliko govorijo o demokraciji (morda se bolj zavzemajo za anarhijo) ne zaupajo radio klubom, ki na vsakoletni konferenci odločajo o finančnem načrtu in s tem direktno o višini prispevka za skupne dejavnosti. Če večina radio klubov meni, da katera od dejavnosti ni potrebna jo lahko ukinejo. Tako bo kotizacija manjša, če pa ukinemo vse, je ne bo.

73, Toni, S53BH
Zadnjič spremenil s55z, dne 12 Dec 2009, 15:15, skupaj popravljeno 1 krat.
s55z
 
Prispevkov: 2455
Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Kraj: Ljubljana - JN76HB

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a anton.galun » 28 Nov 2009, 10:40

Prav zanimive zadeve se utegnejo izluščiti iz diskusij protagonistov uzakonjenja radioamaterstva na slovenskem:

En pravi:
s55z napisal/-a:Za ščitenje amaterskih frekvenc ima IARU organizirano službo, ki bazira na podatkih, ki jih prejme od nacionalnih organizacij. Tudi mi smo nekdaj pošiljali, zadolženemu v I. regionu take podatke.
Frekvence moramo ščititi tudi za sebe in pred seboj. APEK tega ne dela in je ob znanih mariborskih motnjah jasno povedal, da zato nima pravne podlage. Pa tudi kakšen linearec na 2 m iz Slavnika in od drugod bi bilo potrebno včasih malo uglasiti, da se ne bi sosedje v 100 km pasu pritoževali nad motnjami. Stroškov s tem delom ni in ne novih zaposlitev s katerimi grozite.

73, Toni, S53BH


Drugi pa pravi:
S56ZDB napisal/-a:Kaj je radioamaterski monitoring?
Pozor! Četudi sem morda tudi sam v začetku bil v zmoti, radioamaterski monitoring NI namenjen iskanju morebitnih kršilcev in motilcev, kadar so le-ti licencirani radioamaterji.

S56ZDB, Darko


Zdaj pa bi bilo res lepo, da se znotraj skupine tistih, ki brezobzirno in ne glede na glas javnosti na najrazličnejše načine vsiljujejo ZRDej, posamezniki dogovorijo, kaj bi sploh radi: možnost sankcioniranja početja licenciranih radioamaterji, ki jih zabava ustvarjanje motenj, ali pa možnost sankcioniranja početja neradioamaterskih motilcev, ki posegajo na radioamaterske frekvence. V zgornjih citatih se namreč kaže, da so pričakovanja protagonistov ZRDej glede monitoringa v popolnem nasprotju s tem, kaj o izvajanju monitoringa veleva koncept IARU. In to je le en droben primer kopice zablod, nedoslednosti in protislovij, zapisanih v dokumentu, ki sliši na ime "Osnutek Zakona o radioamaterski dejavnosti".

No ja, mogoče pa se bo le izkazalo, da je celotna zadeva okoli ZRDej ena velika zmota in da bodo akterji le doumeli, da je potrebno pri urejanju statusa in pravne plati radioamaterstva v Republiki Sloveniji ubrati popolnoma drugačni pristop, in to predvsem strokovni. Vsekakor pa brez oziranja na rešitve iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. So namreč hudo preživele.

In da ne zaidemo s teme: ali lahko tisti, ki zavračamo sedanji pristop pri uzakonjanju radioamaterstva na slovenskem, v naslednji številki CQ ZRS objavimo eno anketo?

Lep pozdrav,

Anton GALUN
Uporabniški avatar
anton.galun
 
Prispevkov: 172
Pridružen: 14 Nov 2008, 00:12

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s57uw » 28 Nov 2009, 14:04

Končno smo dočakali vsaj nekaj -mi oponenti ZRD-ja .
Toni ! Škoda da zopet poiskušaš zavesti širšo radio amatersko javnost (širšo ja- tudi ignorirane, ker ne želijo plačevati in tiste kateri plačujejo) z izgovori in celo neko promocijo v DZ in še kaj. Znano mi je kaj so posamezni klubi naredili za podmladek..Znano je premnogim tudi kaj se je zgodilo z "1000 šolami"razprodajami sredstev telekomunikacij, NE zaščitenju slov. operaterjev pred vdori na naše digipiterje.. in še čem, kar je lepo napisano v mojem zahtevku za ispis iz ZRS, nikakor pa ne iz kluba.
Apropo..da nisem že leta član kakega kluba. Ni res, saj nisem dobil nikakršne izpisnice ali odločbe o isključitvi iz svojega matičnega kluba. Meni je to podobno oni tvoji osebni paroli (3605 kHz) da : "kdor ni z nami je proti nam"
Lepi pot 6 naj lepo zaprosi APEC za kompleten spisek slovenskih operaterjev (izdanih call-ov)in se potem pojdite zares ta prave demokracije, ko že poveš da se ne ve koliko je tudi "zastojnkarjev" in podobne dobre namere.Naj se ne izgovarjajo na neke "tajne osebne podatke", saj nas je samo recimo na QRZ.com dovolj s kompletnimi osebnimi podatki.
Galun ! Dobro si ona dva vprašal ! Čakamo na odgovor .
Lep pozdrav ! Albert .
Da sem tudi old/old timer in Slovenec s slovenskim call-om se nebi ponavljal.In ne nekdo iz Tunguzije. Anketo sem poslal (priporočeno) kakor tudi še nekaj posebej spisanega komentarja na Lepi pot 6. A
s57uw
 
Prispevkov: 254
Pridružen: 27 Jan 2006, 14:14
Kraj: Velika Polana

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s57uud » 28 Nov 2009, 15:04

s55z napisal/-a: Pa tudi kakšen linearec na 2 m iz Slavnika ....... bi bilo potrebno včasih malo uglasiti, da se ne bi sosedje v 100 km pasu pritoževali nad motnjami.


Kot skriti del ekipe. ki tekmuje s Slavnika moram povedati, da monitoriram delovanje naprav in po potrebi tudi v času tekmovanja servisiram. Sem precej bližje kot 100km, pa nisem zaznal potrebe po uglaševanju. Mislim, da smo trenutno edina ekipa, ki ima organizirano lastno monitoring službo.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator
 
Prispevkov: 659
Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s57nbt » 28 Nov 2009, 15:17

Jaz v drugem navedku S56ZDBja vidim, da priznava, da je bil v zmoti. In to je edina pozitivna točka v vsaj 6 mesecih, ki jih lahko dobi od mene.
Zadeva je sedaj še hujša.
Zakaj monitoring potem ni izzvzet iz predloga ZRD, če od njega ne bo koristi?
Lokalne kabelske TV in druge motilce lahko ravno tako sedaj prijavimo na APEK, če vdirajo v naš kos spektra.
In ker monitoring še vedno ostaja kot eden izmed poudarjenih razlogov, zakaj nam hočejo podturit ZRD, se mi tu zdi, da je bolj potreba po možnosti discipliniranja nekaterih, ki ne tulijo v isti rog kot najvišja, skrivnostna kasta ZRSa.
Po tem je potreba.
Po biču in palici.
Križu in žebljih.
Take mamo!

LP!
Uporabniški avatar
s57nbt
 
Prispevkov: 289
Pridružen: 06 Mar 2005, 15:01

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a S56ZDB » 28 Nov 2009, 22:42

anton.galun napisal/-a:Prav zanimive zadeve se utegnejo izluščiti iz diskusij protagonistov uzakonjenja radioamaterstva na slovenskem:

En pravi:
s55z napisal/-a:Za ščitenje amaterskih frekvenc ima IARU organizirano službo, ki bazira na podatkih, ki jih prejme od nacionalnih organizacij. Tudi mi smo nekdaj pošiljali, zadolženemu v I. regionu take podatke.
Frekvence moramo ščititi tudi za sebe in pred seboj. APEK tega ne dela in je ob znanih mariborskih motnjah jasno povedal, da zato nima pravne podlage. Pa tudi kakšen linearec na 2 m iz Slavnika in od drugod bi bilo potrebno včasih malo uglasiti, da se ne bi sosedje v 100 km pasu pritoževali nad motnjami. Stroškov s tem delom ni in ne novih zaposlitev s katerimi grozite.

73, Toni, S53BH


Drugi pa pravi:
S56ZDB napisal/-a:Kaj je radioamaterski monitoring?
Pozor! Četudi sem morda tudi sam v začetku bil v zmoti, radioamaterski monitoring NI namenjen iskanju morebitnih kršilcev in motilcev, kadar so le-ti licencirani radioamaterji.

S56ZDB, Darko


Zdaj pa bi bilo res lepo, da se znotraj skupine tistih, ki brezobzirno in ne glede na glas javnosti na najrazličnejše načine vsiljujejo ZRDej, posamezniki dogovorijo, kaj bi sploh radi: možnost sankcioniranja početja licenciranih radioamaterji, ki jih zabava ustvarjanje motenj, ali pa možnost sankcioniranja početja neradioamaterskih motilcev, ki posegajo na radioamaterske frekvence. V zgornjih citatih se namreč kaže, da so pričakovanja protagonistov ZRDej glede monitoringa v popolnem nasprotju s tem, kaj o izvajanju monitoringa veleva koncept IARU. In to je le en droben primer kopice zablod, nedoslednosti in protislovij, zapisanih v dokumentu, ki sliši na ime "Osnutek Zakona o radioamaterski dejavnosti".

No ja, mogoče pa se bo le izkazalo, da je celotna zadeva okoli ZRDej ena velika zmota in da bodo akterji le doumeli, da je potrebno pri urejanju statusa in pravne plati radioamaterstva v Republiki Sloveniji ubrati popolnoma drugačni pristop, in to predvsem strokovni. Vsekakor pa brez oziranja na rešitve iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. So namreč hudo preživele.

In da ne zaidemo s teme: ali lahko tisti, ki zavračamo sedanji pristop pri uzakonjanju radioamaterstva na slovenskem, v naslednji številki CQ ZRS objavimo eno anketo?

Lep pozdrav,

Anton GALUN


Tono, nikar ne ugibaj. Namesto, da gledaš in bereš kaj piševa Stipe in jaz bi se lahko dal podučiti tudi sam o tem kaj je radioamaterski monitoring. Verjemi, da nimam(o) namena odkrivati tople vode.

73

S56ZDB, Darko
S56ZDB
 
Prispevkov: 453
Pridružen: 18 Jun 2006, 23:23
Kraj: Ljubljana

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s58ru » 28 Nov 2009, 23:08

Dragi Toni S53BH
Naša klubska vrata so ti vedno odprta. Nimamo tudi nič proti, če se včlaniš v naš RK.
73 s58ru
s58ru
 
Prispevkov: 1058
Pridružen: 28 Okt 2004, 21:07

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a anton.galun » 29 Nov 2009, 00:26

S56ZDB napisal/-a:
Tono, nikar ne ugibaj. Namesto, da gledaš in bereš kaj piševa Stipe in jaz bi se lahko dal podučiti tudi sam o tem kaj je radioamaterski monitoring. Verjemi, da nimam(o) namena odkrivati tople vode.

73

S56ZDB, Darko


Tvoj komentar sem prebral večkrat, pa ga žal ne razumem. Pa vseeno, da ne bi širša javnost imela občutka, da ugibam: kar nekaj mesecev, predno ste na osnovi bianco čeka, pridobljenega na "mariborskem primeru", začeli propagirati monitoring kot orodje za obračunavanje in delanje reda v radioamaterskih vrstah, sem iz čisto drugega namena preštudiral koncept monitoringa IARU. Med drugim sem vam v sklopu analize tujih regulativ to hotel predstaviti v delovni skupini, pa so mi bila vrata zaprta. Toliko o tem, kdo lahko koga kaj poduči. Ugibam pa redko, vedno operiram z dejstvi, kar pa utegne biti boleče.

Protagonistom ZRDej se toplo priporočam za nadaljnje protislovne izjave, nudijo mi oblilo zadovoljstva pri branju. Ostala publika pa se verjetno tudi prav prisrčno zabava.

Lep pozdrav,

Anton GALUN
Zadnjič spremenil anton.galun, dne 29 Nov 2009, 00:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
anton.galun
 
Prispevkov: 172
Pridružen: 14 Nov 2008, 00:12

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a S55SR » 29 Nov 2009, 00:31

s57uud napisal/-a:
s55z napisal/-a: Pa tudi kakšen linearec na 2 m iz Slavnika ....... bi bilo potrebno včasih malo uglasiti, da se ne bi sosedje v 100 km pasu pritoževali nad motnjami.


Kot skriti del ekipe. ki tekmuje s Slavnika moram povedati, da monitoriram delovanje naprav in po potrebi tudi v času tekmovanja servisiram. Sem precej bližje kot 100km, pa nisem zaznal potrebe po uglaševanju. Mislim, da smo trenutno edina ekipa, ki ima organizirano lastno monitoring službo.



Tu moram tudi sam pritrditi Darku. Z ekipo na Slavniku nisem imel, do sedaj, nikoli težav, pa smo 18 km narazen.
ISF (imejte se fantastično)
Samo
S55SR
 
Prispevkov: 420
Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Kraj: Koper - Capodistria

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s55m » 12 Dec 2009, 12:42

S55Z:
Najbolj mi gre "na jetra" ko Kopitar ne sodi samo čevljev (baje je šel na jetra že Prešernu).
Kakšen merodajen instrumentarij pa imaš Dragan, da bi jaz potem ugašal linearne ojačevalnike na Slavniku?
S53BH:
Toni, z vsem dolžnim spoštovanjem do staroste Slovenskega Radioamaterstva, za kar te nedvomno imam, si bil po mojem mnenju nevede izkoriščen za cilje posameznikov, čeprav je tvoja angažiranost popolnoma razumljiva, saj je ZRS pravzaprav tvoj "otrok".
Le način, kako doseči ponovno "evforijo" okoli članstva v ZRS je napačen. Prisila nikoli ne bo obrodila pričakovanih sadov. Ponos je tisti, ki naj bo glavno vodilo pri želji, da so ljudje člani neke organizacije. S takšnim krmarjenjem, kot ga imamo sedaj (predvsem po lastni, naši, krivdi), pa operaterji le stežka najdejo v poslovanju ZRS nekaj, na kar bi bili lahko ponosni. Samo še posamezniki so tisti, ki držijo splav na površju. Izgovarjanje na repetitorje, PR vozlišča in podobne stvari ni tehten razlog, saj je kar nekaj od naštetih "sredstev" že davno v privatni lasti, dano v uporabo vsem, brez kakršnega koli nadomestila. "Javno dobro" je pač javno dobro. Le da tega nekateri nočejo razumeti.
Mene niti ne zanima, kakšni so interesi za trenutnimi dejanji vodstva ZRS, saj to sploh ni važno. Prepričan sem samo v to, da ne prinašajo nič dobrega na dolgi rok.
In prva ter pogubna napaka v poslovanju naše zveze je ta, da je finančno poslovanje netransparentno, zamegljeno ter skrivnostno in ni v skladu s statutom ZRS (kaznivo dejanje v prvinski obliki). Če bi javno odkrili te "karte" bi bilo hitro vsem jasno, kaj je narobe v naši skupnosti.

73
Adi S55M

P.S.
In če uspemo spremeniti tok dogajanja, bom eden prvih, ki se bo zavzel, da bodo botri teh dejanj tudi osebno kazensko odgovorni.
Pravila, ki jih je potrebno spoštovati!
s55m
 
Prispevkov: 1580
Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Kraj: KN12OR

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s55z » 12 Dec 2009, 12:53

Hmm, fantje, dajte no prebrat, kdo je podpisan.... Jaz sem samo objavil Tonijevo besedilo...

Mah... dost mam vsega...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z
 
Prispevkov: 2455
Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Kraj: Ljubljana - JN76HB

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a S59ZB » 12 Dec 2009, 14:18

s55z napisal/-a:Hmm, fantje, dajte no prebrat, kdo je podpisan.... Jaz sem samo objavil Tonijevo besedilo...

Mah... dost mam vsega...



Ja seveda smo opazili, kdo je objavil in kdo je podpisan.
Pa menda ja ne boš imel kakšno težavo, da Toniju vročiš odgovor!?
Če se je strinjal z objavo, mora bit pripravljen tudi na kak (grenak) odgovor.
Kdor podobo na ogled postavi, lahko pričakuje tudi kak pl..... .

73 Zvone
73 Zvone, s59zb
ex. yu3azb
E-qsl save you time and money.
S59ZB
 
Prispevkov: 148
Pridružen: 06 Okt 2009, 22:10
Kraj: Maribor

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s55z » 12 Dec 2009, 15:02

Ne, on me je prosil, da objavim v njegovem imenu... To pa je bistvena razlika od tega, da bi on meni dovolil objavo. ... upam, da si dojel tudi, kdo je kopitar... Jaz s fanti na Slavniku nimam nič in kvečjemu občudujem njihove uspehe...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z
 
Prispevkov: 2455
Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Kraj: Ljubljana - JN76HB

Re: Demokratična anketa

OdgovorNapisal/-a s55m » 12 Dec 2009, 19:35

Dragan, lepo te prosim, da po isti poti vrneš moj odgovor Stipetu. Da ne bo "one way communication".
Hvala!
s55m
 
Prispevkov: 1580
Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Kraj: KN12OR

Prejšnja

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov