S5/CP-002 Porezen in S58SOTA/p

Kaj in kako je bila izvedena aktivacija

Moderatorji: S57D, S58R

S5/CP-002 Porezen in S58SOTA/p

OdgovorNapisal/-a s52o » 14 Jun 2009, 14:53

Za današnjo aktivacijo sem si izbral Porezen, ki nosi SOTA referenco S5/CP-002. Tudi danes sem se oglašal s posebnim pozivnim znakom S58SOTA/p. Pogled na Porezen iz izhodišča:

Slika

Dostop do izhodišča:
Iz Škofje Loke se peljemo proti Železnikom in naprej po cesti proti Podbrdu in Soriški planini. Malo pred vasjo Zali log se levo odcepi cesta proti smučišču Cerkno in vasi Davča. Usmerimo se na to cesto, ki preči most in se naprej vzpenja ob reki Davči navzgor. Že kmalu pa pridemo na križišče, kjer se usmerimo desno v smeri smučišča in Davče. Cesta, ki se še naprej vzpenja ob reki navzgor nas čez čas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo naravnost v smeri Porezna (levo smučišče). Še naprej se peljemo ob reki navzgor, a le do mesta, kjer naletimo na številne kažipote. Tu se usmerimo ostro desno v smeri Porezna. Sledi levi ovinek s katerega se desno odcepita dve cesti. Kmalu za ovinkom se konča asfalt, cesta pa nas pripelje do naslednjega križišča pri kapelici. Nadaljujemo po desni precej boljši cesti ob kateri parkiramo na enem od manjših parkirišč ob cesti.
Možen tudi dostop iz Cerknega in Poljanske doline.

Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki se postopno spremeni v kolovoz. Pot neopazno preči lovsko kočo, ki je skrita v gozdu in se začne zmerno vzpenjati skozi gozd. Ker ima kolovoz nekaj razpotij, pazljivo spremljamo markacije, ki nas peljejo na Porezen. Nekoliko višje zapustimo kolovoz in se vzpenjamo po prijetni stezici, ki nas nato pripelje do planine, kjer najprej prečimo pašno ograjo. Pot nas nato pelje mimo koče na planini, katero obidemo po levi strani. Pot naprej nas pripelje do napajalnih korit, kjer ponovno prečimo pašno ograjo. Nekoliko naprej pa nas pot pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo naravnost (levo 3 minute, pastirska koča v kateri je v poletnem času možno dobiti kislo mleko).

Paša na pobočju Porezna se je že začela:

Slika Slika

Pot nas nato pripelje na slabšo gozdno cesto, kjer zavijemo desno in ji sledimo po razglednih pobočjih do doma na Poreznu. Hoje po razgledni cesti je približno 30 minut. Ob poti nas spremlja bujno rastlinje:

Slika Slika

Od doma nadaljujemo po označeni poti proti vrhu Porezna. Le tega dosežemo po petih minutah razgledne hoje po vršnem pobočju gore. Na vrhu je lep razgled proti Julijskim alpam:

Slika

In še skupinska slika odprave pred začetkom aktivacije:

Slika

Aktivacijo sem začel najprej na 7MHz, kjer naredim S2S zvezo z DL3SBA/p. Skupaj naredim na 7MHz naredim 32 QSO. Uporabljam vertikalno anteno in 5W izhodne moči. Nato se preselim na 14MHz, kjer naredim samo dva QSOja. Odločim se, da po praznem CQ preidem na 50MHz. Tu gre veliko bolje, saj se mi poleg S5 postaj oglasi nekaj postaj iz I, 9A in EA. Skupaj na 50MHz naredim 20 QSO. Tudi tukaj delam s 5W izhodne moči in prvič preizkusim eno elementno DELTA LOOP anteno:

Slika

Nato se oglasim še na 145MHz. Ko ni več odziva, se oglasim še na 70MHz - FM. Tudi tukaj delam s 5W izhodne moči in prvič uporabim eno elementno DELTA LOOP anteno:

Slika

Na 70MHz naredim 8 QSO, preseneti me Tom, 9A2TK, ki se mi oglasi na FM-u. Tudi tukaj naredim S2S zvezo z Juretom, S57XX/p.

Skupaj naredim 69 QSO in 12 DXCC (DL, 9A, F, OK, ON, HB9, S5, I, HA, GW, SM, EA). Zahvaljujem se vsem za QSO in spote na SOTAwatch in DXclustru. QSL kartice na S5 biro za S57OPZ.


73, Zvone S58SOTA/p ( S57OPZ )
s52o
 
Prispevkov: 406
Pridružen: 02 Sep 2004, 21:04
Kraj: Hotavlje JN76BC

Vrni se na Izvedene aktivacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov