SCC Novice

Glasila, revije, strokovne knjige, recenzije, ...

OdgovorNapisal/-a s55o » 02 Feb 2007, 14:05

Kot si videl, zadeve je na teh posvetih potrebno jemati z rezervo....
Tako da raje prvo vse podatke zbrat, potem pa kazat s prstom!

Še posebej mi ni všeč, ker je to prepucavanje se začelo med samimi člani SCC...

lp
B
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator
 
Prispevkov: 2524
Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a s56oa » 02 Feb 2007, 14:26

Vedno jemljem reči z rezervo. Samo tole vrtičkarstvo v slovenskem HAM prostoru nima več smisla. Radioamaterstvo že nekaj časa ni več nek elitni hobi. Če komu omenim, da sem radioamater, me itak vpraša, a to še obstaja in obveljam za nekega čudaka. :x
Skratka, čas je za združevanje interesov in sodelovanje med slovenskimi radioamaterji, ne za zapiranje v svoje okope. Če so bili nekoč neki zgodovinski spori, je sedaj čas, da se jih preide. Išče se nov UO ZRS, ki lahko reči postavi skorajda iz ničle na novo, po svoje in po možnosti na bolje.
Lahko pa nadaljujemo po starem, pa se počasi in vztrajno razpadamo še naprej, magari na 73 društev, ki je vsako zase in ne sodeluje z nobenim drugim, dokler nas čas in razmere ne pokopljejo, radioamaterske frekvence pa zasedejo štromarji, DSLovci in mobilni ter drugi TK operaterji.

73 de S56OA - Ognjen
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org
Uporabniški avatar
s56oa
 
Prispevkov: 756
Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia

OdgovorNapisal/-a s50xx » 02 Feb 2007, 16:22

Pozdravljeni!

Ne se trudit in iskat dlake v jajcu, ker itak ne bom povedal nic pametnega, potrebnega ali pa koristnega.

Sklep UO SCC, da na domaci strani ne bo objavljal SCC Novic je popolnoma legitimen, kot tudi je bil ta izpred skoraj dveh let, da bodo javno dostopne. Meni je zvenelo, kot da bi se jaz sedaj na glas bunil, zakaj ne dobivam vsako jutro v nabiralnik priljubljeni dnevni casopis, za katerega seveda ne placam nic. Lepo prosim, ne razumet da pobiramo narocnino za SCC Novice. clanstvo SCC ni ogromno, clanarina zanemarljiva, pa vsa se porabi za to, da se organizirajo in izvedejo tekmovanji EUHFC in SCC RTTY. Da ne bo pomote, stroskov ni s kaksnimi honorarji ali pa pojedinami.

Tako kot vsak nekaj slisi, zakaj ni prislo do sodelovanja med ZRS in SCC, sem tudi jaz slisal svojo verzijo, ker ocitno jih kar nekaj krozi. Na posnetku posveta ZRS, me je recimo zmotilo to, da menda SCC ni imel interesa za sodelovanje, kar pa ni res. Feedback ZRSja smo lahko zasledili samo v zapisnikih sestankov UO ZRS, kjer predlagajo uclanitev SCC v ZRS. Brezveze. Namesto da bi se zmenili kaj bi kdo od koga imel, je pac modernejsa birokracija.

Prepucavanje se ni zacelo med clani SCC, kvecjemu je to sprozil bivsi SCC clan, ki pac ima svoje misljenje in tega tudi utemeljuje. "SCC clan" pa ni elitni naslov, je le termin ki se uporablja za fizicno osebo, ki je izrazila zeljo za vclanitev v radioamatersko drustvo Slovenia Contest Club.

Me pa na nek nacin veseli, ceprav je priokus pljuvanja po drustvu katerega sem pripadnik mocan, da je odziv tako buren. Saj lahko mirne duse vzamem to, kot pohvalo vsem, ki se trudimo za nastajanje SCC Novic. Vsi lahko pripomorete k temu, vprasanje je le ce hocete...

Lep pozdrav

Kristjan, S50XX
s50xx
 
Prispevkov: 210
Pridružen: 10 Sep 2002, 18:53
Kraj: Vogrsko

OdgovorNapisal/-a S57BI » 02 Feb 2007, 16:31

Ena ideja se mi je utrnila, glede na to, da SCC novice uspešno izhajajo in da je šel sekretar ZRSja, ki je urejal ''zvezni'' CQ ZRS v pokoj.

Kaj če bi ljudje , ki delajo – sestavljajo SCC novice, za ustrezna finančna sredstva iz ZRSja, sestavljali kar CQ ZRS. Tako bi spet dobili CQ ZRS v prejšnjem sijaju in ne kot nek dodatek k reviji za elektroniko, kot se je že govorilo v preteklosti.

Kaj pravite?

Lp, Jože.
S57BI
 
Prispevkov: 184
Pridružen: 06 Feb 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a S51U » 02 Feb 2007, 17:15

S57BI napisal/-a:Ena ideja se mi je utrnila, glede na to, da SCC novice uspešno izhajajo in da je šel sekretar ZRSja, ki je urejal ''zvezni'' CQ ZRS v pokoj.

Kaj če bi ljudje , ki delajo – sestavljajo SCC novice, za ustrezna finančna sredstva iz ZRSja, sestavljali kar CQ ZRS. Tako bi spet dobili CQ ZRS v prejšnjem sijaju in ne kot nek dodatek k reviji za elektroniko, kot se je že govorilo v preteklosti.

Kaj pravite?

Lp, Jože.


Potrebno vprašati fante, ki skrbijo za SCC Novice. :wink:
Osebno bi rad pohvalil Janeza ( S57J ) in njegove pomočnike, ki skrbijo, da SCC novice sploh izhajajo.
Sigurno ni malo dela nabrati prispevke, še kaj napisati, vse skupaj urediti in vse skupaj za "hvala lepa"( ali pa še to ne )....
In sedaj se pritožujejo tisti, ki niso nikoli napisali prispevka v novice niti plačali članarine v SCC.
Pa pošljite prošnjo v CQ, da vam zastonj pošiljajo revijo :evil:
Odgovor vam je znan že vnaprej.

Namesto da vse pregriznemo, kar nekdo s trudom naredi, mu raje poizkusimo pomagati, če pa ne znamo ( ali nočemo ) pa bodimo raje tiho in uživajmo v branju najnovejših SCC novic 8)
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )
Uporabniški avatar
S51U
 
Prispevkov: 368
Pridružen: 12 Jul 2006, 12:50
Kraj: JN75GX

Ham spirit

OdgovorNapisal/-a s53mj » 02 Feb 2007, 18:20

Lep pozdrav!

Umirite konje. To o Ham spiritu nisem napisal zaradi tega, ker sem bivši član in bi rad komu škodoval, še najmanj SCC Novicam, kjer so mi vedno objavili kar sem napisal. Je pa res, da bi sodelovanje prav prišlo vsem S5 radioamaterjem in prav sedaj bi bila enotnost še kako potrebna.

http://freeweb.siol.net/s53mj/

73! S53MJ
Janez
s53mj
 
Prispevkov: 268
Pridružen: 11 Jul 2003, 08:31
Kraj: Novo mesto

Re: Ham spirit

OdgovorNapisal/-a s57j » 03 Feb 2007, 13:30

s53mj napisal/-a:Lep pozdrav!

Umirite konje. To o Ham spiritu nisem napisal zaradi tega, ker sem bivši član in bi rad komu škodoval, še najmanj SCC Novicam, kjer so mi vedno objavili kar sem napisal. Je pa res, da bi sodelovanje prav prišlo vsem S5 radioamaterjem in prav sedaj bi bila enotnost še kako potrebna.

http://freeweb.siol.net/s53mj/

73! S53MJ


Pozdrav!

Kako zelo originalen in inovativen način vabljenja k sodelovanju. Posameznike in skupine želite pridobiti tako, da jih do temeljev popljuvate in polijete z gnojnico! Tako kot osnovnošolčki pretepajo in lasajo tiste punce, ki so jim všeč?

Zakaj nam je enotnost prav sedaj tako potrebna? Kaj se dogaja? Kakšna nevarnost nam grozi?
Zakaj k enotnosti in delu vedno silijo tiste, ki kje kaj naredijo brez izjeme vedno samo tisti, ki nikoli nikjer nič ne naredijo? Zaukazana in obvezna članstva v raznih organizacijah v naši državi v tem času izginjajo še na zadnjih področjih. Vsaka organizacija bo imela samo toliko in takih članov, ki jih bo uspela privabiti s svojim programom in vsebino, ki jo bo uspela ponuditi. Za rešitev problemov vaše organizacije boste morali poiskati kadre in sredstva kar znotraj nje same. Glede na to, da ste si pred časom naštancali nekaj tisoč novih prvorazrednih operaterjev, vsaj problemov s kadri nimate.

LP Janez, S57J

P.S. HAM SPIRIT se mi pa zelo smili, ko ga posamezniki žvečite in raz(na)tegujete, predstavljate in zlorabljate vedno samo na način, ki v določenem trenutku ustreza samo vam samim.
s57j
 
Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Mar 2004, 08:48

Janez, Janez.

OdgovorNapisal/-a s53mj » 03 Feb 2007, 14:37

Janez
s53mj
 
Prispevkov: 268
Pridružen: 11 Jul 2003, 08:31
Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a s57uud » 03 Feb 2007, 17:22

Vsaka organizacija bo imela samo toliko in takih članov, ki jih bo uspela privabiti s svojim programom in vsebino, ki jo bo uspela ponuditi.

Točno ! Se popolnoma strinjam, zato mi je še bolj čudno nadaljevane:
Za rešitev problemov vaše organizacije boste morali poiskati kadre in sredstva kar znotraj nje same.

Zakaj vaše ? Kako je s čutom tvoje pripadnosti nekemu hobiju, ke ga imenujemo radioamaterstvo? Kaj je narobe s tem, da se radioamaterji združujemo v organizirane oblike?
Glede na to, da ste si pred časom naštancali nekaj tisoč novih prvorazrednih operaterjev, vsaj problemov s kadri nimate.

Tudi ti sam si bil nekoč hamlet in si pričakoval pomoč nekoga drugega, si že pozabil? In tako sedaj drugi pričakujejo našo pomoč, pri tebi jo očitno ne bodo dobili ! Si nad tem ponosen ?

Kako zelo originalen in inovativen način vabljenja k sodelovanju. Posameznike in skupine želite pridobiti tako, da jih do temeljev popljuvate in polijete z gnojnico! Tako kot osnovnošolčki pretepajo in lasajo tiste punce, ki so jim všeč?

In kakšen je bil tvoj način v tem postu? Človek bi lahko dobil vtis, da si še osnovnošolček.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator
 
Prispevkov: 659
Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a S51AG » 03 Feb 2007, 18:44

Gospodje,

prav žalostno je, kako se nekateri vedno znova vračajo na "podarjeni" prvi razred. A so ti ljudje, ki so pred leti opravili preizkuse znanja za II., III., B, C, D, E in kaj vem kateri razred in jim je bila pred kakšnim letom "podarjena" A "klasa" res tako negativno vplivali na nivo in kakovost radioamaterstva na slovenskem, da smo priča nekakšni katastrofi?

Ti, s "podarjeno" A "klaso" so večinoma ostali neaktivni na "prvoklasnih" bandih, ki bi naj bili rezervirani zgolj za samozvano elito, ter se zaradi omejnih finančnih možnosti, skromnih izkušenj, pa tudi ljubega miru raje držijo svojega, za elito itak nepomebnega in brezveznega UKVja.

In namesto, da bi tisti "pravi prvoklasniki" vzeli situacijo v roke, ter te baje nevedne, neizobražene in nasploh nesposobne novopečene "prvoklasnike" poskušali kaj naučiti, jim predati svoje znanje in izkušnje ter jih z mentorskim delom podpreti, ne, ti raje kuhajo zamero, pozornost nenehno preusmerjajo na neke navidezne probleme, neargumentirano kritizirajo vse poprek, brez zadržkov blatijo vse in vsakogar in kar naprej sejejo seme sporov.

Mislim, da je napočil čas, da slovenski radioamaterji končno sprevidijo, kdo si želi napredka v znanju, tehniki, pa tudi v medčloveških odnosih, komu pa je zgolj v interesu šibka Zveza, neaktivni radioklubi, ki obstajajo le še na papirju, vsesplošni zaton širšega radioamaterskega gibanja, kateremu so bile dane osnove v Ljudski tehniki ter vzpon primitivnega individualizma.

In ob tem me ni nič prav sram povedati, da sem jaz, Anton GALUN, S51AG, bivši S56BGU, še prej YT3BGU začel svojo radioamatersko kariero v letu 1981 kot goniometrist, v letu 1984 opravil preizkus znanja za operaterja "E" razreda ter pri slednjem tudi ostal. Vzroke, zakaj tisti, ki smo si iskreno želeli še kakšno stopničko višje ter poskusili poseči po "C", ali še katerem višjem razredu ter postati aktivni še na katerem drugem "bandu" razen dvometerskem, tega dejansko nismo uspeli, pa bo potrebno poiskati med identičnimi dejavniki, ki danes v obče kvarijo odnose med slovenskimi radioamaterji. Po usodnem datumu, ko mi je bila podarjena "prva klasa" in sem si celo drznil zamenjati tročrkovni sufiks klicnega znaka za uporabnejšega dvočrkovnega, sem se z užitkom aktiviral na kratkem valu, s pomočjo klubskih kolegov na cev od prometnega znaka zmonitiral kupljeno "multiband" vertikalko, opravil preizkus znanja iz telegrafije, ki jo danes več ali manj uspešno tolčem z dobrimi 50 znaki na minuto, po drugi strani pa sem se še podal v odgovoren posel vodenja ptujskega radiokluba. Nimam 30 meterskega stolpa z nekaj desettisoč eurov vrednim antenskim sistemom, namesto najsodobnejšega Kenwooda, Icoma ali Yaesa raje uporabljam obtolčeni RUP-15, se namesto s kilovati mučim s par vati ter z vlažnim ogljenim mikrofonom in podarjenim TS-1, pa kljub temu uživam v hobiju ter v družbi tistih radioamaterskih kolegov, ki niso polni sami sebe. No, pa še to: nikoli me ni zanimalo, kakšno "klaso" kdo ima. Ljudi, radioamaterske kolege sem vedno cenil po tem, koliko znajo, predvsem pa, kako znajo svoje znanje nesebično prenašati na druge. In na to, kar sem v radioamaterstvu do danes dosegel, sem prav prekleto ponosen.

Ob tem pa bom postavil še eno precej provokatvino vprašanje: gospodje, ki se imajo za "prave prvoklasnike", ali so slednji prej res vsi posedovali licenco razreda "A", ali pa se mogoče med večnimi kritiki podarjenih "klas" skriva kak operater "B" razreda, ali celo pregrešnega "C" razreda? Mislim, da je vsak komentar odveč, dejstva pa bi marsikoga precej začudila.

Za konec le še to: če bomo napredno misleči združili sile, s svojim delom podprli Zvezo radioamaterjev Slovenije, uspeli v radioklube privabiti mladino ter našemu hobiju dati nove kvalitete, se bo dokaj hitro končalo tudi podpihovanje sovraštva ter egoizem in elitizem, kateremu smo priča. Tisti, večno nezadovoljni, ter predvsem izrazito negativno naravnani, ki se imajo za nekakšne "nad" radioamaterje pa bodo brezpogojno odromali na smetišče zgodovine.

Gospodje, ki bodo mnenja, da sem jim stopl na žulj, lov je odprt, in zlivanje žvepla se lahko prične. Odgovorov in obrambe ne pričakovati, namesto da bi zapravljal čas za brezpoldne odgovore in jalovo obrambo bom raje še kaj postoril za dobrobit našega skupnega hobija, ki namesto da bi nas povezoval, nas vse prevečkrat razdvaja.

Pa lep pozdrav s Ptuja,

Anton GALUN, S51AG
Uporabniški avatar
S51AG
Moderator
 
Prispevkov: 610
Pridružen: 26 Dec 2003, 14:01
Kraj: Ptuj, JN76WK

OdgovorNapisal/-a S58F » 03 Feb 2007, 20:34

Joj,joj kaj se je "izcimilo" iz dveh Janez-ovih (S57J) postov. ...žalitve,življenjepisi..itd :lol:
"LIFE IS TO SHORT TO BE QRP"
EX-S57LWE
Uporabniški avatar
S58F
 
Prispevkov: 222
Pridružen: 14 Mar 2003, 22:24
Kraj: GOČE-VIPAVA

OdgovorNapisal/-a s57j » 03 Feb 2007, 22:36

s57uud napisal/-a:
Vsaka organizacija bo imela samo toliko in takih članov, ki jih bo uspela privabiti s svojim programom in vsebino, ki jo bo uspela ponuditi.

Točno ! Se popolnoma strinjam, zato mi je še bolj čudno nadaljevane:
Za rešitev problemov vaše organizacije boste morali poiskati kadre in sredstva kar znotraj nje same.

Zakaj vaše ? Kako je s čutom tvoje pripadnosti nekemu hobiju, ke ga imenujemo radioamaterstvo? Kaj je narobe s tem, da se radioamaterji združujemo v organizirane oblike?



Nič ni narobe, prav nič. Prosil bi le, da se tudi meni dovoli, da se združujem v organizacije v katere se želim in, da se ne mene ne te moje organizacije ne obsoja, če se ne želiva vključevati v še druge organizacije.
Vaše pa zato, ker ZRS pač ni moja organizacija.


s57uud napisal/-a:
Glede na to, da ste si pred časom naštancali nekaj tisoč novih prvorazrednih operaterjev, vsaj problemov s kadri nimate.

Tudi ti sam si bil nekoč hamlet in si pričakoval pomoč nekoga drugega, si že pozabil? In tako sedaj drugi pričakujejo našo pomoč, pri tebi jo očitno ne bodo dobili ! Si nad tem ponosen ?



Očitno nisi niti pokukal v kakšno številko SCC Novic. Si Ti nad tem ponosen?
Prav bi bilo, da jim zdaj dovolite prevzeti funkcije. Prav bi bilo tudi, da bi oni te funkcije tudi prevzeli.


Janez S57J

Uredil quote ukaze S57UUD
s57j
 
Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Mar 2004, 08:48

OdgovorNapisal/-a s57uud » 04 Feb 2007, 01:15

S57J napisal/-a:Nič ni narobe, prav nič. Prosil bi le, da se tudi meni dovoli, da se združujem v organizacije v katere se želim in, da se ne mene ne te moje organizacije ne obsoja, če se ne želiva vključevati v še druge organizacije.
Vaše pa zato, ker ZRS pač ni moja organizacija.

Nihče ti ne brani biti včlanjen kjerkoli si pač želiš. Močno me pa moti delitev na naše in vaše !
S57J napisal/-a:Očitno nisi niti pokukal v kakšno številko SCC Novic. Si Ti nad tem ponosen?

Mogoče pa to ni tako očitno kot si predstavljaš ti (slovenski pravopis pravi da je "ti" v tem in takem kontekstu piše z malo črko t), le da je očitno, da so nekateri preveč zaverovani samo v svoje delo in pravilnost poti po kateri hodijo, do te mere, da niso v stanju videti tudi ostalih možnosti.


ps.: Ne uporabljaj quote v quote - s tem namreč nastajajo piramide, ki so slabo pregledne. Še posebej ne uporabljaj tega, če ne obvladaš.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator
 
Prispevkov: 659
Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s57j » 04 Feb 2007, 08:58

Živ,
in hvala za oblikovno ureditev mojega posta. Res nisem znal urediti tako, kot bi hotel.

LP Janez, S57J
s57j
 
Prispevkov: 242
Pridružen: 14 Mar 2004, 08:48

OdgovorNapisal/-a S57BI » 04 Feb 2007, 10:49

Prihaja čas počitnic.

Obiskat bo potrebno tudi kakšno zdravilišče.

lp, Jože.
S57BI
 
Prispevkov: 184
Pridružen: 06 Feb 2002, 01:00
Kraj: Ljubljana

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na HAM LITERATURA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov