Ponovni pozdrav!
Tine, kot vidim, se boš pravilno odločil. Preveri malo možnosti multiband postaje, je pa 100% res, da boš, če kupiš samo KV postajo (po predhodnem posvetovanju in ogledov testov in vsega) boš na začetku prikrajšan na delu vhf/uhf. Bo pa ta postaja lahko imela odlične specifikacije za delo na KV in sedaj je potrebno vedeti, kaj ti pričakuješ od nje!
Tako da za začetek boš itak potreboval: Postajo, DOBER!!! usmernik (če šparaš na usmerniku, boš imel več slabosti kot koristi - kolliko ljudem šumi ali postaja ne dela pravilno, ker niso kupili ali naredili dobrega usmernika!), slušalke in Antene (slaba antena ne pripomore k izboljšanju signala, čeprav nekateri hami raje kot da izboljšajo antene gredo v QRO delo in si mislijo, da so nevem kaj naredili sedaj, ko jih vsi slisijo

)
Ponovimo vajo še enkrat (da ne bo s55m jezen) - avtoradiji in druga šara niso za na hrib oz naj se primerno nastavijo, da ne špricas po celi dolini šentflorjanski! (velja najbolj za VHF/UHF načine dela). Vsako postajo se da nastaviti tako, da povzročaš minimalne motnje sosedom! vendar moreš biti obziren in vsaj pred tekmovanji preveriti tehniko. So pa tekmovanja na teh podrocjih posebno doživetje in predvsem je druženje in klapa na njih ful fajn! Moreš pa bit bol agilen in hodit okoli

ali pa imeti Jeepa!
jaz bi kot multiband postajo še vedno predlagal ali 746 ali ts2k in za začetno postajo je to super bazna postaja - čeprav se ne more primerjati s ft1k in 756proIII, (pa malo starejše modele ts-870 in podobno) je vseeno zmožna odličnega dela.
Z druge roke sedaj pa tako:(z malo sreče dobiš tudi najnižje cene)
706 v dobiš z druge roke od 350-700 eur (čeprav nova stane malenkost več)
746 gredo od 800-1200
746pro 1000+
ts2k - 1200+
yaesu ft1k MP 1300+
Toliko o tem.....vedi pa, da večina vrhunskih tekmovalcev prisega na yaesu serie 1000 (mp, MK V, D, ).
Čakam še koga od bolj izkušenih hamov kot jaz, da sporočijo kaj oni svetujejo...
ft-60 imam sam. Zadeva deluje, antena je bolj tko tko...se jo splača zamenjat, se pa lepo obnaša v težkih situacijah (hude motnje in to) ...na Trstelju poleg televizijskega stolpa vseeno še sprejema nanos! ). Enostavna, trdna in ok postaja za FM delo......
no upam, da sem dovolj naložil!
lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.