Speakers corner

Vse kar ne sodi v zgornje rubrike, pa ima kaj zveze z radioamaterstvom!

Moderatorji: S57D, s55o

OdgovorNapisal/-a s56a » 31 Jul 2006, 15:34

Darko, jaz sem zdavnaj odprl S5ham in imam blog ampak nerad delujem v broadcasting mode. Igralci lahko izvajajo monologe, jaz imam rajse dialog.

Tukaj v Londonu nikakor ni dolgcas! Hisa je high-tech in pravkar sem resetiral internet server, pred tem se igral z DVD player-jem itn. Na koncu za sprostitev grem na lahke hamradio forume. Edino Finance-on.net zanemarjam :P
s56a

OdgovorNapisal/-a s55o » 31 Jul 2006, 15:38

Darko razočaral si me,ker se spuščaš na tak nivo.

:(

No mislim, da če še enkrat preberete celotni sestavek boste hitro uvideli ali je potrebno malo resnejše postopanje ali ne.

lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a S57D » 31 Jul 2006, 17:50

Spoštovani uporabniki foruma.

Speakers corner je po mojem pojmovanju mesto, kjer se lahko marsikaj pove in debatira o vsem mogočem, vendar pričakujem, da bodo debate in mnenja na dostojnem nivoju, brez zlobnih pripomb, ki se spuščajo na osebni nivo uporabnikov foruma. Forum nikakor ni mesto za razčiščevanje osebnih zamer. Če ne morete drugače, svoj žolč zlijte preko zasebnih sporočil in osebnih elektronskih naslovov.

Speakers corner ni niti dobro zaživel, ko mu že grozi zaklepanje ........ in teme se je na forumu zaklepalo tudi za bolj "nedolžne" prispevke, kot smo jim sedaj priča v speakers cornerju. Po mojem skromnem mnenju smo le še "pol boštjanovega klika" daleč od zaklepanja teme in samo njegovemu potrpljenju se lahko zahvalimo da tema še ni zaklenjena.

Predlagam, da se vsi skupaj malo umirimo in ohladimo. Radioamaterstvo je nenavsezadnje konjiček, ki naj bi prinašal osebno zadovoljstvo in sprostitev. Tak naj bi bil tudi radioamaterski forum.

73, Miloš S57D
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

OdgovorNapisal/-a s57uud » 31 Jul 2006, 18:42

S52OW napisal/-a:Malo prehudo je bilo tole, Darko.
Mislim, da nisi zadel pravega nivoja.

Ja hudo je res, mogoče nivo res ni po okusu vseh, a neizpodbitno ostaja, da je vse povedano resnica.

S57d napisal/-a:Forum nikakor ni mesto za razčiščevanje osebnih zamer.

Zelo mi je žal, da si dojel karkoli tega kot osebne zamere. Resnično ne gre za osebne zamere, saj menim da ni in ni bil, osebno prizadet nihče od sedmih prisotnih radioamaterjev.
Gre zgolj za dejstva. Gre za to, da se izmeri pidestal s katerega "šum" ( sposojeno z neke druge teme tega foruma) prihaja.

Če smo že odprli "Speakers corner" in v njem drugim obujamo spomine, se moramo zavedati, da imamo vsi spomine, vsak svoje. Dobre in slabe.
Dobri so prisotni stalno, zato sem tudi pohvalil s55o pri njegovem delu. Slabe, pa mi je S56A explicitno potegnil v prvi plan.

Ko smo že pri "speakers korner" pa naj povem, da resnično ne vidim potrebe, da ravno S56A odpre to temo, na forumu je namreč le 11,4 % tem, kjer se njegov znak nebi pojavil. Še Boštjen, ki se strahotno trudi v prepričevanju in urejanju tega foruma mu ne seže niti do kolen, saj ima le slabo tretino njegovih prispevkov. Kako je to mogoče ? Preprosto, ko odpade trojni filter potem pač ljudje pišejo kar počez.

In kaj je trojni filter?
To je test trojnega filtra, ki si ga lahko postavi vsak sam:
°prvi filter je test resnice.
°drugi filter je test dobrega.
°tretji filter je test koristnega.

Da ne bo zvenelo osebno, za vse naj velja, da si postavite tale filter. Preprosto, vprašajte se, če je vaše pisanje 1. resnično, 2. dobro in 3. koristno. Če dobite tri pozitivne odgovore potem ni problema.

Tako. Mogoče vam bo takle direkten način bolj pri srcu.

p.s.: s55o, nivo je le zunanja preobleka vsebine in ni najbolj pomemben del sporočila. Osebno ga skušam prilagajati situaciji. Izgleda, da sem ga tokrat polomil, saj se vsi razen S56A pritožujejo. Sam namreč pravi, da se ima z 3 YL v Angliji veselo.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

OdgovorNapisal/-a s55o » 31 Jul 2006, 19:23

No saj si kar zadel darko..

V glavnem meni je nivo komunikacije to:

znani Nino na 14.195 veselo nabija CQ..... in nekdo mu vztrajno nabija CW nosilec na frekvenco...
Vprašanje je kateri je boljši ?

Odgovor je...nihče od teh 2 ni ham.

toliko v razmislek in upam, da bomo prišli iz tega ven.

Vedno mi bo ostala tvoja izjava darko, ki si jo slišal od enega ex-hama:
Zakaj bi bil ham ? sej se samo kregajo...

lp
Boštjan

kot. p.s. dobil sem že mnogo predlogov za nova pravila in jih preučujemo. Hvala !
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a s56a » 31 Jul 2006, 21:38

Darko, pri meni zgodba gre nekako takole:

1. Cim vec ssole v mladosti
2. Cim vec potovanja potem.

In potem po Abrahamu zacnes pocasi graditi celotno podobo sveta! Dokler te zdravje sluzi...

Tokrat samo XYL z dobro vecerjo in CT Rose!
s56a

OdgovorNapisal/-a S57D » 01 Avg 2006, 07:23

s55o napisal/-a: Dobil sem že mnogo predlogov za nova pravila in jih preučujemo.

Živjo Boštjan!

Mogoče ne bi bilo slabo, če bi predloge objavil na forumu. Tako bi jih lahko tudi ostali prebrali in jih po potrebi predebatirali in dopolnili.

73, Miloš S57D
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088
Uporabniški avatar
S57D
Moderator

Kraj: Ljubljana - JN76GC

OdgovorNapisal/-a s57x » 01 Avg 2006, 14:45

Ne mislim tratiti prostora; vendarle pa me vseeno zanima, kaj ima ta kotiček sploh opravka z radioamaterizmom? Vsa čast Mariu, kadar se mu zahoče, vas spelje na led, in to zelo tanek. Ali ne bi bilo najpreprostejše - molčati?
Tako pa se kopičijo (resnične) zamere, brezplodna prepričevanja in še in še - res pa je, da je potrebno poskrbeti za zabavo v teh vročih dneh. (Sopara se pozna tudi na bandu).

Ali ne bi bilo pametneje, da bi nam, neveščim laičnim hamom, eminence raztolmačile, kako naj se lotimo sobotnega kontesta. Mogoče se bo vendarle še kdo odločil, da "ukurbla" mašino. In bo manj javkanja, kako presneto malo S5 postaj je bilo (že spet) aktivnih.
Tokrat bo šlo tudi z nizkimi antenami pa malo vati.

73 Jurij, s57x

p.s. Mario, mar res v -po tvoje, domovini demokracije nikoli ni tekla kri?
s57x

OdgovorNapisal/-a s55z » 01 Avg 2006, 16:41

Jura, tale je bila dobra... če se samo spomnimo raznih Tudorjev in drugih "demokratičnih" prevratov in vstaj... So kar padale glave... Bo moral Mario malo zgodovinske knjige prebrskat... :D

Ta vikend je istočasno Alpe Adria VHF od 7:00 do 15:00 UTC! No ja, morda pa ujamem še konec EUHFC....

Lep ctest vikend...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s57x » 01 Avg 2006, 19:22

Ojla, Dragan! EU HF Ctest je v soboto, prav lahko boš potreniral, da ti bo v nedeljo šlo bolje, hi

Bo morda kdo nardil kaj reklame za ta kontest, končno je vendarle naš?!

73 Jurij, s57x
s57x

OdgovorNapisal/-a s57j » 01 Avg 2006, 19:38

s57x napisal/-a:Ojla, Dragan! EU HF Ctest je v soboto, prav lahko boš potreniral, da ti bo v nedeljo šlo bolje, hi

Bo morda kdo nardil kaj reklame za ta kontest, končno je vendarle naš?!

73 Jurij, s57x

Pozdrav!

Saj sem naredil reklamo v rubriki tekmovanja. Če kaj pomaga, vas tudi tukaj še enkrat vabim k udeležbi, mogoče pa le pridemo na višje mesto v listi narodov.

LP Janez,S57J
Janez
s57j

OdgovorNapisal/-a s57x » 01 Avg 2006, 20:58

SRI, Janez, sem spregledal, odlično napisano!

Kaj, ko bi enkrat za spremembo dokazali, da ni naša S5 zavest le leporečje?!

73 Jurij, s57x
s57x

OdgovorNapisal/-a s55z » 01 Avg 2006, 21:15

SRI, sem se tudi že v rubriki UKV tekmovanja opravičeval, ker sem obe tekmovanji postavil v nedeljo, HI....

Izgleda, da se bom pojavil v obeh, v AA kot S50L s Slivnice...

Še enkrat GL in CTEST... :D
s55z

OdgovorNapisal/-a s55z » 01 Avg 2006, 21:50

s56a napisal/-a:S57UUD: Zaradi hudega razsula v preteklih letih sem sam zasnoval svoj forum, a le s tehničnimi vsebinami.

To me pa spominja na MTV! Oni so imeli neke novice toda par let njihovi gledalci niso nikakor mogli zvedeti, da se v osrcju Evrope dogaja krvava vojna. Potem je bilo nekaj dobrodelnih koncertov...

Radijski valovi ne poznajo meja ampak radioamateri jih z veseljem zakolicimo. In pocasi odhajamo na smetisce zgodovine...

LP MMM M/S56A

Tole je vedenjski vzorec uporabnikov foruma LEA. Omalovaževati, podcenjevati, iskati probleme, delati afere iz povsem nepomembnih stvari, vse v cilju neke kvazi demokracije, ki dopušča le eno in edino zveličavno prepričanje! Kje smo že to videli? Nobene tolerance, preudarnosti, samo neposreden napad, ... In vse to zaradi peščice posameznikov !!!!

SRI S57UUD in S56A, verjetno sem vzel premalo grobe primere iz te teme, ki morda ne prikaže dovolj resnosti stanja...

Vam nekaj povem, kar me je res zgrozilo in dalo misliti, da se s tem forumom morda res ne splača več truditi! Odličen operater in strokovnjak zahteva izbris s tega foruma, pobrisal je tudi že večino svojih zelo konkretnih in uporabnih člankov! Kaj pravite, kaj ga je prepričalo v to?!

Miro, še enkrat te prosim, da premisliš, saj poznaš tisto: "Gospod odpusti jim, saj ne vedo, kaj delajo!"

Zares je škoda, da gredo tvoji prispevki, tvoji nasveti in pomoč v nič....

Z žalostjo in obžalovanjem ....
s55z

OdgovorNapisal/-a s57uud » 01 Avg 2006, 23:42

SRI S57UUD in S56A, verjetno sem vzel premalo grobe primere iz te teme, ki morda ne prikaže dovolj resnosti stanja...

Dragan, ko sem se iz zelo podobnih razlogov kot Miro junija leta 2004 sam umaknil z foruma ni zaradi tega nihče jokal. Prosim, da mi slučajno nebi zdaj delal mere po dolgem in počez, kaj kdo za SLO radioamaterstvo pomeni. Na mikrovalovih bom ostal zapisan v zgodovino s tem ali pa brez tega foruma.

Če sem se odločil, kjub temu, da imam tehnično aktivnost forumsko bolje pokrito, kot jo lahko nudi lea, sodelovati na tem forumu, potem to pomeni, da imam neke ideje kako naj to izgleda.

Če izpostavim svojo pozicijo zato, da definiram kje pravzaprav nekdo drug stoji, potem še ne pomeni, da se mi lahko očita slaboumnost.

Kar se pa foruma tiče - dve leti sem bil tiho in mi ni bilo prav nič hudo. Z molkom lahko nadaljujem in me tudi ne bo bolelo. A imeli bomo maltene privat forum S56A, kjer je vsak post oblajan nekako z viška.

Koda: Izberi vse
#       call               št. Postov.   
1       s56a                   1305     
2       s55z                    702
3       s54s                    697
4       s55m                    507
5       S52OW                   421

s55z lahko se še tako trudiš, a dejstvo je, da na vsak tvoj pameten post na forum priletijo dve bedarije !
To je razlog, stanja kakršno je in to je razlog, da ljudje zapuščajo forum.
Forum je treba voditi in peljati. Onemogočati spam in previdno premikati poste v ustrezne teme. In to na način, da uporabniki tvoje posege praktično ne opazijo. Če je cena tega, pol manj postov, potem nič hudega, saj tako ostane na forumu le to kar ima trajnejšo vrednost.
Na http://www.s5tech.net se z podobnimi problemi ne boš srečal ! In ker me zanima elektronika sem aktiven ( tudi kot moderator ) na http://www.elektronik.si/ , http://www.svet-el.si kjer smo takovrstne probleme že zdavnaj rešili.

p.s.: Ni tega foruma, kjer bi jaz do sedaj bil kakorkoli nezaželjen.
Edit: Moj nick v neamaterskem svetu je VolkD.
Uporabniški avatar
s57uud
Moderator

Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov