S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 17 Okt 2021, 17:44

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 14 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Kam nas uvrstiti?
OdgovorObjavljeno: 01 Jun 2005, 15:45 
Odsoten

Pridružen: 12 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 106
Kraj: Ptuj
Danes sem bil na Mestni občini Ptuj, kjer sem poslušal predavanje o občinski zakonodaji ( Zakon o lokalni samoupravi…) in delovanju občine. Vodja Oddelka za splošne zadeve je odgovoril tudi na moje vprašanje o financiranju radioamaterstva oziroma radio klubov in povedal naslednje:

1. Radioamaterstvo ni športna dejavnost. To pomeni, da se ne more prijaviti na vsakoletne javne občinske razpise za sofinanciranje teh dejavnosti. Naš klub je sicer to že poskušal, pa ni dosegel nič.

2. Radioamaterstvo ni kulturna dejavnost, torej ne dobi in ne more kandidirati za penez tudi na tem področju.

3. Radio klub Ptuj se tako financira le s 70.000 SIT občinskega penez na leto in to iz sredstev, namenjenih zaščiti in reševanju.

4. Odgovor na to, koliko prejemajo ostala društva in klubi na Ptuju, je bil, da od 50 do 400.000 SIT. To zadnje najbrž ne drži: po naših podatkih prejemajo nekatera društva oziroma klubi veliko, krepko več.

Iz tega sledi naslednje

ZRS v vsej svoji zgodovini ni kaj prida bistro (in resnično) opredelila naše dejavnosti, saj:

1. Če ARG ni šport, potem…
2. Če tekmovanja v vzpostavljanju zvez niso šport, potem…
3. Če konstruktorstvo ni tehnično izobraževalno in raziskovalno, intelektualno področje, potem..
4. Če naše zveze širom po svetu niso kulturna dejavnost, potem…
5. Če QRQ CW RCC zveze niso intelektualna in kulturna dejavnost, potem…
6. Če ATV ni kulturna dejavnost in ne promovira države, potem...
7. Če zveze EME in MS nista raziskovalna in intelektualna dejavnost, potem
8. Če naši klubi kot nosilci tečajev… ne izvajajo in niso izvajali izobraževalne, raziskovalne in razvojne tehniške dejavnosti, potem…
9. V sofinanciranje dejavnosti s področja športa pa spada šah. Šahovski klubi seveda pridno kasirajo iz vreče športnih sredstev.

Vse zgoraj našteto, kaj in kako uvrstiti, je seveda stvar debate.

Kaj je torej počela ZRS v vseh teh desetletjih? Vzpostavila poseben status našega hobija? Da radioamaterstvo ni šport, menda piše celo v našem "priročniku" . Drugi pa tako uspevajo črpati občinska in državna sredstva iz malhe športa, kulture, izobraževanja.

Radioamaterji bi se morali na povsod omenjenih področjih pojaviti kot sonosilci in bi črpali sredstva iz omenjenih virov, pa bi ne bilo upadanja članstva, mrtvila klubov, apatije in naveličanosti in bi bili sodobno opremljeni ter tako konkurenčni in seveda z veliko, veliko več članov. Toliko tega bi se dalo storiti.

Novemu vodstvu ZRS predlagam, da poskusijo našo vrlo radioamatersko "neuvrščenost" čim prej uradno odpraviti. Naj nas uradno uvrstijo tudi med izobraževalno, raziskovalno, športno in kulturno dejavnost in tako v krog za redno sofinanciranje naših klubov tudi iz teh, sicer dokaj velikih malh.

73 DE S51M, Bruno


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Kam nas uvrstiti?
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2005, 07:22 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 671
Kraj: Škofja Loka
Jej jej jej Bruno! Pa kaj hočeš? Da bi nekdo od ZRS-a prišel na vašo občino in izprosil denar za vaš klub ali kaj? Čas bi že bil, da spoznaš, da so odgovori, ki si jih dobil, odvisni od trenutne volje birokrata, ki ti jih je dal, "višjih" interesov v občini in vaše vztrajnosti, razpoznavnosti, sposobnosti prepričevanja, pristopa ... Si prepričan, da ste kot klub dovolj naredili na teh področjih?

Tvoje tarnanje me spominja na zahtevo nekega kluba na konferenci ZRS pred leti. Tisti klub je želel, da bi mu ZRS (so)financirala nabavo linearja, ker bi oni pač radi delali EME. Halooo!

Nekaterim klubom je že uspelo zagotoviti sofinanciranje dejavnosti, drugi se trudijo, tretjim se fučka, nekateri pa samo tarnajo, kako jih nihče ne razume. Koliko je klub aktiven, ni odvisno od tega, koliko denarja bo uspel nafehtati, temveč od interesa članov. Marsikateri klub bi se moral vprašati, kaj sploh naredi za svoje člane. Imajo člani interes, da sploh pridejo v klub? Ali se v klubu sploh kaj dogaja? Morda klub obstaja samo še po inerciji in zaradi blesave zakonodaje o društvih?

Žal je glede denarja od občine tako, da če nekako ne uspeš prepričati določen krog ljudi med vodstvom občine in svetniki, lahko predstaviš še tako dobro pripravljene programe, pa ne bo nič dinarčkov. Preboj je težak, a ko ti enkrat zadeva uspe je nadaljevanje zagotovo lažje. Tudi mi se že več let trudimo in šele sedaj se nam vsaj nakazuje nekoliko svetlejša prihodnost - pa ves ta čas nismo niti posmislili, da bi morala ZRS narediti kaj več.

Vse bolj sem prepričan, da bi morali ZRS tako kot je (zveza klubov) ukiniti in narediti centralni radio klub. Kdor ima interes in želi biti član krovne organizacije je pač član te organizacije. Kdor ne želi biti član, mu to ne preprečuje, da se ne ukvarja z radioamaterstvom. Kjer obstaja interes na lokalni ali interesni ravni, se več posameznikov lahko poveže v "klub" kod ga poznamo danes. Kako bo tak "klub" preživel, je njegov problem in odgovornost. Tako bi si nehali podajati žogico med ZRS in klubi, kaj bi moral kdo narediti.

Telegrafija je kultura? No ja, stvar debate. Verjetno toliko, kot je igranje klavirja šport, ker pri igranju razgibavaš prste :D

Jure


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2005, 08:57 
Odsoten

Pridružen: 12 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 106
Kraj: Ptuj
Jure, S57XX!

1. Mogel bi dojeti, da sem predlagal,da naj poskusi ZRS uvrstiti našo dejavnost na področja športa, izobraževanja, kulture. S tem bi mogli kandidirati na občinskih razpisih za sredstva v teh malhah.

2. Če si ti v napisanem kje našel, da bi naj ZRS prišla na našo občino izprosti denar za naš klub, potem pač slabo dojemaš!

3. Trenutna volja birokrata: res je, žalostno je. poznanstva in lobiranja, resnica in pravica nimata kaj iskati. Veš, še vedno verujem v pravico, četudi je to za mnoge naivno in četudi je ta večidel na zemlji tujka. Včasih so potrebna desetletja zanjo, včasih stoletja in vmes velike nedolžne žrtve. Smo naredili kot klub dovolj, da bi podkupovali kakšne veleobčinske veljake? Tu obupaš, marsikaj smo poskušali..., vendar ima vse svoje meje. Očitno pa bi moral biti kdo iz kluba biti član oziroma svetnik LDS ali pa imeti vsaj v žlahti takšne? Imate morda vi kakšnega takega v klubu, da vam uspeva na občini?


4. Interes članov je odvisen tudi od opremljenosti kluba. predvsem pa od poštenja članov, čistosti srca - res je! Pri nas so preblem že prostori sekcije. Trenutno se s tem ukvarjamo, ker nas selijo ven, šele potem naprej. Za opremo bo treba neki penez, nekaj smo dobili na projektu. Želimo kandidirati na razpisih., c'est tout.

5. QRQ RCC CW zahteva nekaj (veliko) več od poštevanke kratkih sekundnih zvez.Spoznaš tudi ljudi, ki se s tem ukvarjajo in to zmorejo. V zvezah, ki trajajo 3 in več ure ,pri vsaj 275 z/min, spoznavaš ljudi, njihovo mišljenje, kulturo, običaje... Debate gredo celo v razne vode. Imaš pa prav: če klavirja ne obvladaš, je zgolj telovadba prstov. Povsem enako je s CW. ali pa uporabljaš sintisajzer za "igranje". Enako je v CW!

Bruno, S51M


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2005, 10:39 
S51M> Novemu vodstvu ZRS predlagam, da poskusijo našo vrlo radioamatersko "neuvrščenost" čim prej uradno odpraviti. Naj nas uradno uvrstijo tudi med izobraževalno, raziskovalno, športno in kulturno dejavnost in tako v krog za redno sofinanciranje naših klubov tudi iz teh, sicer dokaj velikih malh.

Popolnoma podpiram ta Brunotov predlog ker naloga ZRS naj bi bila zastopanje radioamaterjev v drzavi (navzven je v teh 15 letih pozabljeno). Nekaj korakov je narejeno v smeri civilne zascite ampak zgornje dejavnosti so bolj pomembne za prihodnost radioamaterstva.

S57XX zelim prijeten oddih na Obali in veliko QRP QSO!


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2005, 17:13 
Odsoten

Pridružen: 10 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 417
Kraj: Golisce
Jure, mislim, da se lahko mirne duše opravičiš S51M. Tudi po moje si tokrat zgrešil bistvo povedanega. Se zgodi. Takoj po tem, ko se bo on opravičil za ''Mala deca'', HI.
Tudi jaz že dolgo let razmišljam o tem, kaj sploh smo radioamaterji. Recimo v
trenutku ko v takšni ali drugačni angleščini razlagamo na KV-ju celemu svetu, kje smo, kaj smo, da je pri nas lepo, nekateri gremo tako daleč, da v Avstralijo pošiljamo kataloge
o Sloveniji, formata A4! Ja, tudi to sem počel letos. In preden sem, iskajoč po stari Ljubljani končno priromal do TIC-a (Turistično Informativni Center), kjer so mi dali prospekte, bi temu mirno lahko dejal ''šport''. In to dnevno delamo na frekvencah v velikem številu. Kaj smo radioamaterji bili, ko je ''zapokalo'' in so naši repetitorji služili kot edino komunikacijsko vozlišče? Kaj smo radioamaterji, ko po celem svetu iščemo in pošiljamo zdravila, ali zbiramo denar, ko nekomu pogori hiša?

Namerno sem se omejil le na nekaj ne-tehničnih stvari in kot vidite, lahko že samo s tem
napišemo knjigo. Od Cunamijev do Himalaje, potresov, poplav itd itd.

Madonca, a res ni nobenega med nami, ki bi te stvari zbral, zapisal in objavil v Uradnem Listu, ne pa v priročniku za radioamaterje. Ali pa že nekje, kamor to sodi.

Mislim, da je naš cenjeni S51M želel povedati to! Tudi jaz pogrešam nek podeben dokument in vsi, ki ste si ogledali predstavitveni spot o tem, kaj je hitreje, GSM ali CW tipkanje, ste lahko opazili v smešna oblačila oblečena nastopajoča telgrafista.
Dajmo že enkrat ljudem pokazati, kaj smo. Da nismo smešni prestrašeni strički iza telegrafov divjega zahoda, z belimi rokavčki in prstki na TITITATATITIT.

73, Aleksander, S57S


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jun 2005, 20:39 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1522
Kraj: KN12OR
Izgleda da 60K+ nekaj pripomore k človeškemu razmišljanju.
Po dolgem času nekaj popolnoma normalnega s strani MMM :).
Bruno, napisano je čisto OK, ampak dolgo je trajalo, da si začel razmišljati drugače!!!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2005, 07:54 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 671
Kraj: Škofja Loka
S57S napisal/-a:
Jure, mislim, da se lahko mirne duše opravičiš S51M. Tudi po moje si tokrat zgrešil bistvo povedanega. Se zgodi. Takoj po tem, ko se bo on opravičil za ''Mala deca'', HI.


... pa za "umetnike na svobodi" pa še kako bi se našlo.

Lepo bi bilo, če bi nas dejansko uvrstili kam, ja. Zdaj smo baje omenjeni nekje v nekih papirjih okoli zaščite in reševanja. Koliko je pa to pripomoglo, da se je sedaj denar kar sam začel stekati v klubsko blagajno? Pri svojih trditvah ostatajam. V končni fazi je klub še vedno odvisen od svoje prodornosti in trenutne volje nekoga na občini. Nekje pač imajo posluh, drugje ga nimajo, nekje ga morda spremenijo - na bolje ali pa na slabše.
Za te razpise, ki jih objavljajo občine, pa je denar običajno že potalan, v naprej dogovorjen in je razpis zgolj formalnost. Nam je pred leti uspelo dobiti nekaj denarja preko državnega razpisa. Bilo je nekaj v zvezi z izobraževanjem oziroma delom z mladimi. Je pa z temi zadevami ogromno papirologije, pridobljena sredstva (ki so resnici na ljubo minimalna) pa morajo biti porabljena točno za to, za kar si kandidiral.

Prav tako ostajam na trditvi, da veliko opreme in veliki prostori ne pomenijo velike aktivnosti v klubih. Kar nekaj lepo urejenih objektov sameva, ker ni interesa med člani klubov. Tako pač je. Kdor ima možnost, si zadeve postavi doma in dela zase. Zakaj bi pa hodil v klub in zgubljal čas? Nekateri (in takih je vedno več) pač tako razmišljajo. Žal postajamo vedno večji individualisti. Ponekod smo začeli to spoznavati in poskušamo v klubu ustvariti drugačno vzdušje in ne boste verjeli ... obiski članov so se pričeli povečevati. Po drugi strani pa postopoma poskušamo v določene akcije privabiti tudi sorodno misleče, tako da se spoznamo tudi v živo, ne le po znakih - pa imamo FD, svetilnik, QRP vikend, Dražgoše, ... Pri nobeni od teh zadev ne rabimo ne občine, ne ZRS-a - le nekaj ljudi, ki imajo interes in nekaj časa.

V vsakem primeru pa sogovornik ZRS-a ni Bruno ali katerekoli drug posameznik temveč klub, kot pač trenutno še vedno želi večina članstva. V taki luči je pač potrebno nastopiti proti ZRS-u. Upam, da bo novo vodstvo drugače odreagiralo na URADNO posredovane pobude in predloge. Tisti, ki pobude daje pa naj pomisli tudi, kaj je pripravljen pomagati (storiti) za uresničitev lastnih predlogov.

LP Jure


Zadnjič spremenil S57XX, dne 03 Jun 2005, 07:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2005, 07:56 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 671
Kraj: Škofja Loka
s56a napisal/-a:
S57XX zelim prijeten oddih na Obali in veliko QRP QSO!


Bo bolj oddih :D, QRP QSO je bilo za nekaj časa dovolj preko WPX vikenda ...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2005, 09:39 
S57XX napisal/-a:
s56a napisal/-a:
S57XX zelim prijeten oddih na Obali in veliko QRP QSO!


Bo bolj oddih :D, QRP QSO je bilo za nekaj časa dovolj preko WPX vikenda ...


Predvsem bo lep socijalni dogodek z veliko udelezbo radioamaterjev, tudi mladih (vidi S59AV pesmico :-)! Podobno kot pogosta tekmovanja v lovu na lisico. Za razliko od "velikih" KV tekmovanj v katerih preprosto NI S5 multi-op timov. Kljub vsem kljubovanju, da naj mladi ucijo CW. Neki to pocnejo z Morse Runer-jem ampak ohranijo strah od postaje. Mentorstvo manjka...


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2005, 10:21 
Odsoten

Pridružen: 12 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 106
Kraj: Ptuj
So bili Butalci res neumni, ali pa so ravnali zgolj po common sense! Žetev zdravega razuma so tudi Drang nach Osten, križarske vojne, njegov je Dafur, njegova je vojna v bivši YU, njegov je terorizem... In on žanje prepire tudi v ZRS: prepiri, napihnjeni radioamaterji! Modrost gre. Prične se označevanje drugačnih mnenj za neumne. Mimogrede se pravkar spomnim filma Temna zvezda in "inteligentne" bombe. Končalo se je tako, da je bomba v prepričanju v svoj absolut izrazila svojo "Genezo" in seveda, sledil je bum.
Opravičiti se za "mala deca"? Prosim, oprostite. Čudno, da je večina ploskala, dojela in se strinjala.
Torej, še eno pojasnilo za tiste, ki še niso šteknili. Mali deca se zelo hitro skregajo. To je zelo negativno, tega ne sme biti, to sem povedal. Prepiri, poniževanja, kam to vodi? Takšna prepirljiva mala deca ne smemo biti. Obstaja pa še druga plat. Mali deca se pa vendarle znajo hitro pobotati, znajo postati enotni, iti naprej. Starejši ljudje to storijo težje. Tam že delujejo notranje rane življenja, deluje občutek domnevne pomembnosti in tega, kaj bodo rekli drugi in tako prezrejo, da gre pri tem le za past. Vsi se kdaj ulovimo vanjo. Zato sem govoril predvsem o drugi strani male dece, ki zmorejo graditi naprej in to govoril v prvi osebi množine. No, nekateri se uspejo zgoraj omenjene pasti kmalu rešiti, drugi pa ostajajo dlje časa v njej, ali pa kar trajno.

Jure, S57XX, nisi na fronti! Poglej, kaj včasih napišeš na tem forumu. Ti vsekakor melješ pred seboj, kar ni po tvoje . Še posebno, če kdo, ki kaj vpraša, ni radioamater. Takoj ga seveda odženeš, seveda. Bravo! Ne štekaš, da radioamaterstvo ni bistvo zemeljskega življenja. Je ljubiteljska dejavnost, stvar časa in vse bolj in bolj denarja. Ni sredstvo za sproščanje kompleksov. Memento.
Še vprašanje zate, S57XX: "Čemu ne pade nebo na nas?" Odgovori mi, prosim, na CW, v živo.


73 DE S51M, Bruno


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Jun 2005, 13:23 
Odsoten

Pridružen: 26 Nov 2003, 12:27
Prispevkov: 47
S51M> In on žanje prepire tudi v ZRS: prepiri, napihnjeni radioamaterji!

Si prepričan, da sam ne spadaš v to kategorijo?

S51M> Opravičiti se za "mala deca"? Prosim, oprostite. Čudno, da je večina ploskala, dojela in se strinjala.

Kako si pa ti tako prepričan, da je večina dojela in se strinjala? Zaradi ploskanja na skupščini?


S51M> Torej, še eno pojasnilo za tiste, ki še niso šteknili. Mali deca se zelo hitro skregajo. To je zelo negativno, tega ne sme biti, to sem povedal. Prepiri, poniževanja, kam to vodi? Takšna prepirljiva mala deca ne smemo biti.


No, eno malo dete, ki se je zelo na hitro skregalo z vsemi (razen s teboj)in poniževalo, potem pa se ni nikakor hotelo pobotati in iti naprej, je potem odstopilo in ni več član naše družbe...


S51M> Obstaja pa še druga plat. Mali deca se pa vendarle znajo hitro pobotati, znajo postati enotni, iti naprej. Starejši ljudje to storijo težje. Tam že delujejo notranje rane življenja, deluje občutek domnevne pomembnosti in tega, kaj bodo rekli drugi in tako prezrejo, da gre pri tem le za past. Vsi se kdaj ulovimo vanjo. Zato sem govoril predvsem o drugi strani male dece, ki zmorejo graditi naprej in to govoril v prvi osebi množine. No, nekateri se uspejo zgoraj omenjene pasti kmalu rešiti, drugi pa ostajajo dlje časa v njej, ali pa kar trajno.

Čer si že govoril v prvi osebi ednine, bi lahko poskrbel, da tudi v prvi osebi ednine začneš udejanjati to, kar si napisal. Da ne boš trajno ostal v tej pasti...


S51M>Bravo! Ne štekaš, da radioamaterstvo ni bistvo zemeljskega življenja.

Tule si pa vsekakor usekal zeeeloooo mimo.

S51M>Je ljubiteljska dejavnost, stvar časa in vse bolj in bolj denarja.

Se popolnoma ne strinjam. Za rezultat v kontestu pride prav kak linear, ki stane nekaj šoldov, ampak za čisto normalno delo na postaji...Jaz sem kupil KV postajo pred 8 leti in jo imam še zdaj. Prav tako sem takrat kupil kable, anteno in vse skupaj postavil. Potem nisem za mojo opremo porabil nic vec! V osmih letih! Ker vse dela, nisem niti na strehi bil. Porabil pa sem kakšen šold m za konference, zato, da grem v FN na sejem, pa v Pordenone, pa za kak taster in qslke. Vse to pa je dalec od tega, da bi za to porabil gore denarja...Ker ga nimam, pa niti druzinski proracun tega ne bi prenesel, odkar imamo dva pokavca pri hisi...Kar je še najbolj pomembno: niti ne razmisljam, da bi zato porabil gore denarja, ker lahko s tem kar imam, naredim vse!


S51M> Ni sredstvo za sproščanje kompleksov. Memento.

Potem jih pa nehaj sproščati.

_________________
Boris S57LO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2005, 06:25 
Odsoten

Pridružen: 12 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 106
Kraj: Ptuj
Že lani mi je kar nekaj ljudi iz S5 hamščine reklo, da je škoda časa za forum in nekatere provokatorje. Podobno sem potem slišal še od prijatelja včeraj. Ostanite torej v cvetju, 73!

Mario, sva nekaj govorila o CW multi op kontest ekipi. Za WPX je bilo letos prelepo vreme, da bi človek vztrajal dlje časa v hladnem grajskem stolpu. Tako sem bil v soboto dopoldan v klubu in malo na bandu, nato prišel tjakaj spet popoldan in naredil do večera še nekaj nad 500 QSO ( 90% na 21MHz, ostalo na 14), nedelja pa je bil res krasen majski dan brez oblaka, zato je kontest odpadel, pa še S52MJ, ki ima dobro haloško vino in tudi rad naredi v klubu kakšno kontest zvezo, je moral biti ravno ta vikend QRL. Zato pa v nedeljo zvečer nekaj pik tudi na moj znak od doma.
V ponedeljek bilo nekoliko slabe vesti, ker nisem izpolnil rečenega (1200 klubskih QSO) in celo kontestožje, zato sem šel na stran od VE3NEA in potegnil dol Runnerja in ga preizkusil. Različica 1,5 občasno črta kakšno zvezo, najbrž če se prehitro odzoveš z naslednjo. 9 jih je pojedel zaradi tega.

73 DE S51M, Bruno


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2005, 09:13 
Bruno, prejesnji vikend je res bilo lepo vreme ampak ionosfera je bila sse lepsa! Kljub padcu Soncne aktivnosti, 21 je bil cudovito odprt proti USA. V nedeljo 28 v krogu 2.000 km. Tega ne zmore simulirati noben racunalniski program! CW je bil kot smetana v tem primeru.

Za veliko bralcev tega forumu tudi ti zvenis kot provokator ker imas originalna gledanja na nas konjicek. V tem je lepota interneta ker omogoca javno razkritje razlicnih pogledov. Posamezniki to sse vedno imenujejo "kreganje". Razlicne vere so :-)


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jun 2005, 10:33 
Odsoten

Pridružen: 12 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 106
Kraj: Ptuj
Niti ni bilo preveč odprto proti ZDA, bolj so harali Rusi. Tudi na CQ ni veliko prihajalo, sem potem pobiral. Oh, smetana na 28MHz, to je moralo biti zanimivo, škoda, zamudil priložnost.

Da smo različnih "ver"? Da, res je in tudi življenjskih nazorov. Kaj čemo. Večina ljudi pa na ta forum sploh ne gre, kaj šele, da bi pisala.

73 DE S51M, Bruno


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 14 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group