S55SR napisal/-a:
"...Človek, ki je bil disciplinsko sankcioniran po notranjih pravilih radioamaterske organizacije ..."
in, ki ni imel možnosti zagovora....
To hočete v novem ZRDej, mar ne?
Kaznovati vse tiste, ki ne tulijo v isti rog?
Kateri del stavka "po notranjih pravilih radioamaterske organizacije" ti ni bil jasen?
Tisti hip, ko je v zgodbo privlekel sodišče, tisti hip, ko je pred rednimi sodišči tožil kolege radioamaterje, tisti hip bi v vseh drugih okoljih moral pogrezniti v tla od sramu in bi moral imeti toliko moralnega čuta, da se iz tega okolja samoizloči. Pa se ni. Ne le, da vztraja, temveč še naprej rovari in načrtuje kako najbolj naj organizaciji in posameznikom škoduje.
To je, oprosti, črvivo.
To, da s svojo zasebno vojno uničuje organizacijo, e, to pa lahko počne le do konca sprevržen um.
A ja, na konferenci je bil tiho.
Osebno sem bil presenečen, da se ZRS v pravdo pred sodiščem ni vključila kot stranski intervenijent, a je v tem delu razumeti, da ZRS ne razpolaga z proračunom za tožarjenja. Šmenta.. Torej nam škodoželjni posamezniki (ali celo "navadni" radioamaterji, ki jih ZRS pred disciplinsko komisijo oškvrkne) lahko fentajo organizacijo, le-ta pa se niti ne more braniti, a je to to? In bomo to dopustili?
Osebno bi, kakopak, zoper vsakogar, ki bi sprožil postopek na rednem sodišču s katerim bi posredno ali neposredno izpodbijal odločitev disciplinske komisije (ki je pač po statutu arbiter in ODLOČA o krišitvi notranjih pravil) avtomatično sprožil postopek za kršitev statuta ZRS v delu, ki obravnava "dejanja, ki rušijo ugled ZRS", s sankcijo trajne izkjučitve iz ZRS.
Ne vem, takšno je moje videnje. ZRS, če količkaj naj bo verodostojna organizacija mora skrbeti za to, da članstvo ni samoumevno (od tod moja nejevolja nad predlagano ureditvijo v ZRDej o obveznem članstvu. Osebno nisem za to, a je to vsebinsko vprašanje, ki presega ta spis) in da nekaj pomeni. Vsaj tistim, ki so člani. In ki tega ne bodo zapravili zaradi lastne potrte nečimrnosti ali ponosa. V ZRS smo vsi enaki (kolikor je to sploh mogoče, ob tako različnih stališčih) in ni nič niti narobe niti hudega, če smo kdaj pred kakšno disciplinsko ali okregani. To utrjuje skupnost. Klicanje "mami, mami", pa je razgrajuje.
Ajt..
s56zdb, Darko