S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 16 Okt 2021, 16:24

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 271 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2009, 18:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Mar 2005, 15:01
Prispevkov: 289
S56ZDB napisal/-a:
2. S55W - RK Burja je poslala naslednje smernice:

- "pravica do antene";

Ta smernica je stalnica med radioamaterji in bo zanesljivo upoštevana pri
pripravi osnutka ZRDej.

S56ZDB, podpredsednik UO ZRS


S56ZDB napisal/-a:
Ma ZRDej ni in ne bo nikoli "Zakon o pravici radioamaterjev do postavitve
antene"!!!

Darko, prosim za obrazložitev.
Prepričan sem, da ne zanima samo mene ampak še mnoge druge, tako da če ti že zmanjkuje bojeve municije zame in streljaš s slepimi metki, že zaradi drugih prosim odgovori, katera izmed tvojih trdtev je pravilna.
Ostalim naj povem, da je spodnji navedek novejšega datuma.
LP.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2009, 21:02 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2009, 22:10
Prispevkov: 148
Kraj: Maribor
S56ZDB napisal/-a:
Hej, mene ne moti, imam kar nekaj kilometrine "scanja uz veter" in sem redko kdaj pri tem bil nedosleden, a velikokrat zelo uspešen (konkurenčni boji zoper Telekom, afera UDBA.NET, afera BWIN.COM, to name just few). Bojevati se za "skupno dobro" mi je pisano na kožo od nekdaj in se tega nikoli nisem sramoval. Še najbolj pa se mi gnusijo tisti, ki so močni le v tropu iz katerega le grizejo, grizejo.. ...
S56ZDB, Darko


Darko poglej se. Kot si povedal: potolkel si sovražnike: »Telekom, afera UDBA.NET, afera BWIN.COM, to name just few«, da ne bi zmogel sedaj še tropa RADIOAMATERJEV. Ugotavljaš, da zdrahe trajajo že 18 let, ti pa si se namenil temu napraviti konec za vselej. Boš nam že posvetil, saj si bojevnik - odvetnik in to ne glede na žrtve, do bridkega konca, pa če v ZRS ostane samo še predsedstvo. Pa se bojim, da s svojim sekanjem po sovražnikih samo še povečuješ razdor in agonijo podaljšuješ. Zmagati v boju, z utišanjem in izganjanjem nasprotnikov ter s preglasovanjem pomeni dobiti bitko, ne pa vojno. Bitke in preglasovanja vedno naredijo poražence, ki čakajo na svojo priliko. Uničil jih ne boš, pa če imaš sedem življenj in zbereš skupaj vse odvetnike. Kje imaš garancijo, če ti recimo sedaj uspe zakon spraviti pod streho, da ga ne bo naslednja garnitura ob morebitnem ugodnem političnem vetru spet sesula.

Bolje bi bilo, če svojo energijo uporabimo za zagotovitev konsenza med vsemi radioklubi v Sloveniji, kjer ne bo poražencev, najti je potrebno kompromis, ki bo sprejemljiv za vse. Vem da je to težko delo, veliko težje kot mlatiti po »Turkih«, vendar sem prepričan, da je to edini način za pot do uspeha. Morda ne bo uspelo v enem mandatu, pa kaj za to, saj gre za slovenske radioamaterje in zanje se splača potruditi, mar ne Darko?

73 Zvone

_________________
73 Zvone, s59zb
ex. yu3azb
E-qsl save you time and money.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2009, 21:24 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 12 Mar 2006, 21:13
Prispevkov: 510
Kraj: Novo mesto
S59ZB napisal/-a:


Bolje bi bilo, če svojo energijo uporabimo za zagotovitev konsenza med vsemi radioklubi v Sloveniji, kjer ne bo poražencev, najti je potrebno kompromis, ki bo sprejemljiv za vse. Vem da je to težko delo, veliko težje kot mlatiti po »Turkih«, vendar sem prepričan, da je to edini način za pot do uspeha. Morda ne bo uspelo v enem mandatu, pa kaj za to, saj gre za slovenske radioamaterje in zanje se splača potruditi, mar ne Darko?

73 Zvone


Kompromis = konsenz = uspeh

_________________
73,Jože - S52AB - http://lea.hamradio.si/~s52ab/ ... ni toliko važno kaj kdo reče ali zapiše, za narod je zelo važno, kdo to reče ali zapiše.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2009, 22:42 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1522
Kraj: KN12OR
Pozdravljeni še enkrat, preden na temo ZRD umolknem do 14.11.2009.
Nekateri so dobili vtis, da se okoli mene zbira tako imenovana tretja alternativa, zato sem vsem skupaj dolžen pojasnilo.
Moj namen ni bil in voditi neke lastne gonje in ustvarjati lastne skupine "borcev" proti sprejemanju ZRD.
V popolnosti se strinjam s pripombami in mnenji, ki jih je napisala skupina RK.
In v tej smeri se bom trudil še naprej skupaj z njimi, da se ta protiamaterska gonja enkrat za vselej konča.
Nekaj je pa še ljudi, ki bi z veseljem naredili kaj za našo skupnost.
Pa ne iz interesa po zaslužku ali absolutni oblasti.


73
Adi


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2009, 22:49 
Odsoten

Pridružen: 07 Jun 2006, 07:52
Prispevkov: 110
Kraj: KOPER
:D :D :D bravo !!

_________________
ŽARKO


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Okt 2009, 23:08 
Odsoten

Pridružen: 01 Feb 2004, 23:24
Prispevkov: 355
Fantje, jutri je praznik, pejte malo v naravo, Darko, se mi pridružiš? Ti posodim moj SOTA nahrbtnik... potem pa bova sproti malo diskutirala. Me zanima, če boš še tako zajedliv. Pa še nekaj: neverjetno reklamo delaš, pa ne za ZRDej! Vsi, ki ne trobimo v isti rog kot ti, smo ti neizmerno hvaležni.

Še eno resno vprašanje imam zate. V teh dneh se je nas par takih, ki smo krepko dlje časa radioamaterji operaterji in redni plačniki kotizacije, kot ti tlačiš Zemljo, spraševalo, kako bo z našimi veljavnimi licencami v bodoče? Kot je razbrati iz vašega predloga te, ki jih imamo sedaj,. niso za vas vredne piškavega oreha. Da ti razložim (no, to sam dobro veš): prepričani smo, da bo vaš zakon šel gladko skozi, saj se vedno dobi pohlepen politik, ki se ga zakon sicer niti malo ne tiče, je pa za točke, ki jih bo dobil na naslednjih volitvah, pripravljen celo mamo prodat ali pa magari šenkat. Močnih lobistov pa imate zadosti, mar ne?

Prosim samo za enovrstični odgovor, ker nimam časa za branje tvojih sila dolgih štren!


73 Jurij, s57x


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2009, 21:37 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 219
Kraj: Koper
Jurij imaš tudi mojo podporo, čeprav vem, da je ti osebno ne potrebuješ.

Dragi OM Darko.
Sicer te osebno ne poznam, pa tudi v kakih tekmovanjih te nisem uspel zaslediti. Da si pa sila aktiven tukaj je opaziti iz vseh tvojih "sovražnih" pisanj do nasproti mislečih. Omenjaš RK Jadran, katerega sem tudi sam član več kot trideset let, in katerega sem bil tudi predsednik. Predlagam ti, da se ogradiš od klevetanja kluba RK Jadran in njegovih organov. Če imaš osebno kaj proti kateremu od članov se pogovarjaj z njimi, ne pa omenjaj in blati vseh, ki v tem klubu smo in z njim tudi živimo.

Povsem nerazumljivo mi je danes v demokratični družbi, da bi peščica združena v UO ZRS na tak način ravnala s celotnim slovenskim radioamaterstvom. Čeprav je moje mnenje nekoliko različno od uradnega stališča skupščine našega kluba, še vedno trdim, da ne more nihče narediti diplomske naloge s področja prava, če predloži tak osnutek. Torej želim povedati, da je potrebno narediti veliko več in bolj demokratično, kot je bilo to storjeno. Oh še kdo se malo spozna na pravo v naših vrstah, pa ti moram povedati, da ko so to prebrali so kar z glavo skimavali. Res je da niso aktivni (bili pa so) radioamaterji.

Nekaj let sem delal z različnimi predpisi, pa v nobenem nisem zasledil, da je npr. cilj Zakona o varnosti v cestnem prometu urediti finančni položaj države. In vseskozi je rdeča nit tega osnutka urediti finance ZRS. Ljudje božji, da bi kje napisali, da bo kdo kaj naredil, postavil kvalitetni program, katerega bi potem financirali, ma ta mora dobiti podporo večine članov ZRS in nečlanov, ker tudi oni so radioamaterji itd. to pa ne. Spominja me na leto 1982, ko se bil na Kosovu. V Prištini so Slovenci zgradili fabriko jo dali v upravljanje Kosovarjem, da je tretji dan zagorelo. Pa so rekli: " Ne trebamo mi slovenske fabrike, neka daju pare".

S spoštovanjem.

s53kp - Maks


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2009, 23:44 
Odsoten

Pridružen: 18 Jun 2006, 23:23
Prispevkov: 452
Kraj: Ljubljana
Maks, kaj mi želiš povedati?

Da naj se vzdržim od česa? Komentiranja? Naj obmolknem? Tudi prav.. Videti je, da "nasprotniki" najraje vidijo, da drug drugemu krijejo hrbet in se strinjajo sami s seboj. Tudi prav, a naj potem nihče ne razlaga o demokratičnosti, prekleto še manj pa o "pomanjkanju komunikacije".

73

S56ZDB, Darko


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2009, 23:56 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
Dobro Darko. Zgleda, da so tebe določili za "glasnogovornika", beri hitropišočega. Kaj pa ostali? Rabijo lovskega psa za iskanje tipk po tipkovnici?
Prav rad bi "slišal" še kakšno mnenje. Ali pa je tvoje mnenje tudi mnenje ostalih?

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2009, 08:22 
Odsoten

Pridružen: 22 Avg 2006, 19:36
Prispevkov: 83
Kraj: Radenci JN86AP
Darko, najprej se ti moram zahvaliti da si se vsaj potrudil odgovoriti na moja vprašanja....čeprav mislim, da vsi tvoji odgovori nevzdržijo... no bodo to pač pravniki komentirali.

Nevem kaj pa ima RK Jadran z ZRDej, ker ga skoraj vedno omenjaš ?

Po mojem razumevanju je glavna nit ZRDej financiranje ZRS... čudno da za to rabimo zakon.

To vse skupaj se mi zdi malce čuden nivo komunikacije podpredsednika ZRS.

73,

S56ZM / Matej


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2009, 09:36 
Odsoten

Pridružen: 18 Jun 2006, 23:23
Prispevkov: 452
Kraj: Ljubljana
Matej, nekaj že morajo imeti, če je nadpovprečno število "nasprotnikov" ravno zbranih v RK Jadran Koper. Ta klub pa je, spomnimo, v preteklosti bil disciplinsko procesuiran pred disciplinsko komisijo ZRS. Enako predsednik RK Jadran Koper.

Namesto, da bi po tem RK Jadran Koper in njegov predsednik izvlekli določeno spoznanje in pouk se je očitno izbralo pot nadaljnje konfrontacije, razdora in maščevanja, pa naj stane kar stane.

Kot rečeno, naj vsak zasaleduje svoj interes in če je resničen interes RK Jadran Koper (in njegovega predsednika) "uničiti ZRS", potem je najbolj logično, da je izviren interes ZRS po samoohranitvi ravnotako legitimen in legalen.

ZRDej in spori okrog tega osnutka so le eden izmed vzvodov za to konfrontacijo, saj se je okrog tega osnutka zbralo (in samoidentificiralo) lepo število tistih, ki ZRSu (ki je predvsem skupnost radioamaterjev, pa naj si vsakdo o tem misli kar želi, toda to je res.. To JE največja radioamaterska organizacija v Sloveniji ta hip) ne želijo prav nič dobrega.

Začenši od nekaterih močnih radioklubov, ki ZRSa kot takega (za organizacijo kakšnih dogodkov) niti ne potrebujejo, do tistih, ki jim je bolj všeč "vladavina sivih eminenc" in ne voljenih in izvoljenih organov in predstavnikov (oni dan mi predsednik enega RK izdavi, da "ni pooblaščen" za dajanje enih komentarjev, kot da bi znotraj RK obstajal še kdo nad njim.. da dol padeš..), do tistih, ki si RK privatizirajo, eh, ne bom našteval..

Razlogov za reči skupnim naporom "NE" je očitno veliko, a so za različne osebe (in radioklube) zelo različni. Toda modrosti za to, da se poiščejo dejansko razlogi, da se našim, nesaporno skupnim interesom reče "JA" in da se pritrdi vendar tistim, ki po statutu ZRS (kolikor ga še kdo spoštuje, je videti tudi iz ene mini-ankete, pa tudi iz komentarjev na to temo..) VODIJO ZRS MED DVEMA KONFERENCAMA, e to je druga pesem..

Anyway, zanesljivo je največji dosežek postopka okrog ZRDej ta, da je vsaj komunikacija stekla in to samo dejstvo je že zlata vredno. Ne glede na to, da je na čase ta komunikacija videti kot obleganje Stalingrada, gre vendar za dogajanje znotraj radioamaterske skupnosti. V dobrem ali v slabem, mimo volje večine se zanesljivo ne bo zgodilo nič dramatičnega.

73

S56ZDB, Darko


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2009, 09:44 
Odsoten

Pridružen: 06 Okt 2009, 22:10
Prispevkov: 148
Kraj: Maribor
S56ZDB napisal/-a:
... mimo volje večine se zanesljivo ne bo zgodilo nič dramatičnega ...
S56ZDB, Darko


Največja slabost demokracije je ravno v tem, da (relativna) večina izvaja svojo prevlado nad (nezadovoljno) manjšino.

73 Zvone

_________________
73 Zvone, s59zb
ex. yu3azb
E-qsl save you time and money.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2009, 10:02 
Odsoten

Pridružen: 18 Jun 2006, 23:23
Prispevkov: 452
Kraj: Ljubljana
S59ZB napisal/-a:
S56ZDB napisal/-a:
... mimo volje večine se zanesljivo ne bo zgodilo nič dramatičnega ...
S56ZDB, Darko


Največja slabost demokracije je ravno v tem, da (relativna) večina izvaja svojo prevlado nad (nezadovoljno) manjšino.

73 Zvone


Po tvojem izvajanju sodeč je rešitev kaj?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2009, 10:12 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Mar 2005, 15:01
Prispevkov: 289
Naj me prosim nekdo citira, (moj zgrnji post) Darko me ima zgleda na "ignore" listi, pa mu očitno ne kaže mojih postov...
Odgovarja na vprašanja pred in za mojim, na mojega pa ne. Pa so druga ravno tako neprijetna.
Ali pa so vprašanja res taka, da je lažje glavo potisnit v pesek, pa počakat, da gre problem mimo...
... ali pa se delati Francoza...
... glumiti gljivu...

LP!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2009, 10:12 
Odsoten

Pridružen: 28 Nov 2007, 17:11
Prispevkov: 420
Kraj: Koper - Capodistria
"...Matej, nekaj že morajo imeti, če je nadpovprečno število "nasprotnikov" ravno zbranih v RK Jadran Koper. Ta klub pa je, spomnimo, v preteklosti bil disciplinsko procesuiran pred disciplinsko komisijo ZRS. Enako predsednik RK Jadran Koper...."

Pozabil si napisati, da ne eden ne drugi o tem nista bila obveščena in da se nista imela niti priložnosti niti možnosti braniti in zagovarjati.
Podobno je bilo "vojnem sudu" (vojaško sodišče).

_________________
ISF (imejte se fantastično)
Samo


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 271 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group