Projekt "1000 šol"

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

Projekt "1000 šol"

OdgovorNapisal/-a S59DJK » 01 Feb 2007, 19:41

Pozdravljeni,

v zvezi s projektom "1000 šol", ki je bil na nivoju ZRS pripravljen v letu 2003 me zanima nekaj zadev:

1. kakšni so rezultati projekta in kakšne so osebne izkušnje izvajalcev? Kdo vse je aktivno sodeloval pri projektu?

2. katera splošna dokumentacija (učno in propagandno gradivo) je bila v sklopu projekta pripravljena in kje si jo je mogoče ogledati oz. jo pridobiti?

3. kakšne povezave z ministrstvom za šolstvo in šolami so bile vzpostavljene in katere povezave še obstajajo? Ali so bile vzpostavljene še kakšne druge povezave?

4. kakšen je bil odziv vodstev šol in kakšen je bil odziv učencev in dijakov? Na katerih šolah se je projekt aktivno izvajal?

5. kakšne so izkušnje pri pridobivanju finančnih sredstev za izvajanje projekta?

6. ali obstaja interes za ponovno oživitev in nadaljevanje projekta?

Hvala za odgovore,
Radioklub Ptuj
Anton TOMANIČ, S57XZ - predsednik
Uporabniški avatar
S59DJK

Kraj: Ptuj, JN76WK

OdgovorNapisal/-a s55o » 05 Feb 2007, 11:53

Lep pozdrav!

Tako ogromen projekt je težko narediti. Predvsem zaradi par stvari:

- vprašanj za izpite še ni,
- N kategorija bi se morala preurediti in postati res začetniška licenca, ki bi omogočala tudi osnovnošolcem, da z večinoma opreratorskim znanjem pridejo do izpita.
- potrebno bi bilo narediti material za predavanja, tako da bi si lahko pri predavanjih pomagali (čeprav to ni nujno, a močno olajša delo)
- Zanimanje s strani ZRS je ugasnilo takoj po predstavitvi projekta
- Zainteresirani radioklubi zaradi zgoraj naštega niso imeli lahkega dela, a nekateri so vseeno speljali zadeve

-Če gremo korak za korakom, bi bilo prvo potrebno pridobiti vprašanja za izpite in nato še gradivo za predavanja, nato pa razmišljat o kakšni taki zadevi.

lp
B
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a S52DK » 05 Feb 2007, 13:15

Hoj!

Kaj pravite na e-izobraževanje novih HAM-ov. Tukaj na S50LEA vas je dosti izkušenih moderatorjev, ki bi po mojem mnenju z lahkoto naučili nove HAM-e osnov radioamaterstva. Klasično učenje se počasi umika. Čedalje manj časa imamo vsi, tako starši kot tudi otroki. Menim, da bi bilo dobro razmisliti o tej varianti. Izpiti se pa tako ali tako vedno povsod opravljajo pred komisijo.

Kakšno je vaše mnenje o mojem predlogu?
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.
Uporabniški avatar
S52DK

Kraj: Poljčane, JN76SH

OdgovorNapisal/-a s55o » 05 Feb 2007, 13:18

Zadeva je za razmisliti. Ko bodo vprašanja zunaj za vse klase, bi lahko morda v sodelovanju z avtorji priročnika, pedagoških delavcev, voditeljev tečajev po RK in ostalih, ki imajo voljo sodelovati mogoče res šli v pripravo kaj takega.

A dokler ni osnov, problem ostaja...

lp
B
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

OdgovorNapisal/-a S52DK » 05 Feb 2007, 13:27

Hoj!

Boštjan,

ali imamo cilj?

Če je odgovor DA, potem smo na dobri poti.

Preučiti je potrebno staro literaturo za izpite in jo na novo obdelati. Menim, da nas je v S5 dovolj HAM-ov, ki to zmoremo.

Moje mnenje je, da je zadnji čas, da se vsedemo in dogovorimo kako naprej. Tudi sam sem pripravljen kaj storiti, seveda pa me najbolj zanima poučevanje na daljavo. Imam nekaj izkušenj iz E-izobraževanja kot učitelj-moderator v programju Moodle. Iz izkušenj vam povem, da to deluje in to odlično.

Ne bi pa želel, da bi "pogruntali" toplo vodo, kajti ta že obstaja in to dlje kot si upamo pomisliti.

In še v razmislek vsem:

TEAM pomeni Together Everyone Achives More ali po naše Skupaj lahko vsakdo doseže več!!!
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.
Uporabniški avatar
S52DK

Kraj: Poljčane, JN76SH

OdgovorNapisal/-a s55o » 05 Feb 2007, 14:35

Pomoje lahko Bajko kaj napiše bolj konkretnega, ker ima zadnjo delovno fazo vprašanj.

Cilj kot praviš Robi je postavljen, tako da mislim, da ne bo problemov več kot toliko. :)

Da vidimo, kaj so sklenili glede vprašanj na zadnjem UO ZRS, kjer bi morali to obravnavati in kaj poreče Bajko, potem pa ukrepamo dalje.

lp
Boštjan
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

OdgovorNapisal/-a s55z » 05 Feb 2007, 18:04

Kot sem že rekel, ima zadnjo prečiščeno fazo strokovna služba ZRS!
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost