S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Kaj bi bilo potrebno storiti v ZRS v letu 2007
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=9&t=4678
Stran 1 od 1

Avtor:  s55o [ 04 Jan 2007, 16:01 ]
Naslov prispevka:  Kaj bi bilo potrebno storiti v ZRS v letu 2007

s52aa napisal/-a:
s55o napisal/-a:
Ne bi bilo potreba nič spreminjati, če bi člani UO delali svoje delo. A ker ga ne...je zadeva takšna kakršno jo imamo.


Kateri član ni opravil svojega dela dovolj dobro?
Kaj bi moral popraviti?
Kdo bi bil primerna zamenjava namesto njega, če menite, da je člana potrebno zamenjati?
Kaj je kdo pripravljen storiti glede tega?


Vmesna pripomba Roze... če že kaj takega napišem, je prav da tudi obrazložim.

Torej (managerji so izvzeti iz spodnjih trditev) ne vem točno kdo je bil za kaj zadolžen, torej bom pisal po delih ne pa po osebah (resnično ne vem kdo je zadolžen za kako delo):

- priprava in sprejetje sprememb po novem zakonu o društvih.

- vsi člani UO so nezadostno komunicirali s članstvom. Toliko se je to opevalo in obljubljalo (preglejte zapise tudi zadnje konference, ko sva se s s50o kar sporekla o tej zadevi in jalova obljuba s54a, kaj je prineslo. Razen 5 objav s57bba (MANAGERJA!!) in s54o informacij o RIS ni bilo nič drugega.)

- premajhna angažiranost predsednika za pridobivanje sredstev iz drugih virov. (poskus vključitve v sistem zaščite in reševanje, dogovor s CZ o sodelovanju na globalni ravni in s tem olajševanje sodelovanje posameznih klubov s CZ na lokalni ravni) + sodelovanje pri razpisih + ARON dogovarjanja ?? V I dobivajo na ta račun bajne denarje in lahko celo del dohodnine nakažejo v ARI.

- Zbrka glede zakonodaje... (prostostoječi stolpi, postavitev na blokih - vključevanje za ZARE in podobno)

- Sprejetje oderuških cen za QSL biro (tisti, ki so glasovali za!)

- Še vedno ni kompletnega pregleda kateri klubi, kdo je odgovoren za posamezni klub, kdo je kontaktna oseba - že 3 konferenco to vlečemo (vodstvo + sekretar)

- Vključevanje in konzultacija s klubi o nekaterih vprašanjih (brez zgornje točke tudi ta ne more delovati)

- Vprašanja za izpite!!! Imamo 2 klasi a ni na voljo vprašanj ? po 2 letih ?? Potem pa se jokamo, ko ni novih članov.

- PLC problematika (s53ww vodi zadeve - držim močno pesti, vendar se premalo ve med hami o njej in o tem, kaj lahko prinese s seboj - uničenje KV prostora za s5)

- obnašanje pri 60 obletnici ZRS. Namesto do bi bil to največji hamradio dogodek v Sloveniji v zadnjih 10 letih je prešel mimo kot največja skrivnost zaradi malomarnosti. Škoda in v tem primeru je lahko koga tudi sram, kajti tak dogodek bi prinesel razpoznavnost in reklame, ne pa slabe volje in marsikatero pikro!

- KVP zbrke... še vedno ni nič ne z rezultati ne z ničemer... Neki čudni poskusi prepričevanja stare komisije brez vednosti novega managerja pa so totalen absurd.

- Iskanje novega sekretarja....

Toliko kot odgovor in hvala roza za opomin!
Lep pozdrav, pa prosim, da se poskušamo držati na nivoju.
73
Boštjan S55O

Avtor:  s52jtxx [ 04 Jan 2007, 17:28 ]
Naslov prispevka: 

Hudiča, ve se kdo odgovarja za delo - nedelo UO. To je predsednik in pika. Če ni sposoben bil organizirat delo med člani UO je prav, da odstopi oz. ga konferenca razreši.

LP
Jožko

Avtor:  S51BR [ 04 Jan 2007, 18:30 ]
Naslov prispevka: 

Nekatere od zgornjih nalog smo začeli v mojem kratkem mandatu. Čudi me, kaj se je zgodilo s podpisanim dogovorom med slovensko vojsko in ZRS. Radioamaterski priročnik smo izdali, vprašanja bi lahko pripravili, vendar očitno nihče ni bil pripravljen avtorjem dati nekaj denarja, saj sem se že jaz načelno dogovarjal o tem. Kadrovski seznam po klubih je bil narejen v času mojega mandata, vendar sekretar dobesedno ni hotel z nikomer v klubih komunicirati! Kje je zdaj ta seznam? Skratka, vidim, da se v tem delu stanje odtlej ni premaknilo z mrtve točke.

Že tedaj sem vedel, da moj naslednik ni dobra izbira za kvaliteteno delo ZRS. Hkrati pa se mi zdaj ne zdi najbolj korektno, da se vso krivdo zvali spet na aktualnega predsednika. Saj so na seznamu tudi podpredsedniki, člani upravnega odbora, vsemogočnega nadzornega odbora, ... Ali slednji spijo, da niso pobezali predsednika. Pri meni so me nazaj vlekli. :wink:

S tem, da se zamenja predsednika, se bo bore malo spremenilo. Razlogi tičijo povsem nekje drugod, o teh temah pa nekateri nočejo in ne želijo slišati (cenzura). :wink:

Avtor:  s55z [ 04 Jan 2007, 20:49 ]
Naslov prispevka: 

Hočemo! Samo povej jih na kulturen in nežaljiv način ...

Tudi predlogi so dobrodošli ...

Avtor:  S51AG [ 05 Jan 2007, 08:38 ]
Naslov prispevka: 

Pozdravljeni,

moja, Zvezi sicer že posredovana predloga sta naslednja:

1. Na nivoju Zveze radioamaterjev Slovenije naj se pripravijo smernice in navodila radioklubom za pridobitev statusa društva javnega pomena. Smotrno bi bilo pripraviti vzorčni primer dokumentacije, vključno s prilogami, ki jih mora društvo predložiti organu, ki odloča o statusu društva.

2. Na nivoju Zveze radioamaterjev Slovenije naj se pripravijo smernice in navodila za predstavitev radioamaterske dejavnosti na osnovnih šolah ter vodenje radioamaterskih krožkov. Pripraviti je potrebno poenoteno dokumentacijo za izvajanje dejavnosti ter jo po potrebi verificirati pri ustreznem organu Ministrstva za šolstvo. Po potrebi vzpostaviti koordinacijsko skupino za izvedbo.

Če v letu 2007 pride do realizacije vsaj enega od dveh predlogov, bo to pomenilo velik preskok.


Kar pa se tiče ostalih zadev, ki jih je nujno potrebno urediti pa naslednje::

1. Vzpostaviti učinkovito, trajno in redno komunikacijo ter koordinacijo z radioklubi.

2. Intenzivno iskati podmladek ter ga animirati za delo na pordočju radioamaterstva - to pomeni predvsem delo s šolsko mladino. Za kakovostne izobraževalne programe tudi ne bo težavno pridobiti sredstev, saj država in ES močno podpirajo vseživljenjsko izobražeanje.

3. Vzpostaviti učinkovito koordinacijo z državnimi organi, sodelovati v zakonodajnih študijskih skupinah ter nenazadnje tudi lobirati.

4. Radioklubom dati jasne napotke za ureditev pravnega statusa in uskladitev društvenih aktov z zakonodajo.

5. Potrebno je najti trajne vire financiranja na zvezni in društveni ravni.

6. Pričeti z intenzivnim reklamiranjem radioamaterske dejavnosti s ciljem, radioamaterstvo ponovno približati javnosti oz. širšim množicam. Radioklubi in Zveza morajo ponovno postati generator in prostor srečevanja kakovostnih in perspektivnih kadrov s področja elektronike in telekomunikacij.

7. Stroške osebja v Zvezi radioamaterjev Slovenije spraviti na minimum.

8. Zbrana finančna sredstva namenjati predvsem v izobraževanje, publicistično dejavnost ter splošni dvig kakovosti radioamaterskega hobija. Iskati inovativne panoge, v katerih se lahko Zveza uspešno afirmira. Projekti v skupno dobro morajo imeti izključno prednost pred individualnimi ali tistimi, ki so namenjeni le manjšemu krogu ljudi.

9. Zastaviti vizijo razvoja v naslednjem srednjeročnem obdobju ter pripraviti jasne ter predvsem realne smernice za delo. Smernice morajo biti zasnovane izključno na realnih kadrovskih in finančnih možnostih, za izvedbo posameznih nalog pa je potrebno osebno zadolžiti posameznike oz. vodje organov ali delovnih skupin Za izvedbo posameznih nalog je potrebno tudi jasno definirati časovne roke ter pričakovanja.


Ko bodo rešena zgornja temeljna vprašanja se bo moč posvetiti tudi drugim obrobnim temam.

Sam se pri izvedbi zgoraj navedenih predlogov pripravljen aktivno sodelovati.

Lep pozdrav,

Tono, S51AG

Avtor:  s55o [ 05 Jan 2007, 08:56 ]
Naslov prispevka: 

V tem primeru pa poskusimo še s tem, da N postane res začetniška klasa in da lahko z njo delajo že osnovnošolci (mogoče z mentorjem), trenutna razporeditev klas nima bistvenih razlik med znanjem potrebnim za N ali A klaso in tudi ne med pravicami in področji na katerih lahko delujejo.

Potem bi se obrestovalo delo v krožkih, saj lahko vključiš te člane v aktivno delo za postajo (klubski skedi, rep, ipd.)

lp
B

Avtor:  s52jtxx [ 05 Jan 2007, 09:40 ]
Naslov prispevka: 

Pri realizaciji predlogov, ki jih je navedel Tono sem tudi sam pripravljen aktivno sodelovati. Moja pripravljenost temelji na prepričanju, da so to koraki, ki bi lahko pripeljali do revitalizacije naše organizacije.

Torej, veselo na delo:)

LP
Jožko

Avtor:  s55z [ 05 Jan 2007, 22:42 ]
Naslov prispevka: 

Tono, v večini se strinjam in podpiram. Pripravljen sem sodelovat po svojih močeh!

Avtor:  s52aa [ 06 Jan 2007, 10:00 ]
Naslov prispevka:  Re: Kaj bi bilo potrebno storiti v ZRS v letu 2007

s55o napisal/-a:
- vsi člani UO so nezadostno komunicirali s članstvom. Toliko se je to opevalo in obljubljalo (preglejte zapise tudi zadnje konference, ko sva se s s50o kar sporekla o tej zadevi in jalova obljuba s54a, kaj je prineslo. Razen 5 objav s57bba (MANAGERJA!!) in s54o informacij o RIS ni bilo nič drugega.)


Tukaj bi vsaj po mojem mnenju bilo treba upoštevati tudi ARG:
Sestanki tekmovalcev ipd.

s55o napisal/-a:
- Sprejetje oderuških cen za QSL biro (tisti, ki so glasovali za!)


Za nekatere storitve nekaterih drugih klubov moraš plačati podobno... stare zamere pač. Nekaterih stvari se nikoli ne bo dalo spremeniti dokler bodo v igri isti ljudje na obeh straneh.

s55o napisal/-a:
- Še vedno ni kompletnega pregleda kateri klubi, kdo je odgovoren za posamezni klub, kdo je kontaktna oseba - že 3 konferenco to vlečemo (vodstvo + sekretar)


Dejansko bi bilo lansko leto to že narejeno, če bi imel jaz več časa.

s55o napisal/-a:
- Vprašanja za izpite!!! Imamo 2 klasi a ni na voljo vprašanj ? po 2 letih ?? Potem pa se jokamo, ko ni novih članov.


Že v času Rudija je Simon S53ZO zbiral ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati gradivo za vodenje tečaja v obliki prosojnic ipd. Interesa ni bilo.

Važno je, da kaj naučimo ne samo, da znajo odgovoriti na ABCD vprašanja.

73 Roza, S52AA

Avtor:  s55z [ 06 Jan 2007, 11:17 ]
Naslov prispevka:  Re: Kaj bi bilo potrebno storiti v ZRS v letu 2007

s52aa napisal/-a:
s55o napisal/-a:
- Vprašanja za izpite!!! Imamo 2 klasi a ni na voljo vprašanj ? po 2 letih ?? Potem pa se jokamo, ko ni novih članov.


Že v času Rudija je Simon S53ZO zbiral ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati gradivo za vodenje tečaja v obliki prosojnic ipd. Interesa ni bilo.

Važno je, da kaj naučimo ne samo, da znajo odgovoriti na ABCD vprašanja.

73 Roza, S52AA


Ne gre za prosojnice, ampak vprašalne pole. Vsa vprašanja so v določenem programu, ki random zgenerira polo z vprašanji za vsakega kandidata posebno in pravilnimi odgovori za komisijo. Problem je, ker jih je potrebno prečistiti, da bodo primerna enotnemu A ali N razredu... za to pa izgleda ni časa...

Prosojnice (najbrž je mišljeno PowerPoint predstavitve, saj klasičnih grafoskopov danes skoraj ni več v uporabi) pa bi se morale narediti po novem Priročniku, saj je le ta osnova za učni program na tečajih...

Avtor:  S51BR [ 06 Jan 2007, 16:28 ]
Naslov prispevka:  Re: Kaj bi bilo potrebno storiti v ZRS v letu 2007

s55z napisal/-a:
s52aa napisal/-a:
s55o napisal/-a:
- Vprašanja za izpite!!! Imamo 2 klasi a ni na voljo vprašanj ? po 2 letih ?? Potem pa se jokamo, ko ni novih članov.


Že v času Rudija je Simon S53ZO zbiral ljudi, ki bi bili pripravljeni prispevati gradivo za vodenje tečaja v obliki prosojnic ipd. Interesa ni bilo.

Važno je, da kaj naučimo ne samo, da znajo odgovoriti na ABCD vprašanja.

73 Roza, S52AA


Ne gre za prosojnice, ampak vprašalne pole. Vsa vprašanja so v določenem programu, ki random zgenerira polo z vprašanji za vsakega kandidata posebno in pravilnimi odgovori za komisijo. Problem je, ker jih je potrebno prečistiti, da bodo primerna enotnemu A ali N razredu... za to pa izgleda ni časa...

Prosojnice (najbrž je mišljeno PowerPoint predstavitve, saj klasičnih grafoskopov danes skoraj ni več v uporabi) pa bi se morale narediti po novem Priročniku, saj je le ta osnova za učni program na tečajih...


Eno je program z vprašanji in odgovori, drugo pa so prosojnice. Simon je tedaj javno prosil za sodelovanje, pa nihče ni ničesar prispeval. Ali bi bilo to v PP ali kakem drugem formatu sploh ni bistveno.

Avtor:  s55z [ 06 Jan 2007, 17:42 ]
Naslov prispevka: 

Pa kaj vraga sem napisal!? Samo ponovil si...

In za "prosojnice" se je treba enostavno dogovoriti, kdo bo obdelal določeno temo in v kakšnem formatu naj bo... Kar tako ne bo nihče pripravljal materialov. Uporabi pa se iste materiale v elektronski obliki, kot so bili uporabljeni za prelom priročnika (tudi izpitna vprašanja sledijo priročniku), da se ne riše in piše vse še enkrat... Upam, da obstajajo originali!!!

Zadevo je treba organizirati, ne pa javno pozivati. Sicer pa je to načeloma delo grafičnih oblikovalcev z malce smisla za tehniko... (ali obratno, HI)

Avtor:  s52aa [ 06 Jan 2007, 22:26 ]
Naslov prispevka: 

Nja.. jaz sem dodal še eno točko pod točko o polah :)

Za "prosojnice" si jaz predstavljam čisto nekaj drugega kot je kopija priročnika. Bom ob priliki naredil kar sem že takrat obljubil pa bomo takrat rekli kaj več o tem.

Preveč obljubljam očitno. Sem že tiho...

Avtor:  s55z [ 06 Jan 2007, 23:57 ]
Naslov prispevka: 

Saj ne rečem, da je treba skopirat priročnik. Ampak tematsko se ga je pametno držat in tudi uporabiti materiale iz njega. Pa marsikaj dodelat in optimizirat za PP prezentacije... In seveda naredit nekakšne šablone, da so oblikovno enake... Ampak to so že podrobnosti.

No, pa naredi, Roza, :wink: !

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/