S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Protest
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=9&t=4336
Stran 1 od 1

Avtor:  s58ru [ 30 Sep 2006, 14:44 ]
Naslov prispevka:  Protest

ZRS
Lepi pot 6
1000 Ljubljana
fax: 01 4220-422


Upravni odbor ZRS


Zadeva: protest

Na praznovanju 50.obletnice delovanja RK Piran je Ivan Batagelj S54A ob slavnostni podelitvi zlate plakete ZRS v svojem spremljevalnem govoru obrekoval, zaničeval, žalil RK Jadran Koper.
Tudi, če bi bil le kanček resnice v njegovih besedah, menimo, da priložnost ni bila primerna za kritike in obrekovanja.
RK Jadran Koper sprejema vse konstruktivne kritike, ki so podane dobrohotno in na primernem mestu.
Iz besed Ivana Batagelja S54A je razvidno, da vodstvo ZRS nima nobene povezave s svojo bazo. Nihče od vodstva ZRS, na žalost, ne ve, kaj se dogaja v našem RK.
Sem predsednik RK Jadran Koper od 2002 in član od 1965, a z vodstvom ZRS, razen pri sprejemanju pokalov in pohval, nisem imel nobenega stika.
Niti ob naši 50.letnici ne.
Zahtevamo, da se nam ZRS javno opraviči za javno izrečene neresnice in netočnosti.


Koper, 30.09.2006


Za UO RK »Jadran« S59CST
S58RU – Rudi Pavlič

Avtor:  s53kp [ 01 Okt 2006, 20:51 ]
Naslov prispevka:  Podpora protestu

Osebno se pridružujem prostestu predsednika RK JADRAN Koper. Moram povedati, da predsednik ni ničesar napisal, kar je predsednik ZRS g. BATAGELJ dejal na proslavi ob 50. letnici RK Piran. Bom sam poskušal napisati le nekaj besed. Uvod se je pričel da je RK Piran že zdavnaj prerasel RK JADRAN, da RK Jadran umira ..... Kakšne zveze ima to s slavnostjo, ki so jo imeli v Piranu??.

G. predsednik ZRS. Sram te bodi. Če bi bil predsednik vseh radioamaterjev Slovenije, bi tudi kdaj prišel v klub, do tistih, ki kaj naredijo, ne pa da pljuješ po klubu katerega si vodil kot predsednik, pa takrat nič naredil, iz katerega si odšel misleč da bomo žalovali za teboj.

Misli, da je zahteva predsednika RK Jadran g. PAVLIČA na mestu, da se o tem mora seznanitu UO ZRS, sam predsednik pa tudi opravičiti.

Avtor:  s55m [ 01 Okt 2006, 21:17 ]
Naslov prispevka: 

Ne preglasno a vendar ne preveč potiho:
RK Jadran ne umira gospod predsednik!
www.s5tech.net , paket radio vozlišče s55ysl, paket radio vozlišče s55yse, S55ZKP,S5-Obalni so samo nekatere izmed aktivnosti RK Jadran!!!
Zaradi osebne zamere ste se, gospod predsednik, spravili na RK Jadran, ki šteje 70+ članov. Resnično tudi sam pričakujem uradno opravičilo ZRS!!!

Avtor:  s52jtxx [ 02 Okt 2006, 07:28 ]
Naslov prispevka: 

Po prvem šoku, ki sem ga doživel ob prejemu protestnega pisma sem le uspel dobiti kratek info o govoru našega predsednika. Po telefonskem razgovoru z Rudijem S58RU mi je jasna ena stvar: nekomu oziroma nekaterim gre v nos, da RK JADRAN živi in to brez njih!!!!!

Predsednik je med tistimi, ki je zapustil vrste S59CST pa mu vendar ni tega nihče očital - je pač šel v sredino, ki mu odgovarja. Legitimna pravica vsakogar. Še nekaj članov nas je, ki ne živimo več v Kopru in zato smo bolj malo prisotni v klubskem življenju, vendar za božjo voljo, kako naj kritiziramo vse tiste, ki delujejo v klubu, ki ustvarjajo, ki hodijo na conteste..... NIMAMO PRAVICE.

Še nekaj me teži: Ivan je napadel S59CST pred prvim S53Z memorjalom. Torej spoštovani člani S59CST, utišajmo predsednika (namerno nisem napisal našega, ker očitno to ni) z svojo udeležbo. Naj nas take izjave ne potrejo, ampak naj nam dajo nov zagon, da naredimo kaj za vedno naš S59CST.

Seveda se na koncu pridružujem S55M in S53KP in pričakujem predsednikovo opravičilo - moje zadoščenje pa bo popolno po njegovem odstopu oz. odpoklicu.

Za pravnike: je možno, vložiti kazensko ovadbo zoper predsednika zaradi blatenja dobrega imena - nenazadnje je RK JADRAN pravna oseba oz. društvo in to ji lahko zelo škodi........

73 z Dolenjske kjer je 0,5 promila v zraku

S52JT

Avtor:  s57uud [ 02 Okt 2006, 08:08 ]
Naslov prispevka: 

s52jt napisal/-a:
Za pravnike: je možno, vložiti kazensko ovadbo zoper predsednika zaradi blatenja dobrega imena - nenazadnje je RK JADRAN pravna oseba oz. društvo in to ji lahko zelo škodi........


Možno je, smiselno pa ne.

Preganjati je smiselno NEKOGA, ne pa "nekoga" !

Avtor:  S56C [ 02 Okt 2006, 12:53 ]
Naslov prispevka: 

Pozdravljeni,

Sam sem se udeležil odlične predstavitve knjige ob 50 letnici S59HIJ.

Ivo je v svojem nagovoru poudaril, da nastopa kot predsednik ZRS saj je, kot je rekel, bila njegova primarna dolžnost prebrati telegram s čestitko ZRS ter podeliti zlato priznanje HIJ ob njegovem jubileju. Vse ostale prispodobe in primerjave so po mojem mnenju bile priložnosti neustrezne in le Ivo ve zakaj jih je uporabil. Res pa je, da je govoril v imenu organizacije ZRS, zato se ZRS mora ustrezno odzvati.

Vse pohvale prijateljem in prijateljicam iz S59HIJ za odlično knjigo in prijetno predstavitev. Omenjeni "izlet "nima nikakršne zveze z organizatorjem in dogodkom samim.

73 es CU in 3Z Memorial,

S56C
član S59CST in S59HIJ, ustanovitelj S5 Obalni - glasila RK Jadran in RK Piran

Avtor:  S54A [ 02 Okt 2006, 13:46 ]
Naslov prispevka: 

Spoštovani,

moj del izjave ob čestitki RK Piran, češ da prehiteva Koprčane, je tudi spodbuda za RK Jadran in prosim, da jo prisotni tudi pravilno tolmači, saj je bil tudi RK Jadran naveden kot starejši in uspešen klub.

Vsem skupaj obilo uspehov.

Ivan S54A

Avtor:  s53ra [ 06 Okt 2006, 09:17 ]
Naslov prispevka: 

Spodaj je moje razmišljanje, ki sem ga napisal nekje na začetku tega tedna. Sicer sprva tega nisem objavil, ker sem mislil, da se je zadeva že polegla in bi jo bilo nesmiselno ponovno pogrevati. A ker so se zametki polemike pojavili še na nekih drugih internetnih straneh, se mi zdi prav, da objavim svoj pogled na zadevo.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

No, po prebranih postih in če me ne bi bilo tam, bi si lahko mislil, da je S54A na predstavitvi pojedel vsaj dva do tri otroke.

Oprosti, Rudi, ampak menim, da si tokrat nekoliko "udaril mimo".

Na tem mestu moram poudariti, da Iva, S54A, ne poznam prav dobro, o njem sem slišal tako kup dobrih kot slabih besed, in namen mojega odgovora ni nikogar braniti... le reakcija na določene nehote ali pa točno premišljeno hote (kot rečeno, ne vem) izrečene besede se mi je zdela precej pretirana. Po drugi strani o Rudiju ne morem povedati nobene slabe besede, in tudi od drugje o njem nisem slišal nič slabega.

Izgleda, da je besede dandanes bolj kot kdarkoli prej potrebno skrbno izbirati.

Besede, kot sem jih slišal jaz: ...ne smemo pozabiti, da je na Obali pred nekaj leti praznoval 50. obletnico tudi uspešen radio klub Koper, čeprav ga morda piranski klub zadnje čase nekoliko prehiteva...

Besede, kot jih je (sodeč po reakciji) slišal Rudi: ...ne smemo pozabiti, da je na obali tudi radio klub koper, kateri pa je praktično mrtev in nima za burek...

Besede, ki jih je slišalo večina ostalih: ....radioklub... piran... ...kdaj bo piknik?.... koper... ma vidi ti županjo, ki ji zvoni telefon....

Menim, da S54A v svojem govoru ni povedal nič pretresljivo spornega. No, besede vsaka ušesa interpretirajo po svoje, in če so vmes še hude osebne zamere, je protest razumljiv - ne morem pa reči, da se z njim strinjam. Po mojem mnenju bi se lahko počutil užaljenega kvečjemu izolski radioklub, saj ga v kontekstu obalnega radioamaterstva ni omenil.

No, ampak to v bistvu po mojem mnenju niti nima velikega pomena in je bil verjetno le neposredni povod za reakcijo, katere vzroki so, izgleda, prav gotovo drugje (kot zunanji "opazovalec" ne vem in me pravzaprav niti me zanima, točno kje).

S tem se ne želim spuščati v nikakršne polemike, le povedal sem svoje mnenje.

Avtor:  s58ru [ 26 Okt 2006, 21:28 ]
Naslov prispevka: 

ZVEZA RADIOAMATERJEV SLOVENIJE

Številka: 06-27/2006-CST
Datum: 24.oktober 2006

Radioklub Jadran
Predsednik Rudi Pavlič, S58RU
Mladinska 6
6000 Koper

Zadeva : Odgovor na protest

Spoštovani

Vaš protest, dopis Radiokluba Jadran, Koper, z dne 30. septembra 2006, smo prejeli in ga na 8. seji upravnega odbora ZRS, 5. oktobra 2006, v Ljubljani, tudi obravnavali.

Iz tekstov. ki so objavljeni na spletnih straneh (na forumu ZRS), in tudi iz posameznih pogovorov nekaterih članov upravnega odbora ZRS in mene osebno s prisotnimi na praznovanju 50-letnice delovanja Radiokluba Piran-S59HIJ, v Piranu, dne 30. septembra 2006, ni zaznati, da se je ob mojem nastopu zgodilo kaj takega ali podobnega, kar navajate v vašem protestu.

Glede na to, da tudi v protestu samem ne navajate, kaj konkretno je bilo rečeno, ni potrebno nobeno opravičilo.

Lepo pozdravljeni.

Ivan Batagelj, S54A, L.r
predsednik ZRS

Avtor:  S51BR [ 20 Nov 2006, 21:43 ]
Naslov prispevka: 

Dragi radioamaterji (še posebej šefi). Kdaj se boste začeli obnašati v prvi vrsti kot strpni ljudje in šele potem kot radioamaterji. Tudi po dveh letih vidim, da sem storil prav, da sem zapustil uradne vrste. Hudo, res hudo mi je, da se tudi po dveh letih (ko sem se spet poglobil v te forume) obmetavate eni in isti ljudje. In z istimi brezveznemi temami, kot da nočete videti jedra problemov!

Čas bi bil za delo in ne nakladanje. In če se bo to zgodilo tudi jaz pridem nazaj v uradne vrste, niti pod razno pa nikoli kot kak funkcionar. Da se ne bi nekateri slučajno zdaj zbali. :wink:

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/