Jej jej jej Bruno! Pa kaj hočeš? Da bi nekdo od ZRS-a prišel na vašo občino in izprosil denar za vaš klub ali kaj? Čas bi že bil, da spoznaš, da so odgovori, ki si jih dobil, odvisni od trenutne volje birokrata, ki ti jih je dal, "višjih" interesov v občini in vaše vztrajnosti, razpoznavnosti, sposobnosti prepričevanja, pristopa ... Si prepričan, da ste kot klub dovolj naredili na teh področjih?
Tvoje tarnanje me spominja na zahtevo nekega kluba na konferenci ZRS pred leti. Tisti klub je želel, da bi mu ZRS (so)financirala nabavo linearja, ker bi oni pač radi delali EME. Halooo!
Nekaterim klubom je že uspelo zagotoviti sofinanciranje dejavnosti, drugi se trudijo, tretjim se fučka, nekateri pa samo tarnajo, kako jih nihče ne razume. Koliko je klub aktiven, ni odvisno od tega, koliko denarja bo uspel nafehtati, temveč od interesa članov. Marsikateri klub bi se moral vprašati, kaj sploh naredi za svoje člane. Imajo člani interes, da sploh pridejo v klub? Ali se v klubu sploh kaj dogaja? Morda klub obstaja samo še po inerciji in zaradi blesave zakonodaje o društvih?
Žal je glede denarja od občine tako, da če nekako ne uspeš prepričati določen krog ljudi med vodstvom občine in svetniki, lahko predstaviš še tako dobro pripravljene programe, pa ne bo nič dinarčkov. Preboj je težak, a ko ti enkrat zadeva uspe je nadaljevanje zagotovo lažje. Tudi mi se že več let trudimo in šele sedaj se nam vsaj nakazuje nekoliko svetlejša prihodnost - pa ves ta čas nismo niti posmislili, da bi morala ZRS narediti kaj več.
Vse bolj sem prepričan, da bi morali ZRS tako kot je (zveza klubov) ukiniti in narediti centralni radio klub. Kdor ima interes in želi biti član krovne organizacije je pač član te organizacije. Kdor ne želi biti član, mu to ne preprečuje, da se ne ukvarja z radioamaterstvom. Kjer obstaja interes na lokalni ali interesni ravni, se več posameznikov lahko poveže v "klub" kod ga poznamo danes. Kako bo tak "klub" preživel, je njegov problem in odgovornost. Tako bi si nehali podajati žogico med ZRS in klubi, kaj bi moral kdo narediti.
Telegrafija je kultura? No ja, stvar debate. Verjetno toliko, kot je igranje klavirja šport, ker pri igranju razgibavaš prste
Jure