S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 25 Avg 2019, 12:10

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2005, 20:49 
S57SRB> Pa bi organizacija razpadla in bi zdravi radioamaterji ustanovili novo, ki ne bi bila obremenjena s "tekovinama revolucije" (ali kako se že reče).

Med "tekovine revolucije" spada prav taksen nacin resevanja problemov z raspadom in zacetkom na novo! Druga je groznja z anarhijo, ki jo uporabljajo "sile kontinuitete". Demokraticne resitve so nekje vmes. Samo pravega izvajalca nikakor ne dobimo.


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2005, 21:26 
Odsoten

Pridružen: 22 Jul 2004, 20:19
Prispevkov: 298
Kraj: JN75LX, Sevno
Mario, prav imaš. Ampak glede na leta in še več takšnega načina dela ZRS je težko na hitro kaj spremeniti. Jaz sem šel v spopad zelo naiven. do izvolitve so okrog mene samo rožice sadili! Pa sem šele potem spoznal, v kaj so me porinili. Ampak zdaj je kar je. Pač ni šlo in se se umaknil kot sem že ob izvolitvi napovedal.

_________________
*****************
73, Rudi, S51BR
ex. S56SRB in S57SRB,
TX/RX: Yaesu FT 857D, Icom T7E


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2005, 21:53 
Odsoten

Pridružen: 01 Feb 2004, 23:24
Prispevkov: 354
Vsaka reč se enkrat izpoje! Večkrat se spomnim sestanka v Lokavcu pri Ajdovščini in preroških besed Borisa, S57A. Ko sta z ex predsednikom še nekako družno nastopala, sem vaju v enem pisanju opozoril na to.
Dogajalo in zgodilo pa se je točno to, kar smo se bali.

Mislim, da se ne motim, če napišem, da smo na e-zrs nekateri, od prvega dne opozarjali na probleme, ki so in jih je potrebno rešiti. Zdaj nam očitate, da smo se poskrili (da ne govorim o vaših sila lepih epiteton ornans, ki kažejo na splošno kulturo). E, g. Bregar, precej bolj moramo otresati - po vaše - gobce, kot bi jih sicer. Da rešimo, kar se rešiti da.
Naj vam še enkrat povem, česar niste nikoli razumeli: radio klubi lahko delajo brez ZRS, kaj pa obratno? Tisti, ki še vedno mislijo (ne vem sicer, od kje ideja), da bo ZRS (ali LP6, če je komu bolj po volji) s čarobno paličico rešil probleme kakega kluba, se bridko motijo. Tudi v tistih časih, ki vam, g. predsednik, ne gredo iz glave, doživljali pa jih niste, smo si pomagali kar sami. Če ne drugače s sečnjo rastja pod daljnovodi. (tiste vaše "tekovine revolucije" me spomnijo na globokoumne debate okoli telegrafije, globokoumijo seveda tisti, ki ne vedo, kaj to sploh je! G.Bregar, škoda, da niste bili na izpitih v Ajdovščini, srce vam bi igralo!!
Nemalo težav pa je nastalo v zvezi z novo zakonodajo. Sem prav prebral, da ste se s tem ukvarjali vi, g. predsednik? Pustiva stolpe, ti niso vaša domena, baje. Končno, za "gumištrudl" se dobe mali stolpiči v Pordenonu, ne bodimo malenkostni.
Malo pobrskajte po pošti izpred leta, o čem sem pisal oz. po vaše, gobcal. Naj mi ostali "rušitelji" oprostijo, govorim pač samo v svojem imenu, ne bi rad, da še po komu pada...
Danes, 1. marca, še vedno nimamo v roki ničesar. Glede izpitov - tema. Vi se poglabljate v neke cepte, bojda je pokora sekretar tako zmedel državne uradnike z vejicami, da so pozabili na nas. Dejte, dejte, predsednik, če imamo pa take papiroslovce na ministrstvih, da se zmedejo na tak način, je pa že prav, da še nimamo papirja. Morda bi izdali kakšno reč v okvirju, saj, končno, kolikor časa se je pacalo, si zasluži vsaj srebrn, če ne kar zlat okvir.
Še malo, pa bo 40 let, ko se ukvarjam s hamovščino. Še takrat, ko smo kvesturinom morali pošiljati spiske hamov z opisom opreme, ki jo imajo, me ni nihče vprašal po radijskem dovoljenju. No, ja, tisti, ki hodijo pogosto na ekspedicije, naj mi oprostijo. Sam pač nisem bil nikoli pristaš uporabe repetitorjev v telefonistovske namene pa je verjetno od tod malo deformacije.
In kaj bi jamrali, smo v letu 2005. Pogledi na tovrstne organizacije so se spremenili. Že dolgo časa za našo aktivnost ne "kasiramo" ničesar, strehe se bodo počasi spraznile, k sreči so sila popularne E-H antene, Džovanin bo spet služil, hi
Ko se bomo prešteli, bo ponovno komu kanila solzica, (pozanimajte se pri pokori na LP6, za katero leto sem mu obljubil samo pol škatle obr. BN01), malo bomo pohlipali, logi pa bodo še vedno polni DXov, spajkalniki se bodo še vedno greli, tako da, g. predsednik, nikarte si očitati, da ste zadevo dokončno spravili v drek.

G. Bregar, popolnoma vas razumem. Ni mi pa jasno, zakaj sedaj tako podrobno in doživeto pišete o stvareh, ki so bile zanimive pred časom; spomnite se, kolikokrat smo vas opozarjali na različne "izjave" o isti temi. Počasi človek zgubi zaupanje...Zalostno, res, da se je v samem vrhu bila taka neusmiljena bitka, jej, jej, ta kontinuiteta. Do kdaj traja? 2008?

Res, še vedno pa nimam v roki NOBENEGA papirja, ki bi me prepričal o kraji. Če ste se ustrašili enega ali dveh RK, ki da bodo izstopili iz ZRS, če se CQ ZRS spremeni...dajte, dajte, taki zajci pač ne morejo voditi hamov.
Gotovo pa je zadaj interes nekoga - papirje ven, dokaze na mizo, pa boste videli, kdo bo potem "odstopil".
Pa 1000 šol in ugotavljanje, da so sedaj klubi krivi. Ja, kdo pa, pokora sekretarjeva verjetno ne.
Pa osip članstva, vsaj dva repetitorja na našem koncu sta čisto tiho, odkar imamo poceni pražilce možganov.
Smo dobili kakega OT nazaj? Ne, zakaj le. Morda čez dve, tri leta.
Nekje sem bežno prebral o silnih uspehih pri združevanju klas. Ja, kdo pa vam je očital, da ste vi pobudnik le tega?
Pa o sovraštvu, ki se je razplamtelo. Veste, g. Bregar, ko sem hotel polagati prvo klaso, izključno za to, da bi lahko uporabljal ojačevalec, je nisem mogel, ker nisem bil družbeno politično aktiven. Nisem cpy, kaj naj bi to pomenilo, saj sem bil tajnik v RK.Ne, da kakšne reči ne bi znal. Danes pa...ker je tak trend v svetu, se je nekaj kar "združevalo". Ne da bi omogočili "novodošlim" možnost samoučenje. V mislih imam seveda mladež, ki sem jo v zadnjih letih spoznal na izpitih, ne vrsto po stažu starih in prekaljenih hamov.To je to, in samo to. Saj bi rezultat slišali, če bi kdaj "ukljukali" radijsko postajo. Nobene gneče s strani "novodošlih"! No, nekaj pomagamo osebno, nekaj preko osebne pošte. Imate kaj problemov v vašem klubu?
Vi ste se ukvarjali s sekretarjem, vse ostalo pa je šlo mimo. Kaj lahko danes vzame v roke mlad KV operator? Se je kdo zahvalil KV menadžerju, da je napisal odličen članek v glasilo na to temo?

Dajte, g. Bregar, lahko razpredava celo večnost. Če sem vas pomagal spodnesti s pisanjem, mi je v veliko čast, saj ste potemtakem na zelo trhlem podstavku in bi kasneje še globlje padli. Ste koga spravili na band? Jaz sem!

V enem stavku, ne dvomim, da bi bili odličen "šef" družinskega podjetja. Vodenje organizacije, kot je ZRS pa ni tako enostavna. Poslušali niste nikogar, po besedah članov UO ste pogosto solirali in zgodilo se vam je, kar bi se še komu drugemu. O odstopih pa ne bi. Mi smo še iz "onega" časa , ko je bilo metanje puške v koruzo velik greh!
Pa ne mislite, da zagovarjam nepravilnosti, verjemite, glede tega imam pa že profesionalno deformacijo. Ali da jemljem v bran sekretarja.
Moti pa me, da nihče od vodstva ni pojamral o problemih na posvetu v Ljubljani. Pa se ja niso bali....
Morda pa ni bila prava druščina? In kaj si mislite, g. predsednik, o molčeči večini, ki ji je "sve ravno" tja do....vidite, tam bi pa mogoče dobili podporo, že iz »inata« Saj se spomnite lanskoletnega sprejemanja finančnega poročila na konferenci? Vi bi predlagali, da se sekretarja skuha in ni hudič, da ne bi z večino glasov zadevo izglasovali.
Ni še vse izgubljeno!
Zdaj, ko vam ne bomo več kratili spanca, si pa le privoščite dozo »klofancije«! Se bomo pogovarjali čez pol leta, na celo reč boste gotovo gledali čisto drugače! Če boste rabili kakšno pomoč, na dan z besedo. Zna biti, da boste imeli več sreče kot jaz, ki še sedaj ne vem, ali CwType "tipka" preko USB ali ne. Ne bo druge, se bom moral pač naučiti.....
Viš, viš, tista o - za mano potop - le ni bila iz trte izvita. Se spomnite, g. predsednik, komu ste razlagali vaše videnje ZRS?
Zanimiva bo ta naša konferenca, upam, da bom spoznal vse sile kontinuitete, pa vrtičkarje in podobno golazen (prosto po…) pa zametke demokratov, za šankom bomo itak na kupu brontosi…fino bo, kot že 50 let, vse v najlepšem redu.

V pričakovanju papirjev

73 de Jurij, s57x


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2005, 07:47 
Odsoten

Pridružen: 03 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 702
Kraj: JN66SI
s57x napisal/-a:
....Zna biti, da boste imeli več sreče kot jaz, ki še sedaj ne vem, ali CwType "tipka" preko USB ali ne. Ne bo druge, se bom moral pač naučiti.....


Pozdrav vsem,

Da se ne bodo vedno samo "politične" debate mešale v teme s tehnično vsebino, bom enkrat za spremembo v politično temo zamešal malo tehnike :). Jurij, ne vem za CW Type, vem pa da Mixw zagotovo odlično tipka CW čez USB. Se bom potrudil čez vikend preskusiti tudi prvega.

LP, Sandi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Mar 2005, 14:55 
Odsoten

Pridružen: 01 Feb 2004, 23:24
Prispevkov: 354
Hvala, Sandi! Sem kar čutil, da bom le na "politični" strani prišel do tehničnega odgovora, hi!
Žal sam ne morem preizkusiti, kako je s to rečjo, ker nimam več pri roki adapterja. Vsekakor pa s predhodnimi verzijami ni shodilo!

73 Jurij, s57x


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Mar 2005, 21:51 
Odsoten

Pridružen: 03 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 702
Kraj: JN66SI
Rezultate testa sem dal v ono drugo, bolj pravo temo.

LP, Sandi S56AL


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 36 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group