S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Agitacija
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=9&t=2106
Stran 1 od 1

Avtor:  s55o [ 21 Jan 2005, 18:35 ]
Naslov prispevka:  Agitacija

Pozdravljeni, saj vem, da boste rekli, da zopet politiziram!
Pa še res je :=)

Po podatkih, ki sem jih jaz dobil v začetku januarja, ni še nobenega kandidata za predsednika ZRS. Nekateri člani pa že umikajo svoje kandidate za člane UO in NO, ker jim zadeva ne ustreza več.

Zanimivosti so tudi te, da bo konferenca zgleda šele marca... ..kajti klubi niso še dobili material za konferenco in glede na to, kako se sučejo stvari glede statutov in drugih stvari, mislim da bo še dolgo preden bomo meli konferenco. Torej smo spet v zamudi glede na statut in ostale stvari...
Na žalost zadeve ne klapajo. Mislim, da bo tale konferenca leta 2005 en mejnik, ki bo pokazal, ali bo zdržal tale skelet kot je sedaj, ali bomo dobili 2 frakciji hamov...ene, ki bodo šli v idejo centralenga RK, in bodo imeli pač samo storitve QSL biroja (ter bodo gradili organizacijo iz nule) in drugi, ki bodo ostali v ZRS.

Zgleda pa, da če sedaj kdo ne prevzame organizacije kot je sedaj in bo zadevo počistil in na novo zastavil, ne bo nič.
Trenutna nefleksibilnost zveze in pomanjkanja sodelovanja so ključni problem, ki teži tole organizacijo, ki je dobila že mitološke značilnosti, saj se nanjo ne sklicujemo več kot ZRS ampak kot LP 6. ŽALOST!

Hamovščina naj bi bila hobi visoko izobraženih in razgledanih ljudi, vendar se je pri zamerah, ki jih vidim v sami organizaciji in v zamerah med hami (sam poznam par primerov, ko se npr. eden drugemu ne bo javil na CQ Ctest v KVP in drugi, ki mu ne bo dal 73, ko ga ta isti poklofa ) To je tudi prikaz s5 hamovščine, ki je na žalost zelo pod tistim, kar bi od takih ljudi pričakovali. Smo zelo različni, a vendar imamo vsi isto veselje...klofarija in cinjenje.
Kdo je sploh ham ?
A je to tisti, ki gre na -20oC na hrib in klofa maraton ?
A je to tisti, ki je celo zimo v svoji sobi in cini in prnese spomladi nov izdelek na plano ?
A je to tisti, ki kupi 80m stolp ?
A je to tisti, ki laufa za svetilniki ?
A so to tisti, ki s s tasterjem cel dan ta ti ta ti ta ta ti ta tolčejo ?
A sem to jaz, ki pišem tlele neumnosti ?

Problem je apatija...češ kaj, saj brez te organizacije bo tudi šlo. Hja mogoče že, ampak radioamaterji RABIMO neko jedro, ki nas bo združevalo, ki bo naredilo "magari" eno samo žurko na leto, da vidimo te obraze, ki jih če ne samo slišimo skozi slušalke, preberemo na ekranu ali pa poslušamo uni fatidični ta ti ta..., da kdo prinese kaj novega, kar je scinil v domači delavnici, topla beseda in pomenek o contestu, ki sta ga 2 klofala na različnih koncih te naše male Slovenije ?
Dejte se malo zamislit, pa če imate možnost, izkušnje, znanje in predvsem Voljo, da bi tole zadevo postavili na noge še je čas., da se stabilizira in tole majavo in podirajočo se zvezo postavi na noge.
Poznam ogromno ljudi, ki bi pomagali, a nobeden noče it za predsednika....
A je res po sedanjem mandatu postavljena taka luč na predsednika ZRS, da se ljudje sedaj sramujejo biti predsednik ?


-.-

Avtor:  S51M [ 28 Jan 2005, 15:14 ]
Naslov prispevka: 

Predsednik je postal kanonfujter, grozljivo! Kdo pa želi to biti?

LP6 dela na svoj način, rien nouveau!

Tudi odganjanje ljudi, ki na forumu kaj vprašajo, četudi ni povsem z radioamaterskega področja in ( še ) niso radioamaterji, pove nekaj o tem, kaj vse imamo! In če se kakšen ham včasih ne podpiše s svojim znakom na forumu, ga je potrebno seveda takoj """spametovati""".

Hamščina je zgolj HOBI, s katerim se vsakdo ukvarja, kako in kolikor želi. Ni namenjena sproščanju osebnih kompleksov in nastopačem! Nihče ni več, nihče manj.

Boštjan, pikniki pa bodo morali biti - HI. Fajn bodi.

73 de S51M

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/