S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 23 Avg 2017, 22:12

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2016, 06:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2014, 18:25
Prispevkov: 245
Kraj: JN75OT12LK Novo mesto
Sestavil sem en wiki zapis, kako pridobiti licenco v S5:
https://www.reddit.com/r/amateurradio/w ... edslovenia

Upam, da nisem kje preveč kiksnil. Če kdo opazi kakšno napako, naj me prosim opozori.

Ostalo je tule: https://www.reddit.com/r/amateurradio/wiki/index


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2016, 07:56 
Odsoten

Pridružen: 26 Nov 2006, 21:30
Prispevkov: 118
Kraj: Bled
Lepo in pohvalno...
Imam pa dve pripombi, če lahko:
- ceno za izpit bi izpustil, ker pri nas piše to, dela se pa drugače - izkušnje pač :oops: (ali pa bi objavil samo 25,-€ in nič
o ''members'')
- pri prijavi k izpitu za A razred se lahko kandidat prijavi tudi k preverjanju znanja telegrafije in, če preverjanje uspešno
opravi, se to vpiše v CEPT, torej imamo, lahko bi rekel, A razred in A razred z dodatnim znanjem telegrafije....

73 Cveto -S52KT

PS.: K preverjanju znanja telegrafije se lahko prijaviš tudi kasneje (ob priliki izpita), če tudi že imaš v žepu CEPT dovoljenje, in če ga opraviš ti ga dodatno vpišejo (seveda moraš poslati vlogo...)

_________________
ex YU3APO, ex YZ3APO, ex YT3KT


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2016, 08:38 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2014, 18:25
Prispevkov: 245
Kraj: JN75OT12LK Novo mesto
Hvala, Cveto. Bom dodal.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2016, 12:12 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 656
Kraj: Škofja Loka
Hmmm ...

Ali kje piše, da se k preizkusu znanja telegrafije lahko prijavi samo operater oz. kandidat A razreda? Gledam Splošni akt iz leta 2013 in imajo operaterji N razreda kompletne bande 80, 40, 15, 10, 6, 4, 2, 0.7m. Torej, lahko delajo tudi na CW delu, če seveda CW obvladajo :D

_________________
LP Jure


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 18 Jul 2016, 18:06 
Odsoten

Pridružen: 26 Nov 2006, 21:30
Prispevkov: 118
Kraj: Bled
S57XX napisal/-a:
Hmmm ...

Ali kje piše, da se k preizkusu znanja telegrafije lahko prijavi samo operater oz. kandidat A razreda? Gledam Splošni akt iz leta 2013 in imajo operaterji N razreda kompletne bande 80, 40, 15, 10, 6, 4, 2, 0.7m. Torej, lahko delajo tudi na CW delu, če seveda CW obvladajo :D


Hmmm...
teoretično imaš seveda prav Jure. Tudi kandidati za N razred se lahko prijavijo k preskusu znanja telegrafije, kar sem preveril na prijavnici k izpitu, v praksi je pa verjetno malo drugače... zakaj neki bi šel opravljat izpit za N razred, če sem tak ''daso'', da obvladam tudi telegrafijo, pa še večje moči bom imel dovoljene z A razredom... Tako je moje skromno mišljene....
73 Cveto - S52KT

_________________
ex YU3APO, ex YZ3APO, ex YT3KT


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2016, 05:59 
Odsoten

Pridružen: 28 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 656
Kraj: Škofja Loka
Cveto, nekej so izkušnje iz vsakoletne prakse. Drugo pa je tisto, kar uradno velja. Le tisto, kar je uradno naj bi bilo zapisano na nekem javno dostopnem mestu. Preizkušam tiste linke zgoraj, pa mi javlja, da stran ni dostopna ... Lahko imam smolo, lahko pa je stran do te mere problematična, da jo požarni zid ne spusti skozi ...

_________________
LP Jure


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2016, 06:52 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Apr 2016, 20:49
Prispevkov: 113
Kraj: Poljčane, JN76SH
S57XX napisal/-a:
Preizkušam tiste linke zgoraj, pa mi javlja, da stran ni dostopna ... Lahko imam smolo, lahko pa je stran do te mere problematična, da jo požarni zid ne spusti skozi ...


Jure,

pri meni so zgornje povezave normalno dostopne. Uporabljam pa Firefox in Avast Free Antivirus.

_________________
73 ES GL DE Robi, S58Y.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.

Ex. YT3DK, S52DK.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2016, 11:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 349
Kraj: Kranj - JN76EF
Pozdravljen Jure in ostali. Tudi meni takoj odpre oba linka-
Uporabljam pa WIN10, IE, free AVG in vklopljen požarni zid.

Lep dan vsem, Marko

_________________
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: So podatki OK?
OdgovorObjavljeno: 20 Jul 2016, 11:47 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2014, 18:25
Prispevkov: 245
Kraj: JN75OT12LK Novo mesto
Strežniki reddit so občasno precej obremenjeni, sploh ko kakšen terorist izvede kakšno akcijo ali kak razvpit voditelj nastopi pred kamero. Zaradi tega trpijo tudi bolj "normalni" predeli tega megaspletišča. Edina rešitev je potrpljenje, saj tak "QRM" ponavadi mine v nekaj urah.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group