s56oa napisal/-a:
S57NAZ napisal/-a:
To imamo tudi mi. Vendar ni pravilno, da se soglasja članov o uporabi osebnih podatkov, namenjenih posameznim radioklubom, pošiljajo v ZRS.
Radioklub soglasij svojih članov o uporabi podatkov ne sme pošiljati nikomur, niti ZRS ne.
Ne oporekam, da ni napaka v zapisu, ampak zapis obstaja, realizacija s strani radioklubov, pa krši Zakon o osebnih podatkih.
Nikoli nismo zahtevali, da se soglasja pošiljajo na ZRS. Vsaj meni ni znano. Na obrazcu za oddajo podatkov o članarini tega definitivno ne zahtevamo. Na obrazcu je samo izjava, da je društvo / radioklub soglasja od članov pobral.
Če so radioklubi soglasja pošiljali, je bilo to verjetno nenamerno, ker zahtevano ni.
73 de S56OA - Ognjen
Nikakor se ne bi oglasil, ampak nekateri se delate tako nevedne, da verjamete le sebi, ne pa tistemu kar sami zapišete v vednost nam vsem.
Poglej na spletnem obrazcu Prijava članarine ZRS 2014 piše v zadnjem delu:
Levo: Izjava o oddanih podatkih, desno pa:
Zgoraj navedeni izjavljam, da jamčim za pravilnost podanih
podatkov ter
da smo v društvu od članov prejeli ustrezna
soglasja o obdelavi osebnih podatkov, ki jih posredujemo ZRS.Ne bom provociral, upam le, da je ta del, ki sem ga podčrtal, dovolj razumljiv, da ni možno trditi, da ne obstaja.
Ko bo stavek za zadnjo vejico umaknjen, bom verjel, da soglasij od društev niste zahtevali.
Nisem provokator, ampak da sebe nekdo negira in piše, da ni napisano, kar se od daleč vidi in me postavlja na laž, me pa malce raztogoti.
Seveda zdrav razum, da vedeti, da ZRS ne potrebuje soglasij članov radioklubov in, kot si napisal, v radioklubih pa moramo imeti ta soglasja.
Zakaj sem se sploh spustil v to debato. Ker smo tudi pri nas dobili dopis IP RS, z Zahtevo za posredovanje podatkov in dokazov. Torej na kakšni
podlagi in v kakšen namen smo poslali ZRS podatke o naših članov. Prav zato, smo bili pozorni na zapis v spletnem obrazcu ZRS. Če bi upoštevali,
zapis v spletnem obrazcu ZRS, kot sem predhodno navedel, bi bili v prekršku. Odgovora od IP RS, kakšen je končni izrek, pa še do danes nismo
prejeli.
Hvala za odgovor, ker sem prebral, da ga je ZRS že prejela in, da je vse OK.
Mogoče še moj predlog glede revije CQ, kar bo mogoče koga vznemiril. Revijo bi lahko pošiljali tako, kot nalepke, v radioklub. V kolikor člani
imajo interes, da obiskujejo svoj radioklub in se družijo, itd., ni problem vzeti svoj izvod revije. Za tiste, ki se težko odpravijo v svoj radioklub,
se pa pač dogovorijo, kako prevzeti pripadajočo revijo.
S tem smatram, da člani ne bodo nič oškodovani, zveza pa bo imela manjše poštne stroške, ki čez leto le niso tako majhni.
S51TK, ko gre kdorkoli k sosedu ali v kako drugo trgovino ali kamorkoli drugam, operira izključno le s svojimi podatki, mogoče še s podatki
članov svoje družine. Ko pa bo operiral s podatki članov radiokluba, bo pa to hud prekršek. Kot vidiš, ni vse tako enostavno, da ni treba prej nič
razmisliti, če delaš s podatki drugih ljudi.