S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 21 Maj 2019, 03:43

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 70 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 13 Apr 2011, 21:18 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 649
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
Ena taka tema že obstaja. Je pa žal zaklenjena. Bila je precej žolčna in polna kritik in vsega, kar ni ravno lepo za videti.

Sprašujem se, zakaj teme nastanejo samo zato, da se potem lahko preliva žolč. Zakaj ne nastane tema, ko se pojavi nekaj dobro narejenega? Zakaj smo ljudje željni samo negativnih stvari ?


Mislim, da je čas, da se stvari spremenijo - odpiram temo v kateri bom pohvalil naš CQ ZRS. Ne glede na vse zgodbe o stroških in ne vem čem vse, ostane dejstvo, da je revija tako oblikovno, kot tudi vsebinsko izjemna.

Mogoče pa je recept, da bi združili po dve številki v eno, kar pravšnji, saj se s tem prihrani lep kup denarja, ki gre sicer pošti. Vsebina revije pa se ustrezno prilagodi in so v njej stvari, ki imajo trajnejše vrednosti. Za hitre novice obstaja internet.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 09:22 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Maj 2003, 16:09
Prispevkov: 1171
Kraj: Ljubljana - JN76GC
Se strinjam s tabo, Darko. Upam, da CQ ZRS, ki smo ga prejeli pred nekaj dnevi ni zadnji. Kljub internetu in vsem novotarijam se mi zdi potrebno, da ostanemo pri tiskanem glasilu. Do popolnega okrevanja ZRS bi bil zelo zadovoljen tudi z "dvojnimi" številkami. Vsekakor pohvale Draganu za odlično opravljeno delo. Vse je boljše kot nič, pa četudi bi se CQ ZRS prelevil v letni almanah (ne bi imel nič proti, če bi bil debel kot telefonski imenik :D ) z vsebinami trajnejše vrednosti. Verjetno bo več jasno že v soboto na konferenci ZRS ....

73, Miloš S57D

_________________
SWL: S5-RS-001 EX: S52DM, YT3DM, YU3TEU, YU3-RS-1088


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 10:21 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 12 Jul 2006, 12:50
Prispevkov: 352
Kraj: JN75GX
Tudi meni je CQ ZRS všeč, opazen napredek pri kvaliteti glasila ...

.... Jaz bi bil zadovoljen tudi s "pdf" verzijo, tako kot SCC Novice, ki jih nato natisnem in prečitam. Sigurno je mnogo ceneje, kar tudi ni zanemarljivo.

Še enkrat pa - pohvale uredniškemu odboru za ličen izdelek!

_________________
S51U ( ex: S5041U, S52FB, YT3FB, YU3AXR )


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 14:35 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2400
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Darko in ostali, hvala za pohvale... tudi telefonsko in na e-mail sem dobil preko deset klicov s pohvalami, žal pa tega dela ne bom več opravljal.

Lani aprila (do konca maja) je bil razpis za glavnega urednika, na katerega sem se odzval (pustimo to, da je bilo najprej zbiranje prijav in potem še enkrat razpis, ker eden od prijavljenih ni poslal popolne prijave, oziroma je napisal, da ponuja enako kot Dragan, HI). Do danes nisem dobil nikakršnega odgovora, sem pa zasledil v zadnjem zapisniku seje UO ZRS, da so me določili za tehničnega urednika, za kar se seveda nisem prijavil, niti ni bilo razpisa. Seveda bi UO želel, da kljub temu zberem materiale, napišem in/ali prevedem kup člankov, stržim oglasni prostor, po možnosti toliko, da se samofinancira, obdelam članke in revijo oblikujem in pripravim za tisk... Ja, en majčken del je delo tehničnega urednika, tu sem bil pač deklica za vse.

Pozabimo tudi to, da sem že lani povedal, da bi se revijo dalo tudi stalno izdajati, če bi se razpisna komisija takoj odločila za enega od kandidatov (ni treba, da sem to jaz), ki bi se posvetil tudi trženju oglasnega prostora in bi se glasilo tako samo financiralo (ali vsaj v veliki meri). Bil sem pripravljen aktivno zbirati oglaševalce in sponzorje, seveda ne brez znanega statusa. Ko pa sem videl, da so letos namenili glasilu točno toliko kot KV/UKV/ARG dejavnostim, obenem z imenovanjem za tehničnega urednika, pa sem zaključil z urejanjem glasila... To je popolna ignoranca tako glasila, kot mojega dela.

Naj samo še dodam, da glasilo ni samo neka tehnična revija, ampak vez, ki povezuje prav vse člane zveze in ko te vezi ne bo več, se bo marsikdo vprašal, ali zvezo sploh potrebuje. Zveza je "stara" organizacija. Tako po stažu, kot po članstvu. Že res, da bi morda tudi pdf na spletni strani nadomestil tiskano glasilo (kar sploh ne bi bilo potrebno, saj spletna stran lahko povsem nadomesti pdf, pa še kakšno drevo se prihrani za printanje pdf-jev (ne vem, kje je potem razlika od tiskane revije?), kot to dela Mario, hi), ampak to ni to! Če organizacija ni sposobna imeti tiskanega glasila, potem je nekaj hudo narobe...

Bilo mi je v čast urejati glasilo zveze in upam, da sem ga spravil na zadovoljiv nivo...

Dragan S55Z

ex v.d. glavni urednik CQ ZRS

P.S.: Prosim admina, da briše oznako pod mojim znakom...

P.P.S.: Hvala predsedniku Radotu, ki je edini razumel pomen glasila CQ ZRS - Zahvala tudi Alešu, S59MA za neutrudno lektoriranje včasih čisto razsutih člankov, hi ter seveda vsem avtorjem!

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 14:50 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1486
Dragan, pošteno rečeno, ker je glasilo na takšnem nivoju, kot je sedaj, je potrebno zanj zagotoviti denar. Hvala ti, da je stanje takšno in upam, da si po tehtnem premisleku in vpogledu v ZRS finančno stanje le premisliš.
Proračun ZRS je javen podatek in tvoj del postavke (urejanje in sestava glasila) ni bila s tem nič ogrožena. Še naprej bi lahko počel enako, kot doslej za enak honorar, pod vprašajem je bil le tisk in predvsem poštni stroški pošiljanja glasila. Na srečo pa so vse veje tega našega hobija enako vredne za vse tiste, ki se z njimi ukvarjajo-mo. Zato smo denar razdelili po edini pravični formuli. Razdelili pa smo le tisto, kar je bilo ob delitvi zagotovljeno na računu.
Zajec torej najbrž tiči v nekem drugem grmu. Verjetno v tem, da te je UO postavil za tehničnega urednika.
Najbrž se boš strinjal s tem, da če si plačnik nečesa, hočeš imeti tudi kontrolo nad tem, kaj se s tem denarjem počne. ZRS je naročnik in plačnik glasila in zato je edino prav, da ima zadnjo besedo pri objavah v CQ ZRS, UO ZRS. Najbrž ti ne bi bilo všeč, da jaz pišem članke v tvojo revijo brez možnosti kontrole nad tem, kaj pišem.
Če se motim, me pa lahko demantiraš z argumenti.
Pošteno je, da člani vidijo težavo z obeh strani in si sami ustvarijo svojo sliko.

73
Adi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 15:08 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2400
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Aha, veš, v mojih revijah obstaja glavni urednik in drugi, odgovorni urednik, ki je v mojem primeru direktor... oziroma v primeru ZRS predsednik ZRS. :wink:

Ampak, osredotočil si se pravzaprav na najmanj pomemben del mojega sporočila... Tudi s tabo sem se pogovarjal o zagotavljanju sredstev za izhajanje glasila lani poleti, pa se ni zgodilo nič... :roll:

Da ne govorim, da v enem letu niste mogli sproducirati enega ubogega dopisa in me obvestiti o stanju razpisa (menda je rok 30 dni) ... Vse razberem iz nekega zapisnika - čez eno leto ...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 16:33 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 08:31
Prispevkov: 251
Kraj: Novo mesto
Dragan . . . ni besed . . . škoda za profesionalno delo . . . škoda za CQ ZRS. . !

http://www.freeweb.siol.net/s53mj/

_________________
Janez


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 18:01 
Odsoten

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:41
Prispevkov: 114
Ne razumem, zakaj bi bilo škoda profesionalnega dela. CQ ZRS je na odličnem nivoju, v vseh ozirih. Čestitke Dragan tebi in tudi vsem ostalim za izid številke.
Ne razumem, zakaj bi bilo potrebno krčiti sredstva za CQ ZRS, če je UO uspelo poflikati minus iz preteklih let. Prepričan sem, da ZRS rabimo! Ker jo rabimo, moramo pač za to nekaj narediti. Peščica pogumnih se je eno leto žrtvovala, da je situacijo sanirala. Za nas, za zvezo so žrtvovali svoj čas, znanje, ime in še kaj. Po tem prelomnem letu je treba potegniti črto in postaviti temelje na novo!
Rabimo CQ ZRS, rabimo QSL biro, rabimo ARG, RPT, KV, UKV, rabimo vse, kar smo rabili pred 20-imi leti in rabimo tudi plačanega tajnika (honorarno, 4-urno, 8-urno, z malim delom ali kakor hočete). Vseh teh dejavnosti ne rabimo v špar varianti. Vse te dejavnosti rabimo v polni dozi. Zato je med nami potrebna solidarnost! Zato moramo pač za kak euro seči globlje v žep. Takih, ki bi vsa prihodnja leta delali zastonj (brez povračila stroškov), zato, da se Zveza obdrži, takih v kratkem ne bo več.

Pristopiti je potrebno k novemu Statutu, ga modernizirati in prilagoditi. Če se že 30 let počutim člana ZRS ( pa čeprav regularno nisem), ne vem, zakaj ne bi to postal. Zakaj ne bi bili vsi člani Zveze, posamezniki in klubi. Vsi bi plačevali enako članarino (razen določenih skupin: družinski, invalidi, študentje in dijaki, ...) tako posamezniki kot radioklubi, volilna pravica pa bi ostala na plečih ustanoviteljev Zveze, radioklubih. Sosedje imajo to zelo lepo urejeno (tam so sicer člani Zveze samo radioklubi in pravne osebe), imajo pa po moje odlično rešeno stimuliranje klubov po čim večjem številu njihovih članov, ki plačajo članarino tudi Zvezi. Klub, ki ima do 25 plačanih(!) članarin Zvezi, ima na Skupščini 1 glas, tisti z 26 - 50 (moj predlog) naj ima 2 glasa, 51 do 100 plačanih ima 3 glasove in tisti s 101 ali več plačano članarino 4 volilne glasove na Skupščini. Obveza plačila je lahko časovno omejena na koledarsko leto, lahko tudi kvartalno, polletno... Pošiljanje CQZRS je lahko tudi pogojeno z določenim odstotkom plačila...

Karavana se je ustavila zaradi denarja (ali pa še česa), če želimo dalje, bomo pač morali dati konju pit, ali natankati avto ali pa se utabotiri in počakati, da nas čas povozi...

Pa lep pozdrav,

Sandi S52OP


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 18:33 
Odsoten

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1486
Citiram:
Ne razumem, zakaj bi bilo potrebno krčiti sredstva za CQ ZRS, če je UO uspelo poflikati minus iz preteklih let. ...


Sandi, poglej si, kakšen izdatek je en izid glasila. Podatki so javno objavljeni in jih imajo vsi predsedniki klubov. 6 glasil stane vsaj 20.000 EUR!!!
Če ne želimo nove črne luknje, bo potrebno izdatke prilagoditi prejemkom, ali pa najti drug vir financiranja.
Že v soboto bodo imeli priložnost novi sveži zagnanci, da dosežejo, kar je bilo nam nemogoče.
Po prijavah RK sodeč, bo bera bolj borna, a do sobote je še čas.
Bi pa lahko tudi sedanji UO nadaljeval po receptu predhodnikov, izdal 6 glasil letno, financiral kako ekspedicijo, dobil dnevnice za sodelovanje v FN in Zagrebu, plačal kilometrine in dnevnice za vsako pot in sestanek UO. Vsi bi kako leto ploskali, bili navdušeni, peli slavospeve, po tem, pa bi se vse skupaj sesulo kakor hišica iz kart, breme dolga pa bi padlo na RK ustanovitelje. Ustanovitelji (nekateri) imajo svoje nepremičnine in le te bi romale tja, kamor si nihče od nas ne želi.
Tudi doma, vedno prilagajamo izdatke svojim prejemkom, če smo seveda pametni. V nasprotnem sledi bankrot. Če so želje večje od zmožnosti, poskušamo najti dodaten vir zaslužka ali boljšo službo. V našem radioamaterskem primeru bi to pomenilo, da bi dvignili članarino. A že tako nekateri menijo, da je previsoka.
Če pa se najde manager, ki bo za naš hobi, naš CQ ZRS, naš ARG, naše ekspedicije itd.. našel vir denarja, se bom poklonil pred njim. Javno!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 21:24 
Odsoten

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:41
Prispevkov: 114
Adi, to kar imajo predsedniki na mailing listi, ne pomeni, da je s tem vse javno. Žal, kot zgleda, nismo ravno vsi o vsem obveščeni.
Izrazil sem samo moje razmišljanje, da če nas je od nekaj tisoč ostalo samo 1500 (ali manj), je pač potrebno stroške Zveze enakomerno razdeliti med tiste, ki želimo ZRS in smo pač za to pripravljeni poravnati svoj sorazmerni del. Če to pomeni 15 Eur več za obstoj CQ ZRS, je o tem pametno vprašati članstvo. Podal sem predlog, kako sam vidim možen izhod iz krize članstva, ni pa rečeno, da je pravilen. Do sedaj še pač nikjer nisem zasledil, da bi kdo tako razmišljal (naglas). Vsa zagnanost izpred leta dni je nekako skopnela in kot, da se vrtimo v krogu in ne vidimo izhoda. Z ZRD-ej se nismo strinjali, ker je bil prisilna oblika solidarnosti, vendar ta oblika, da ti in ostali v UO oddelate 200, 300 ali več ur, jaz pa plačam borih 40Eur, pa sploh ni nobena solidarnost! Zato je potrebno pristopiti k statutarnim spremembam ( ne kozmetiki). Razmišljati, da lahko z 15000 Eur na leto ZRS preživi, je iluzija (10€ x 1500 članov). Verjamem, da je marsikomu težko plačati še teh 40€, vendar lahko obstajajo tudi izjeme (Izjava o nezmožnosti plačila itd).
Ko bomo postavili dolgoročne finančne temelje Zveze ( pa ne s krčenjem storitev), bo Zveza dovolj močna in zanimiva tudi za tiste, ki sedaj ne plačujejo kotizacije. Predvsem pa dober nadzor nad finančnim poslovanjem z ustreznimi posledicami za ugotovljene nepravilnosti, bo doprinesel k večjemu zaupanju v ZRS.
Žal se ne strinjam, da bi ta "športnik" (CQ ZRS), ki je v tej zadnji številki pokazal ves svoj čar, kar tako prenehal z aktivnostmi.
Pred letom smo bili pripravljeni na drastično znižanje storitev ZRS in smo jih sprejeli, ne more pa to trajati v nedogled. Če je minus pokrit, malo več optimizma in gremo dalje!

Lep pozdrav,

Sandi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 14 Apr 2011, 21:56 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Sep 2001, 01:00
Prispevkov: 649
Kraj: Kačiče 15, 6215 Divača
Ali je ta forum res preklet? A se lahko tu o neki stvari normalno debatira, brez da bi prišlo do razlivanja žolča? Se lahko držite teme, brez da bi zavijali na stranpoti. To, da se pogovarjate "pomembne stvari", še ne pomeni, da se lahko greste offtopic !

Tole je bila tema, ki sem jo odprl jaz, v dobri veri, da bo bo ostala pozitivno nastrojena. Naj si udeleženi izvolijo pogledati koliko tem na tem forumu sem odprl v zadnjih petih letih !?
Mar morate prav vse, ampak res prav vse pokvariti? Je naša amaterska družba res že tako gnila, da na svojem forumu ne premore ene same pozitivne teme?

Razložite mi, kaj ima finančna sanacija ZRS in stroški dela okrog CQ ZRS s tem, da je treba neko stvar, ki je očitno dobra pohvaliti?

In če ste že vsi šlo offtopic, potem si bom kot avtor teme drznil še sam, čeprav bom kasneje temo očistil on v njej ne bo ostalo offtopc postov. Vse bom pobrisal, vključno s tem.
Najprej se je potrebno odločiti, kaj želimo. Potem je treba od tega odstopiti na nivo kaj potrebujemo. Želje so namreč lahko mnogo večje od potreb. In nazadnje je treba videti ali hočemo to delo imeti narejeno profesionalno ali amatersko-torej voluntersko. Glede na to koliko smo za tako ali drugačno delo pripravljeni plačati - ne le v denarju (evri niso vse!), temveč tudi v sodelovanju, je potem treba preračunati kaj lahko zato dobimo.
Revijo v 6-tih številkah poslano po pošti domov, očitno ne zmoremo. Moje mnenje je, da so dvojne številke ena od najenostavnejših možnosti, da se prihrani kup denarja. Vsekakor obstaja še cel kup drugih variant.
Odločitev je vsekakor v rokah skupščine in ne foruma !

Vse povedano pa nima prav nobene povezave s kvaliteto revije, kar je predmet te teme.
Revija je lahko dobra ali pa slaba, ali pa je sploh ni ne glede na to koliko denarja porabimo zanjo !
Lep primer in dokaz za to je revija, ki jo izdaja Društvo elektronikov Slovenije in katere urednik sem sam. Revija izhaja samo v elektronski obliki. Člani jo dobe popolnoma brezplačno. Članki so honorirani z natanko 0 eur. Nagrada avtorjem je zgolj moralna v obliki oznake ob avatarju na forumu.
Še enkrat! Prosim, če se od tu dalje držite teme, svoje težave pa rešujte kje drugje.

Torej, kaj vam je v zadnji številki revije všeč in česa si v prihodnje želite več, kaj pa bi bilo bolje izpustiti, še posebej, če bo v izdaji več številk skupaj ?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 15 Apr 2011, 05:48 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2400
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Darko, še enkrat SRI. Pobriši vse, od mojega prvega posta naprej. Žal mi je, da sem zasvinjal tvojo temo.

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 15 Apr 2011, 06:49 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2400
Kraj: Ljubljana - JN76HB
No, takole... Darko in ostali, hvala za pohvale. Resnici na ljubo, je večina člankov bila že nekje objavljena (razen reportaž, rezultatov, novic in člankov, Miloševih diplom in članka N1MM, ki ga pišem sproti). Osebno bi najraje videl, da je vse to najprej objavljeno v CQju in to sproti vsak mesec nekaj novega... 8)

Je res: vsi ne berejo LEA foruma, niti elektronik.si, kaj šele kakšnih tujih spletnih portalov ali forumov in jim je vse novo. Ne samo starejši, tudi kar nekaj mlajših je med njimi. Na LEI je skupaj 1285 članov (ali nekaj takega) od tega kar nekaj tujcev, neradioamaterjev in predvsem nečlanov ZRS, ki dobivajo glasilo.... Približni ti radioamaterji, ki se pojavljajo na LEI, se tudi na elektronik.si in drugje... Včeraj me ja klical stari klubaš, bivši novinar, ki je poročal predvsem o tehniki in povedal, da je končno ena zanimiva številka... Na začudeno vprašanje, kaj neki ga je tako navdušilo, je bil odgovor "ENIGMA" (hvala Miloš za lep članek)! :D
"Ok, kaj pa radiomaterske teme?", sem še vrtal vanj... "Ja, to že, ampak takšnih zanimivih stvari manjka." se ni dal prepričati...

Torej, za nekatere bi CQ ZRS moral biti ne le radioamaterska tehnična revija, ampak tudi poljudno znastvena revija tipa "Življenje in tehnika". Moram priznati, da me je to zelo presenetilo.

Stalne so pripombe nekaterih, da so članki tehnično prezahtevni, da manjka drobnih gradenj, ki se jih lahko zlota tudi na protoboardu ali kaj podobnega. Res je. Malih gradenj manjka. Malo zaradi tega, ker kontruktorji ne pošljejo člankov, morda niti nimajo časa napisati nekaj odstavkov, ali pa so problemi s honorarji... No, nekaterim so male gradnje LEDica in upor, drugim pa recimo Darkotov napajalnik ali transverter za 23cm...

Morda je še en problem, ki pa je na meni... tehnične časopise urejam že tako dolgo, da se mi zdi, da sem videl vse enostavne shemice, da je bilo itak že vse po večkrat objavljeno in takšnih stvari ne objavljam. Včasih pozabljam, da so med nami tudi mladi, ki vsega tega še niso videli, ali pa tudi strejši, ki se z elektroniko profesionalno ne ukvarjajo... Ponavadi pa mi tudi zmanjka časa, saj mi urejanje CQja ni vir preživetja...
Ne smemo pa pozabiti tudi na avtorske pravice! Objave brez dovoljenja avtorja niso dovoljene in tega se poskušam držati. Tudi, če so objavljene na internetu, še ne pomeni, da jih smem objaviti tudi v reviji!

Pred časom sem dobil pisanje znanega avtorja, da v CQju ne bo objavljal, ker se je vedno krajšalo in predelovalo njegove članke, ker ni moderna barvna revija, pa še honorajev ne plačuje... No, prvo dvoje je izpolnjeno, revija je barvna, pri člankih pa vedno raje vidim še kakšno sliko več (saj veste, slika pove več, kot 1000 besed - še posebno električne sheme, hi), kot pa manj... Tisto tretje pa je res... honorarjev ni... no, pa saj niti ni resno mislil s honoraji... :D

Še nekaj. CQ je glasilo zveze in kot takšno nekakšen arhiv dogodkov, poročil o delu in dosežkih članov, tekmovanjih in rezultaih in to ne sme biti zanemarjeno... Pripomba, saj so sami rezultati, tudi ne drži več. Tabele sem skušal kar se da pomanjšati in objaviti res relvantne podatke, čeprav vsaj UKV tekmovalci želijo več podatkov. Sine S53RM je to redno pripravljal. Z veseljem sem dodajal še opombe tekmovalcev, saj to daje življenje in občutek resničnosti. Na SLOVHF forumu smo imeli tudi precej dolgo razpravo, ali rezultate objavljati sproti, ali narediti letni vložek z vsemi rezultati, sinoptičnimi kartami, ... ki bi služili statističnim obdelavam, itd. Prevagalo je - oboje, hi

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 15 Apr 2011, 08:02 
Odsoten

Pridružen: 28 Okt 2004, 21:07
Prispevkov: 646
Darko!
Praviš, da naj povemo, kakšno revijo imamo in želimo. V prenesenem pomenu nas pozivaš, da damo mnenje o metli, a ne o tistemu, ki to metlo uporablja.
Upam si trditi, da je revija dobra, vsekakor boljša od prejšnjih. Revije sploh nisem videl. Zadnja revija, ki sem jo imel v roki, je bila (mislim vsaj) predzadnja številka. V tej reviji bi moral biti tudi moj prevod italijanskega članka. A glej ga zlomka! Mojega podpisa ni nikjer, povrhu vsega je članek tudi cenzuriran, odrezali so mu konec. Misliš, da potrebujemo tako revijo?
Misliš, da potrebujemo revijo, kjer te žalijo, kjer žalijo tvoj RK, kjer nimaš možnosti se braniti,….revijo, ki jo vodstvo ZRS uporablja le kot sredstvo za svojo promocijo in kjer so tehnični članki nujno zlo?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: CQ ZRS
OdgovorObjavljeno: 15 Apr 2011, 09:57 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2400
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Rudi pozdravljen,

Kdor dela greši... Poslal sem ti postavljen članek v predogled dne 20.12.2010, prosil za dodatne podnapise, ki si mi jih tudi poslal, na ostalo pa nisi imel pripomb.

V članku je kot avtor podpisan Mauro IV3WSJ. Del, ki je odrezan se glasi "Topel pozdrav vsem...!!!" - dobesedno, in ker je to članek, ne pa pismo, sem ga res zamenjal z radioamaterskim pozdravom...

Opravičujem pa se, ker sem nehote izpustil kot prevajalca. Moja napaka in tvoja, ker me nisi opozoril.

Lep dan želim.

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 70 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2, 3, 4, 5  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group