S51AG napisal/-a:Darko, popolnoma razumem, le hudič je, ko moraš svoja stališča, ki so lahko tudi napačna, pojasnjevati še davčnemu ali kakšnemu drugemu inšpektorju, medtem pa taisti piše zapisnik z vključeno zajetno globo. V 21 letih poslovanja v lastni firmi sem si probal marsikaj, od davkarije, tržne inšpekcije, okoljske inšpekcije pa še koga, zato sem previden in poslujem v skladu z zakoni. Kaj pa odgovorni počnejo po klubih pa mi je popolnoma vseeno, pa naj gre za TRR, ki z minimumom iznajdljivosti ne stane nič tudi na dolgi rok, ali pa za osebne podatke, okoli katerih je seveda potrebno imeti stvari urejene, kajti hitro si lahko žrtev (anonimne) prijave tako kot ZRS.
Jure,S57XX napisal/-a:....
Ste nas pa spomnili ne nekaj, o čemer smo večkrat govorili, pa smo pozabili zapisati. Kaj je s članarino klubov?
Zmanjšanje sredstev za ARON na račun urejanja gradiva za tečaje. OK, če gre za namenska sredstva, zakaj potem zadeva ni prikazana med namenskimi sredstvi.
Evo toliko. Do sobote ne nameravamo več komentirati.
s57uud napisal/-a:S51AG napisal/-a:Darko, popolnoma razumem, le hudič je, ko moraš svoja stališča, ki so lahko tudi napačna, pojasnjevati še davčnemu ali kakšnemu drugemu inšpektorju, medtem pa taisti piše zapisnik z vključeno zajetno globo. V 21 letih poslovanja v lastni firmi sem si probal marsikaj, od davkarije, tržne inšpekcije, okoljske inšpekcije pa še koga, zato sem previden in poslujem v skladu z zakoni. Kaj pa odgovorni počnejo po klubih pa mi je popolnoma vseeno, pa naj gre za TRR, ki z minimumom iznajdljivosti ne stane nič tudi na dolgi rok, ali pa za osebne podatke, okoli katerih je seveda potrebno imeti stvari urejene, kajti hitro si lahko žrtev (anonimne) prijave tako kot ZRS.
Zanimivo. Kot s.p. sem posloval več kot 2 desetletji, pa nimam tovrstnih slabih izkušenj. Inšpektorji pač delajo svoje delo. Stvari sem imel vedno poštimane do te mere, da so bile pregledne in na voljo vedno. Nikoli niso čakali 5 min. Pa tudi nikoli niso s kavo vred bili pri meni več kot pol ure. Če dobijo vse kar potrebujejo trenutno in brez kakih izmikanj, gredo raje dalje, saj vidijo, da tu ni kaj iskat. Ko enkrat dobiš tak status, potem pa niti pridejo ne. Zanimivo, da so tebe tako matrali.
Ker se je število članstva (ok, število plačnikov ZRS prispevka) solidno zmanjšalo (obenem pa se niti ne zmanjšuje bistveno število članov v klubih), obenem pa si verjetno ne želimo zmanjšanja vsebine, ki jo lahko ponudi ZRS, integriran proračun enostavno ne zmore pokrivati vseh stroškov. Evidentirani stroški posameznega kluba z nekaj znaki (vsak klub ima zagotovo dva ali več), ki obenem prejema glasilo, prejema pokale, diplome in plakete, prejema in pošilja za vse svoje znake QSL kartice, ZRS zanj pripravlja izpitne materiale (želel bi si tudi materialov za tečaje - DVDje, uradne prosojnice, ...), izpitne komisije, ... so zagotovo vsaj v višini dveh članarin osebnega operaterja. RK Ljubljana to ocenjuje na 100€. (Razmerje osebni operaterji/klubi je 9:1 - približno)s50o napisal/-a:Pozdravljeni,
mene pa le zanima za kakšen namen naj bi se porabila sredstva, ki bi se zbrala s članarino radio klubov. Do sedaj še nisem slišal nebene razumne utemeljitve namena te članarine, ker je proračun ZRS "integralen", to pomeni, da se vsi prihodki obravnavajo enakovredno, torej "polnijo" proračun, če je temu tako potem v članarini klubov ne vidim prave logike ( ali bo zaradi teh sredstev kakšna dejavnost ZRS več ??? še nikjer nisem zasledil napisano, razen, če se hoče kaj doseči na področju večjega vedenja koliko radio klubov je v S5, ali pa ...). Ker bo udeležbe na konferenci s strani klubov verjetno podobna kot v prejšnih letih bi bilo razumno, da predlagatelji pobud pridejo na konferenco in svoje predloge zagovarjajo v živo pred vsemi predstavniki klubov, da se ti do predlogov opredlijo in se sprejme konkretne sklepe, pa kakšni koli že bodo.
Ni vsebina v imenu organizacije, ampak v dejavnostih, ki dajejo rezultate.
Ker je radioamaterstvo prostovoljna in prostočasna dejavnost, bi bilo razumno v večji meri s svojimi konkretnimi prispevki pomagati ZRS - vodstvu, da bi organizacija bolj napredovala.....
73miran
S51AG napisal/-a:....Kaj pa odgovorni počnejo po klubih pa mi je popolnoma vseeno, pa naj gre za TRR, ki z minimumom iznajdljivosti ne stane nič tudi na dolgi rok ....
Lp,
S51AG
s55z napisal/-a:Ker se je število članstva (ok, število plačnikov ZRS prispevka) solidno zmanjšalo (obenem pa se niti ne zmanjšuje bistveno število članov v klubih), obenem pa si verjetno ne želimo zmanjšanja vsebine, ki jo lahko ponudi ZRS, integriran proračun enostavno ne zmore pokrivati vseh stroškov.....
Teh stroškov enostavno ne moremo kar solidarnostno razdeliti na osebne operaterje, ki so pripravljeni plačati ZRS prispevek k članarini... ali kakorkoli že temu rečete... Obenem smo raje solidarni z mladoletnimi operaterji in iz te, članarine klubov, pokrijemo tudi stroške zanje... Kar je bil naš prvi predlog.
s53mj napisal/-a:Jože.
"Ničesar ne morete zahtevati in pričakovati na načine opisane zgoraj, če ljudi, ki bi to opravili, ne plačate. In to dobro."
S to ugotovitvijo se ne morem strinjati ker, če je 40 evrov zastonj, koliko bi to zneslo - za dobro.
http://www.freeweb.siol.net/s53mj/
Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost