s57nbt napisal/-a:Pa recimo ravno to, kar si napisal nazadnje.
ZRS (katere predstavnik si) sploh ne posluša/bere, kaj ji drugi očitajo.
Preberi par mojih postov za nazaj, boš našel kar nekaj namigov, kaj vse ne štima in kar me moti...
Če pa ne bo šlo, s bom vzel čas in z rdečo (a tu kdo vidi kako simbolično povezavo?) podčrtal.
LP!
No, pa začniva s očitkom "zaslužkarstva". Prosim, da to utemeljiš. Pri tem imej v mislih dejstvo, da so ZRS ustanovili radioklubi, ki na konferenci sprejmejo naslednje dokumente:
- poročila (upravnega odbora, finančno, nadzornega odbora, disciplinske komisije) za nazaj,
- plan dela za naprej,
..ter, da na volilnih konferencah izberejo upravni odbor (občasno potrdijo kakšnega člana UO tudi vmes).
Upoštevaj tudi to, da predsednik ZRS in UO odgovarjata za poslovanje Zveze bistveno ostreje, kot je to pri navadnih gospodarskih družbah (četudi marsikdo od tukajšnjih razpravljalcev vidi ZRS kot nekakšni profitni center.. Le tako je mogoče razumeti očitke o "zaslužkarstvu"):
"6. člen (iz Zakona o društvih)
(odgovornost)
(1) Če temeljni akt ne določa drugače, za zakonito poslovanje društva odgovarjata društvo in zastopnik društva.
(2) Društvo odgovarja za svoje obveznosti z vsem svojim premoženjem.
(3) Ne glede na določbo prejšnjega odstavka, za obveznosti društva odgovarjajo solidarno in z vsem svojim premoženjem tudi njegove odgovorne osebe, ki so v svojo korist ali korist koga drugega zmanjšale premoženje društva ali s preusmeritvijo poslovanja oziroma finančnih tokov na drugo obstoječo ali novoustanovljeno pravno osebo ali fizično osebo preprečile povečanje premoženja, čeprav so vedele, da društvo ne bo moglo poravnati obveznosti tretjim osebam. Odgovorne osebe odgovarjajo do višine oškodovanja društva, ki so ga povzročile s svojim ravnanjem.
(4) Za obveznosti društva v primerih iz prejšnjega odstavka solidarno odgovarja tudi fizična ali pravna oseba, ki je z ravnanji odgovornih oseb pridobila premoženjsko korist, do višine pridobljene premoženjske koristi."
73
S56ZDB, Darko
P.S. Da ne bo pomote, v UO sem slabo leto in šele spoznavam delček nakopičene zgodovine, zamer, frustracij in marsikatero pikro med radioamaterji. A tudi namige o nekaterih nepravilnostih ne gredo povsem mimo mojih ušes. Boj za verodostojno (če v očeh nekaterih to ni) ZRS pa ni lahek in ne poteka vedno v ravni črti. Toda za to si je treba prizadevati in izzid, brez pomoči, ni nujno gotov. Marsikatera kritika pomaga, pa naj bo še tako kruta.