Napisal/-a S56ZDB » 17 Okt 2007, 17:29
No, še jaz povem le to, da bom z veseljem plačeval in članarino in kotizacijo ZRS, ker sta oboji organizaciji radioamaterjev in ne (še) paradržavni organizaciji.
Frekvenčnino, če je res na hrvaškem plačujejo, pač nebi plačeval z veseljem, saj vztrajam na tem, da gre predvsem za HOBI, da radioamaterski hobi ne sme biti obremenjen na RA frekvencah s neko pristojbino.
Toda, ker sem član društva (RA kluba) sem zavezan k lačevanju članarine in to počnem z največjim veseljem saj gre za mojo organizacijo. Če se strinjam ali ne strinjam je na meni, da se podvizam in v okvirju možnega ter pod pogoji, kot jih določajo klubska pravila, statuti, itn. vplivam na to kar mi eventuelno ni všeč.
A je pošteno pohvaliti tudi tisto kar JE v redu.
Enako velja za ZRS.
Trdim tudi, da je kakršna koli ZRS boljša od neobstoječe. In dokler je ZRS na tem svetu je bom imel za svojo krovno organizacijo.
A je vse idealno? Nikakor ne..
Toda osebno nimam dovolj časa, da bi se aktivno vključeval v dnevne aktivnosti in lahko le s hvaležnostjo spremljam delo tistih, ki pa vendarle v okvirju možnega počno pač kar počno.
Jaz jim lahko le ploskam, da naredijo maksimalno kar lahko.
Da je mogoče bolje ni dvoma. A ne gre tokrat le za denar. Gre tudi za ljudi. Gre morda tdi za naveličanost, za morda tudi neznanje kako se lotiti nekaterih klasičnih prvin (ja, žal se marsikaj vrti tudi okrog denarja, ampak jaz vendarle nebi želel na čelu RA organizacije videti sicer profesionalnega managerja, ki pa nebi bil radioamater..).
Zato pravim, dokler je ham-spirit živ in pri tem prisrčno upam, da je, do takrat bo treba klube (društva) in ZRS živet s našim lastnim denarjem.
Ne gre le za občutek pripadnosti. re tudi za občutek solidarnosti s drugimi člani, ki plačujemo. Kajti, če proračun ZRS nanese na 100 enot, in ga zapolnjuje le 30% radioamaterjev (namerno ne rečem članov) je to potem 3-kratno breme na posameznega, ki plačuje. Širša razporeditev bremena bi vsem nam to olajšala.
Premisliti je treba o marsičem...
73
S56ZDB