"Nova obleka" ZRS

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

"Nova obleka" ZRS

OdgovorNapisal/-a s58ru » 18 Apr 2026, 10:37

Pozdravljeni!
Slučajno sem zašel na vašo elektronsko stran. Nisem si jo ogledal podrobno a že prvi pogled me je veselo presenetil.
Morem priznat, da vaša »kolesa« so zelo slabo »podmazana«. Za mene zamujate z vašim urejevanjem najmanj 15 let.
Videč, da se pri vas nekaj premika, morda bi bil že čas, da tudi CQ ZRS zapusti papirno podlago. Večina RA revij je le v elektronski obliki.
Prednost elektronske oblike je ažurnost! Informacija po 3-4 mesecih ni več informacija ampak muzejski - arhivski eksponat. ( Rezultati tekmovanj ne bi bili več moteči.) Revija ne sme biti le za RA, ki plačajo kotizacijo. Revija je promocijski »material«.
Oprostite, če se vam oglašam.
73 s58ru
s58ru

Re: "Nova obleka" ZRS

OdgovorNapisal/-a s57lkr » 19 Apr 2026, 00:53

s58ru napisal/-a:…morda bi bil že čas, da tudi CQ ZRS zapusti papirno podlago. Večina RA revij je le v elektronski obliki.
Prednost elektronske oblike je ažurnost!…
73 s58ru

Podpiram digitalizacijo in menim, da je v njej prihodnost. Kar se tiče konstruktorstva, ki je tudi del CQ ZRS-ja, pa je bolje imeti pred sabo načrt in opis. Če ne drugega, lahko med spajkanjem sproti kljukaš elemente, ki si jih že postavil na vezje.

Lahko je tudi v digitalni obliki, ampak kar se tiče zgoraj opisanega (jaz osebno) imam rajši na papirju.

73 Lovro, S57LKR
Če človeku vzameš denarnico bo brez denarja 1 teden,
Če ga zvlečeš v radioamaterstvo bo brez denarja celo življenje.
s57lkr

Kraj: Šmartno ob paki (JN76MH)

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost