CQ ZRS 3/24

Vse v zvezi z zvezo

Moderatorji: s55o, S57BBA

CQ ZRS 3/24

OdgovorNapisal/-a S52CQ » 19 Dec 2024, 17:29

Pozdravljene radioamaterke, pozdravljeni radioamaterji,

danes je tudi do mene prišel CQ ZRS skupaj s koledarjem za leto 2025.

Letos smo v zimski številki izjemoma povečali število strani, saj je v uredništvo prišlo veliko zanimivih člankov. V prilogi je kazalo - poglejte, koliko zanimivih člankov se je nabralo.

Izkoriščam to priložnost, da se vsem avtorjem člankov zahvalim za čas, ki so ga namenili pisanju tehničnih člankov, novic iz klubov ali njihovih shackov. Hkrati pa povabim tudi vse ostale, ki se še niste ojunačili, da mi pošljete mail s tekstom in z nekaj fotografijami, kaj vse ste naredili/preizkusili ali kakšno diplomo ste osvojili. Članek bomo v uredništvu tako pripravili, da ga boste z veseljem ugledali v CQ ZRS.

Hkrati pa vsem radioamaterkam in radioamaterjem zaželim srečno in uspešno 2025 z veliko uspešnih zvez, delujočih anten in čim manj okvar na opremi.

73 de Jure, S52CQ
Priponke
CQ ZRS 3_24.pdf
(374.96 KiB) Prenešeno 270 krat
S52CQ

Re: CQ ZRS 3/24

OdgovorNapisal/-a S58AW » 20 Dec 2024, 09:04

Čestitke za zanimiv izvod revije.

Manjka pa razlaga kako je tabela na strani 79 nastala. ( zbiral in uredil ? )

Če to tabelo primerjam z uradnimi ARRL podatki je ta izdelek FAKE NEWS!

Na primer v ARRL DXCC - Honor Roll CW statistiki je 12 S5 operaterjev in ne 2!. Je pa napak v primerjavi z ARRL S5 statistiko veliko več.

http://arrl.org/system/dxcc/view/DXCC-HR-20241220-A4.pdf

73' + HNY 2025
Branko S58AW
S58AW

OdgovorNapisal/-a S52RZ » 20 Dec 2024, 17:12

Pozdrav!
Pri pregledu uradnega seznama ARRL prejemnikov plakete Honor Roll trenutno izhaja, naslednje število S5 dobitnikov:
- HR S5 MIX 39,
- HR S5 FONE 5,
- HR S5 CW 12.
Izdane diplome so tudi eden izmed pokazateljev komunikacijske aktivnosti radioamaterjev po posameznih državah.
Predvsem pri HR S5 MIX področju je sorazmeroma boljše število dobitnikov, skromno pa je zlasti na FONE in tudi CW področju.
Zanimivo bi bilo videti rezultate globalne analize, koliko posameznih ARRL in tudi HR diplom odpade na 1000 članov nacionalnih zvez radioamaterjev posameznih držav.

Pozdrav 73 in Srečno - S52RZ
Uporabniški avatar
S52RZ

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a S58AW » 20 Dec 2024, 17:36

Zdravko, spregledal si - HR S5 DIGI kjer je edini Miro S58T.

73' HNY 2025
Branko S58AW
S58AW

OdgovorNapisal/-a s53mj.janez » 21 Dec 2024, 10:45

Pojasnilo o s5dxcc listi, objavljeni v zadnjem letošnjem CQ ZRS.

Listo objavljam še iz časov packet radia in verjamem, da jo skoraj vsi poznajo. Pravim skoraj, ker če bi bral CQ ZRS bi vsaj enkrat v teh letih opazil to listo in pogoje za vpis.
Najprej naj ponovim še enkrat za vse tiste, ki tega v CQ-ju ali na moji spletni strani niste prebrali, kakor piše na tabeli, da so to PLAKETE in DIPLOME. Večkrat sem tudi pojasnil kaj je to plaketa ali diploma. To je stvar, ki jo lahko obesiš na zid, če je pa diploma pa da jo prej daš v okvir in nato obesiš ponosno v svoj „shack“. Drugo pa je imeti pogoj za plaketo ali diplomo. Seznam na ARRL-u je le seznam tistih, ki so potrdili število DXCC, za plaketo in diplomo pa je potrebno zaprositi na določenem obrazcu in plačati dolarčke.
Če torej imaš plaketo ali diplomo, mi pošlji njeno slikico ali številko in jo bom z veseljem vpisal v tabelo. To je moja tabela, ki nima nobene zveze z ZRS ali ARRL-om, zakaj sem jo sestavil pa sem tudi že večkrat pisal v naše glasilo in na moji spletni strani, kot vidiš spodaj povezavo.
PS: na moji spletni strani sta objavljeni obe tabeli, stara in nova.

Vsem želim lepe in zdrave praznike, ki prihajajo in seveda veliko DX-ov.
s53mj.janez

Kraj: Novo mesto

Vrni se na ZRS - Zveza Radioamaterjev Slovenije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov