s57fj napisal/-a:S57NAZ napisal/-a:Hm, nekako je videti, kot bi mi nekdo oporekal neplačilo članarine ZRS
Nikakor ne. Mogoče je bilo narobe razumljivo, ker sem te omenil v začetku komentarja. Mišljeno je bilo samo kot replika na tvoj komentar"juhu ... zapisnik je tu....."
Jaz sem tisti. ki jo letos nisem plačal in vse kaže, da je ne bom nikoli več. Čemu?!
Namreč zame plačilo članarine ni samo plačilo zneska in je končana zgodba. Da neka organizacija- klub deluje je potrebno mnogo več kot samo plačilo. Potem pa ni več znesek ene runde kot je omenil Boštjan, ampak je v letu hitro čez znesek ene delavske plače.
In ravno zato me je zmotil odgovor glede uporabe repetitorjev.
Da imamo delujoče repetitorje so zaslužni klubi, kajti oni skrbijo za njih in tudi zagotovijo finančna sredstva. Tudi za ogromno dmr repetiorjev so zaslužni klubi s svojimi operativnim članstvom. Na enem od sestankov za Aron na Vranskem je bilo omenjeno, da CZS zagotovi določena sredstva zvezi za ta namen. To se pravi, da, če določeni člani nebi sprejeli zadolžitve in naloge CZS, nebi bilo tega denarja in posledično ne bi bilo repetitorjev. Zato mi je to žalitiev do aktivnih članov ko nekdo reče, da pač ne morejo oporekati, ker ni njihova last.
Tudi, če mogoče v papirjih tako ne piše, so neposredni lastniki.
Ure katere člani namenijo za njihovo delovanje so narejene v okviru kluba, tako, da si ne more nekdo lastiti zasluge samo kot posameznik. V klubih nekateri prispevajo ogromno svojega časa in sredstev, pa si ne lastijo lastnine kluba kot svojo last.
Žal postaja tudi pri Slovencih močna želja po individualizmu, želja po odločanju in zgleda da hrepenijo po lasti skupnega dobrega.
Vse te organizacije so rastle v želji, da se zgradi nekaj kar bo zraslo v nekaj večjega, kar si posameznik težko ustvari in ima skupno večjo uporabnost in korist.
73 s57fj
Prosim za pojasnilo zapisanega, ker ne razumem kaj si želel povedati z mojo žalitvijo aktivnih članov?