S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 24 Feb 2020, 11:03

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2017, 12:20 
Odsoten

Pridružen: 22 Nov 2008, 22:46
Prispevkov: 10
Kraj: Ljubljana
Pozdravljeni,

ker so nekatere regijske in občinske/lokalne ekipe v Sloveniji že zgledno organizirane in povezane, smo se v Radioklubu Triglav, ki s svojimi člani zapolnjuje kadrovske potrebe regijske ekipe in iz katerega že vrsto let deluje tudi upravna postaja regije Ljubljana z ARON pozivnim znakom S50ALJ, odločili spodbuditi aktivnosti v smeri organiziranja in povezovanja regijske ekipe s postajami, ki delujejo za področje ARON na območju ljubljanske regije.

V okviru ljubljanske regije (razdelitev po URSZR) je 32 občin (Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova – Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Kočevje, Komenda, Kostel, Litija, Ljubljana, Log Dragomer, Logatec, Loški Potok, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Osilnica, Ribnica, Sodražica, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika).

Po podatkih iz javnih evidenc (AJPES) so radioamaterski klubi na tem območju registrirani v 12 občinah (Borovnica, Domžale, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Kočevje, Litija, Ljubljana, Moravče, Ribnica, Velike Lašče, Vrhnika), skupno 21 radioklubov.

Vsem klubom smo v juniju letos poslali predlog in pobudo po vzpostavitvi stikov in aktivnosti na tem področju ter jih v oktobru povabili na skupni sestanek, ki se je odvil v prostorih RK Triglav dne 18. 10. 2017. Sestali smo se predstavniki regijske ekipe RK Triglav in klubov: Radioklub 27. julij Radomlje, Radioklub Ivančna Gorica, Radioklub Ribnica, Radioklub Velike Lašče, Radioklub »Ivan Cankar«, Radioklub Slovenija. Predstavnik Radiokluba Domžale je zaradi zadržanosti opravičil odsotnost. Na srečanju smo potrdili smiselnost in potrebo po takšnem dogovoru za nadaljnje skupno, organizirano, sodelovanje in kondicioniranje regijske in lokalnih ekip na področju ARON. Predstavniki klubov so predstavili vsak svoje kadrovske in tehnične zmožnosti za delo v ARON omrežju v kontaktiranju z regijsko ekipo. Izmenjali smo si potrebne kontaktne podatke za nadaljnje delo. Dogovorili smo se, da pričnemo z vzpostavljanjem in preizkušanjem prvih radijskih stikov in vaj med regijsko in lokalnimi postajami. Izvedli bomo izobraževanja za delo z opremo in programi, ki so predvideni za komuniciranje ob aktivaciji ARON omrežja. Za enotnost medsebojnega obveščanja smo vzpostavili mail listo, dali smo pobudo, da se na forumu LEA kreirajo nove mape za vsako regijo ARON, kar je bilo, kot vidite, s strani moderatorjev (hvala jim) nemudoma realizirano.
Ta mapa bo tako namenjena obveščanju in dogovarjanju regijske in lokalnih ekip ljubljanske regije ARON, tako da bodo informacije dosegle tudi radioklube, ki se doslej pobudi regijske ekipe iz kakršnihkoli razlogov niso mogle odzvati, pa tudi zainteresirane posameznike, ki se bodo želeli vključiti v delo na tem področju.

73,
Sergej S51ZJ, predsednik RK Triglav in namestnik vodje regijske ekipe
Denis S56DE, vodja ekipe Regija Ljubljana


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group