S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 26 Jun 2019, 21:55

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 21 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Icom V200
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2003, 09:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 233
Kraj: Radenci JN86AP
Pozdravljeni,
rad bi preprogramiral frekvence na postaji ICOM V200, pa ne vem kako. Našel sem, da bi naj šlo z nekim mikrofonom, ki pa ga seveda nimam.

Mi lahko kdo posodi, ali pa mi zadevo preprogramira?

73 de S55WT, Janko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2003, 10:30 
Odsoten

Pridružen: 21 Okt 2001, 01:00
Prispevkov: 134
Kraj: Bohinj
Pozdravljen Janko

Sam se s tem problemom ukvarjam že par let - brez uspeha... :cry:
UsCom, ki je te postaje programiral, pravi da programatorja nima več, sem
pa na internetu našel navodila, da se da postajo sprogramirati s kloniranjem ročne postaje
IC - H16 (pazi... ne IC - H16T).
Do sedaj še nisem našel koga, ki bi jo imel...

Da ne bo pomote - mislim postajo IC-V200 in ne IC-V200T, ki jo lahko sprogramira UsCom.

LP
David S51DA

Še link z navodili:

http://www.mods.dk/mods.php3?model=ic-v200&radio=icom


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: IC-V200, IC-V200T
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2003, 10:58 
Odsoten

Pridružen: 03 Jun 2002, 08:38
Prispevkov: 167
Pozdravljeni!

Navodila (opis funkcionalnosti) je na:
http://www.amcom.nl/downloads/IC-V200.pdf
Za programiranje bi lahko rabil Icomov DTMF mikrofon HM41, ki pa mislim da ni nič drugega kot običajen DTMF mikrofon, poskusi dobi navodila za programiranje in priključi drug DTMF mikrofon (poceni DTMF mikrofon dobiš v Grazu - Neuhold na Griessplatzu).
Ali si prepričan da imaš IC-V200 ali IC-V200T? IC-V200T znamo sprogramirati in pouglasiti tudi (radioamaterji) sami, prav tako obstaja za to postajo HAM firmware, dobiš ga na:
http://perso.club-internet.fr/f5jtz/pja ... cvh16g.htm
Upam, da imaš legalno pridobljeno profesionalno radijsko postajo!

LP Jože, 73 de S57MHJ


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: IC-V200, IC-V200T
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2003, 12:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 233
Kraj: Radenci JN86AP
TNX, bom še enkrat preveril, ali je zraven T ali ne. Postaje pa so bile kupljene pri UsCom in takrat tudi tam sprogramirane. Postaja nima nobenega displaya, ampak samo gumb za squelč, glasnost in kanale.

73 de S55WT, Janko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: v200
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2003, 15:17 
Odsoten

Pridružen: 03 Jun 2002, 08:38
Prispevkov: 167
Potem je brez T-ja, na prejšnjem postingu imaš (zgornji - prvi) link kjer so tudi tehnične lastnosti postaje. Mikrofon s tipkovnico za to postajo je že omenjeni dinamični DTMF mikrofon, upam da se DTMF generira v mikrofonu, če se v postaji - bo bolj nerodno. Predlagam ti da pridobiš navodila za programiranje (US Com jih verjetno ima) in po možnosti Icom HM41 mikrofon (za primer če se da frekvenco vpisati - vprogramirati kar z njim). Kakšen mikrofon pa imaš (imata) zraven?
Mikrofon se da kupiti za 59 Eurov glej:
http://www.sonicolor.es/ofertas/paginas/m/pagina_m.html

Kabel za kloniranje bi naj bil:
OPC-133 - Cloning Cable za: V100, U400, U200, V200 V100-V100, U400-U400

Zadeva ki jo je opisal S51DA je na netu:
http://www.mods.dk/mods.php3?radio=icom ... =2399#2399

tudi ti fantje se ukvarjajo s tem problemom:
http://www.radioaficionados.net/foros/cachar/968.php

http://www.taurus2.plus.com/gb7imk/hub_info.htm
pa uporablja tako postajo v HAM namene (poskusi kontaktirati)

LPJ, 73 de S57MHJ


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: v200
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 08:15 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 233
Kraj: Radenci JN86AP
Našel sem DTMF mikrofon, sicer za Yaesu postajo, moram si samo napraviti prekonektor, potem pa bom videl, če mi bo uspelo. Ta ima celotno elektroniko v mikrofonu, rabi le napajanje 9V in zadeva oddaja tone na mikrofonski vhod.
Postaje pa so IC-V200 in pa za 70cm IC-U200T. Na 70cm sicer frekvence ustrezajo, tako da ni problema.

73 de S55WT, Janko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: v200
OdgovorObjavljeno: 31 Avg 2003, 20:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 233
Kraj: Radenci JN86AP
Pozdrav,

zadeva je se vedno aktualna, na postajah se vedno nisem uspel preprogramirati frekvenc. Nasel sem sicer, kako moram priklopiti mikrofon, nimam pa navodil, kaj naj z njim pocnem. PSE HELP!

73 de S55WT, Janko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Programiranje V200/V200T.
OdgovorObjavljeno: 01 Sep 2003, 08:08 
Sprogramiral sem že lepo število V200 postaj, bodisi z H-16 ali ročno,
odvisno od modela.
Imam tudi programatorje za večino Yaesu, Kenwood ter nekaj za Icom
prof. postaje.
Miro S58T
s58t@qsl.net


Na vrh
  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Feb 2005, 08:44 
Odsoten

Pridružen: 21 Okt 2001, 01:00
Prispevkov: 134
Kraj: Bohinj
Hoj

Še vedno iščem nekoga, ki bi mi preprogramiral IC-V200...

73
David S51DA


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Feb 2005, 12:46 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2362
Kraj: jn76gh
Čao!
Nevem če je to to ali...

Meni se zdi malo nerazumljivo...mogoče boš ti bolj razumel.

http://www.mods.dk/view.php?ArticleId=2399

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Feb 2005, 19:45 
Odsoten

Pridružen: 21 Okt 2001, 01:00
Prispevkov: 134
Kraj: Bohinj
s57wtt napisal/-a:


Ja to je to, vendar ne poznam nikogar ki bi imel IC-H16 :(

73
David S51DA


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: ICV200
OdgovorObjavljeno: 21 Feb 2005, 12:55 
Odsoten

Pridružen: 03 Jun 2002, 08:38
Prispevkov: 167
Pozdravljeni!
Pred enim tednom mi je za nekaj evrov pobegnil tovrstni programator na e-bayu. Ker sam tovrstnih postaj nimam (imam samo tisto s T na koncu) se tudi nisem pretirano gnal za njim (končal je mislim da okoli 40 Evrov). Velja poizkusiti...

LP J


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Icom V200
OdgovorObjavljeno: 07 Mar 2009, 13:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jul 2002, 15:31
Prispevkov: 28
je komu kaj uspelo ??


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Icom V200
OdgovorObjavljeno: 08 Mar 2009, 20:56 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 10 Mar 2002, 01:00
Prispevkov: 233
Kraj: Radenci JN86AP
Meni na žalost ne. Sem pa med tem kupil IC V200T, kjer sem pa zapekel nov EPROM in ji lahko poljubno nastavljam frekvenco in še par funkcij ima zraven.

73, Janko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Icom V200
OdgovorObjavljeno: 09 Mar 2009, 15:23 
Odsoten

Pridružen: 21 Okt 2001, 01:00
Prispevkov: 134
Kraj: Bohinj
Tudi meni ne :cry:

73 de S51DA


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 21 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group