S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 22 Maj 2018, 05:01

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2001, 17:19 
Odsoten
Radioamater
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 257
Kraj: Šentjur, JN76QF
Lep pozdrav!
Ali pozna kdo koga ki lahko sprogramira eprom 2716 za Iskrine postaje TR40 in PTR100.
Prav tako bi rabil programiranje za Maxon-a
PM-150 (SMX-4150, 16 kanalna verzija).


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2001, 19:16 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 85
Kraj: Space
Na tem naslovu:

http://lea.hamradio.si/~andrej/ptr100/ptr100.html

najdes programcke za izdelavo vsebine EPROMa PTR100 postaj.

Za TR40 moram malo pobrskati po arhivu.

73

Andrej


<font size=-1>[ This Message was edited by: s51bw on 2001-05-19 20:17 ]</font>

<font size=-1>[ This Message was edited by: s51bw on 2001-05-19 20:19 ]</font>


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2001, 22:14 
Odsoten

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 8
juh
jaz imam se en delujoc pekac za 2716 eprome
ce je problem v pekacu

<font size=-1>[ This Message was edited by: s56fpw on 2001-05-19 23:17 ]</font>


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Maj 2001, 07:19 
Odsoten

Pridružen: 21 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 24
Uf, super tema, jaz imam eno TR-41M za postimat na "ta prave" frekvence. Se priporocam za kakrsnekoli informacije. Vse kar imam je kopija originalne knjizice z nacrti okrog EPROMov pa tam noter ni podatkov.

73 de Joze


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Maj 2001, 23:23 
Odsoten

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 8
no vsi govorite samo o epromih vecja tezava pri iskrinih postajah je da delajo v pasu caa 5MHz okoli katere so uglasene ,vecina zavrzenih postaj je pa uglasena okrog 170MHz
tko da je se kar nekaj dela z uglasevanjem po menjavi eproma najveckrat je potrebno menjat ali dodat kak "kondi" da skatla sploh zacne delat
73 Bojan S56FPW

<font size=-1>[ This Message was edited by: s56fpw on 2001-05-25 00:28 ]</font>


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2001, 06:22 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 17 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 85
Kraj: Space
Programcek za izracun konstant PLLja za TR40 sem dodal na mojo spletno stran na URL http://lea.hamradio.si/~andrej/

73

Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: yaesu FTH 7008
OdgovorObjavljeno: 04 Sep 2002, 20:15 
Odsoten

Pridružen: 04 Sep 2002, 20:05
Prispevkov: 2
Kraj: Vrhnika
Imam dve postajici YAESU FTH 7008 ki imata sprogramiran samo en kanal pa bi jih rad uporabil v amaterske namene. Na netu sem našel neke sheme za programirni kabel in ustrezne programe vendar se zadeva ne izide. A je problem v računalniku (nastavitve com porta) al kaj?

_________________
73 de S56VTB


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Jun 2003, 18:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Ojla ...

Evo, Mirko S52PC je strokovnjak okrog predelave iskrinih postaj. Imam predelano postajo izpod njegovih rok TR41M, bi pa rabil kaksno literaturo ali kopijo knjizice s nacrti za TR41M !!! Se komu valja kaj taksnega po predalih, in bi bil pripravljen slednje skopirat ?

Lp.
Srecko

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: TR41M
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 09:33 
Odsoten

Pridružen: 23 Apr 2002, 09:34
Prispevkov: 35
Juh Srecko !

TR41M sicer ne poznam, imam pa dokumentacijo za TR40M v elektronski obliki in predelave na amaterski band. Ce je to kaksna izpeljanka ti lahko mogoce kaj pomagam. TR40M je 2m 10W postaja.

73
Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: PM-150
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 09:42 
Odsoten

Pridružen: 23 Apr 2002, 09:34
Prispevkov: 35
Juh Beno !

Zal sem komaj sedaj videl tvoj post v zvezi z Maxon...sicer pozno, pa vseeno bolje kot nikoli, hi. Ce se rabis ham vseebino eeproma mi sporoci. S tem da ce imas postajo, ki je delala vise kot 165MHz bo verjetno se potrebno kar nekaj predelav in nastavitev glede PLL in vhodnih VF filtrov.


73
Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 10:35 
Odsoten
Radioamater
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 257
Kraj: Šentjur, JN76QF
Zivijo Andrej!

Pošlji mi prosim e-mail, da malo zadevo obdelava :lol:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Programiranje PM150
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 14:33 
Odsoten

Pridružen: 23 Apr 2002, 09:34
Prispevkov: 35
Zivjo Beno ponovno !

Na tem linku lahko dobis mojo vsebino eeproma za prvo silo:
http://www.homemade.net/~s56wan/pm150/

Z neta si dol potegni Ponyprog software: http://www.cs.unibo.it/~lanconel/prog.html
In si zlotaj enostavno vezje za branje in pisanje serial EEPROM-a (93c46). Vse bos nasel na prejsnjem linku (sheme). Rabis le nekaj cm*2 testne ploscice eno podnozje 8PIN, 3 upore in tri zener diode 5.1V, ter se neko drobnarijo ali pa se en stabilizator in kaksen kondenzator ce bos stvar napajal iz usmernika in ne racunalnika.

Toliko zaenkrat, ce bos zelel imeti kaj drugace kot imam jaz mi bos enkrat ko bom imel malo vec casa to sporocil in ti bom pripravil novo vseebino eeproma.

Sam bi zelel postajo spraviti na 100 kanalov, zal pa na netu ni skoraj nobenih podatkov in tudi posevnooki skrivajo informacije, firmware od postaje kot da je to vojna tajna, hi. Bo treba enkrat ko bo malo vec casa stvari se malo povohuniti, hi. Raje rovarim po TR40...tam je vse znano, hi.

V primeru ce ti bo izpisalo na displayu "err" ali nekaj takega ko bos zamenjal vsebino eeproma (delovne frekvence) bo potreben kaksen hardwerski poseg v postajo - se ne bo PLL ujel. Vsekakor preden bos posnel v eeprom novo vsebino, staro pred tem shrani !!!

Hardwerski posegi v tej postaji niso kaj prevec fajn, je treba 3/4 postaje razstaviti, hi.

73
Andrej, s56wan@homemade.net


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 15:44 
Odsoten
Radioamater
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 257
Kraj: Šentjur, JN76QF
Hi!

Torej meni sa ta Maxon ze kar nekaj let valja po delavnici in sem ze skoraj pozabil nanj. Ko sem ga dobil sem dosti raziskoval o njem , zdaj sem pa ze pozabil kaj sem zvedel. Seveda imam H2 verzijo 160-174 MHz ki potrebuje kar nekaj predelave. Imas ti taksno ali H1 ali M1 verzijo?
Ce si predeloval H2 verzijo bi bil hvalazen za kaksne konkretne napotke ker nisem ravno strokovnjak na tem podrocju.
Kar se pa tice 99 kanalne verzije ima oznako PM150S oz. kot pise v prospektu PM150 SYSTEMS MOBILE RADIO. Ta podpira 5 tonski poziv in ima dodatno vezje z eepromom.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 16:55 
Odsoten

Pridružen: 23 Apr 2002, 09:34
Prispevkov: 35
Jaz imam verjetno enako verzijo kot ti ce gledam frekvencno kjer je delala prvotno postaja. Spomnim se da sem moral dodati kakih dobrih 10 kondenzatorjev in eno tuljavo nekje v PLL, ker se je na nizkih frekvencah nasega banda slisal pisk od PLL. Bom nalozil razporeditev dodanih elementov na prejsnji link...sem ze nalozil.
73
Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Jun 2003, 17:38 
Odsoten
Radioamater
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 257
Kraj: Šentjur, JN76QF
Hvala Andrej za expres odgovore. V par urah toliko informacij kot prej v dveh letih ne :D .
Komaj cakam da koncam sluzbo ob 19:00 šibnem domov in vržem Maksona na "pank".


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group