Lep pozdrav
Torej, po pol leta pavze sem nabavil ft 7800 postajo namenjeno za v avto, ampak ker se mi v takem vremenu ne da napeljevati kablov in zadeve montirati, imam namen imeti postajo prikloplljeno v sobi, je pa majhen problem ker nimam ustreznega usmernika.Zanima me pa, če bi bilo lahko kaj narobe, če bi postajo začasno napajal z enim napajalnikom za zunanji trdi disk. Na napajalniku so podatki: 5V - 2A, 12V - 2A, postaja bi bila priklopljena za sprejem, ker ne vem koliko A potegne postaja na 5w(torej minimalna moč)
bi bilo to pametno ali ne?bi balhko skuril postajo s tem?ker nekega usmernika z 10A se mi ne splača novega kupovat, ker kot sem omenil, bo postaja v avtu, ampak dokler ne gre v avto bi jo imel v sobi z magnetno anteno na polici(za lokalno je čisto dovolj)
podobne zadeve sem prakticiral že z cb postajami včasih, ampak to so bile poceni zadeve in tut če bi se skurle se nebi sekiral.
tako da prosim za kakšno strokovno mnenje ker sem bol HAMLET še v celotnem RA področju HI
PS:če pa ima kdo kakšen rabljen napajalnik, po možnosti iz MB ali okolice za kakšen mali denar pa se priporočam!
73 de S56JL