Na moji lokaciji brenči in hrešči po vseh bandih predvidoma od elektro instalacij. Sicer sem stn napajal iz aku, toda ni razlike, vse pride po anteni. Poiskušal z oklopljeno magnetko- nič bolje. Ubadam se z iskanjem kake sheme noise cancellerja s sens anteno. Imam nekaj gradiva od VK5BR, kakor tudi od PA0LQ kateri je prav zoper motnje po mrežnem napajanju.
Povrhu naj omenim da imam celo od dolgega vala tja do FM področja skoraj na vsakih 50 do 70 kHz par kHz širok močan brum-nosilec, tudi 59 + 20 db, kateri je včasih domoduliran z tik takanjem v sekundah, katere se pa ne ponavljajo neprestano temveč občasno z večjo ali majnšo intenziteto.
Torej imam dve vrsti motnje. Eno je hreščanje bi rekel zaradi slabih stikov na elektro vodih (kar lepo zavite vrvi na vseh fazah HI! med hišami, in tudi v odvisnosti od bremena v sami hiši) drugo pa po VF na vseh omenjenih bandih.
Preveril vse mogoče PC-je, swičerje, ure take in drugačne..... brenči in brenči. Edino kablovske TV ne morem prerezati, prav tako pa včasih kar cvili recimo na FM radiju Kar je pa po mojem po telefonski liniji katera prenaša ADSL .
Bom dal enkrat tudi posnetek semle.
Do tedaj se pa priporočam !
Lep pozdrav in veselo v 2008 ! Albert E7 / S57UW