Kaj se dogaja z Kenwoodom??(Prosti prevod!)

Vse o radioamaterski tehniki

Moderator: s55o

Kaj se dogaja z Kenwoodom??(Prosti prevod!)

OdgovorNapisal/-a s58dx » 18 Jun 2007, 20:03

Živ :) ,

kolegi, super, super članek o trendih in dogajanjih na področju R&D amaterskih naprav in kaj je (če je??) narobe da Kenwood nima še
novega trcvx? Meni je všeč da človek ob takem prebiranju (vsaj par sto postov) zve še...en kup drugih in zanimivih stvari! Tukaj je link
in uživajte:
www.eham.net/articles/16702

Lp Nermin S58DX
8) Kenwood rules 8)
s58dx

OdgovorNapisal/-a s56oa » 19 Jun 2007, 08:33

Po mojem ni nobena skrivnost, da radioamaterstvo postaja za Kenwood dokaj nepomemben biznis. Po mojem več zaslužijo z toasterji, kot s celotno HAM linijo proizvodov. :cry:
Kljub temu, pa se neke stvari premikajo na bolje. Letos bo par novitet na VHF/UHF FM področju, čez kako leto pa upam, da še kje drugje. :wink:

73 de S56OA - Ognjen
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org
Uporabniški avatar
s56oa

Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia

kENWOOD HAM program.

OdgovorNapisal/-a S58T » 19 Jun 2007, 09:54

Spoštovani ljubitelji naprav Kenwood,

Dobra dva tedna je minilo, kar sem se vrnil iz obiska Kenwoodovih proizvodnih kapacitet v Singapurju in Indoneziji (Bintan isl.).
Proizvodnja pospešeno teče na vseh linijah za RA (radioamaterske)proizvode, po tam dobljenih informacijah iz prve roke je obseg naročil za Ra segment povečan za 30%.

Modeli TS-2000, TS-2000X in TS-480SAT/HX se izdelujejo z polno paro. Ker ni serijskih napak, ne vidijo razloga, da bi šli v MK variante.

Stopnja okvarljivosti zaradi napak firme je daleč najnižja ravno pri Kenwoodu. Po ogledu proizvodnje podsklopov, sestave, umerjanja in končnih kontrol mi je tudi jasno, zakaj je temu tako.

TS-480SAT ima sprejemnik v rangu TS-950 serij, možna je polna daljinska kontrola (remote), če pa se pogreša dvojni sprejemnik, lahko glede na nizko ceno postaje uporabite dve po RS-232 med seboj povezani postaji v vseh možnih konfiguracijah RX/TX. Programska oprema je brezplačna, vse je odvisno od uporabnikove domišljije in pa seveda znanja. Postaja navdušuje vse srečne lastnike!

Proizvodni program Kenwood za radioamaterje je precej širši, vendar se določeni artikli izdelujejo samo za Ja trg - npr. TL-933 ojačevalci.

O novih mobilnih RA duoband postajah TM-V71E, ki so že na zalogi in v prodaji, o prihajajoči TM- D701E, naslednici TM-D700E, pa o novi ceneni HF postaji odličnih karakteristik, izpeljanki iz TK-90 profesionalne HF postaje, boste kmalu več izvedeli na spletnih straneh uradnega distributerja Kenwood za Slovenski trg, www.elnaprave.com

Še dodatna informacija: Angleška firma Kenwood, ki izdeluje gospodinjske aparate, nima nič skupnega z Japonskim Kenwoodom.
Tudi logotipa sta različna, angleški kuhinjski pripomočki imajo rdeč K......,
japonski pa rdeč trikotnik nad w.

Miro Čadež S58T
S58T

Kraj: Ljubljana Črnuče

OdgovorNapisal/-a S52OW » 19 Jun 2007, 11:02

In kdaj bodo začeli izdelovati kv postaje? Saj bi lahko ponovili ts-850 in 950, pa bi bio že ok. Zdaj že dolgo ne ponujajo nič za Kv navdušence.
Dolg boom - srečna postaja!! 73, S52OW de Tilen
Home page: http://tilenpusar.com
Uporabniški avatar
S52OW

Kraj: Golo 670m asl

Vrni se na Tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov