Za tiste, ki poznate to postajco, imam en problem: nazadnje ni hotel prilagoditi antene, oz. če smo natančni, kondenzator se je vrtel od ene skrajne lege do druge, variometer pa se ni premaknil. Nazadnje sem ugotovil sledeče: na konektorju med upravljačko kutijo in ant. podešavačem se je na moškem konektorju odlomil eden od pinov in obtičal v svoji luknjici v ženskem konektorju (s povečevalnim steklom se ga jasno vidi) Za preizkus sem s pinceto spustil nekaj zrnc grafita na vrh odlomljenega pina in dal vse spet skupaj in prilagoditev je delovala, tudi če sem odpel sponke, ki držijo škatli skup in potegnil za kakšnega pol milimetra narazen, je še vedno imelo stik.
Sedaj me zanima sledeče: je to kakšen standarden konektor, ki se ga dobi kje za kupit? Če da, kako je z zamenjavo? Priznam, da me je vse minilo, ko sem snel stranski pokrov od ant. podešavača in se prepričal o 'izvrstni' dostopnosti do konektorja. Kako pa je v upravljački kutiji, pa raje sploh nisem gledal, da se nebi kaj zgodilo še konektorju med gornjo škatlo in spodnjo škatlo z elektroniko

Kako naprej, kaj predlagate? Naj vse skup dokler dela pustim pri miru oz po potrebi vržem še kakšen košček grafita na vrh odlomljenega pina

Za pomoč se lepo zahvaljujem!
Miha