Napisal/-a S55WT » 03 Mar 2006, 11:07
Mario,
TNX za čestitke, še boljše bo, ko bo kdo mostiček izdelal in dobil vsaj podobne rezultate.
Mostiček je uporaben z vsakim izvorom VF energije, če le ima izhodni nivo nekje med 10 in 25dBm, v celotnem frekvenčnem območju, kot je zapisano. Jaz ga pač uporabljam skupaj s spektralnim analizatorjem, ki je dovolj kvaliteten za to. Za 2,4GHz, pa je pač uporabljen posebaj izdelan VCO. Tak bi lahko bil za katero koli frekvenco. Lahko bi bil DDS ali pa YIG generator, ki se ga da na Ebayu dobiti za okrog 100 Euro.
Projekt še ni končan, v glavi imam še nekaj idej, če bo čas in volja, bodo še kaki dodatki.
Prvo bi si rad napravil preklopnik k mojemu osciloskopu, da bi postal dvokanalen. Če ima kdo kak načrt, včasih se je kaj našlo, bi ga prosil, da mi ga posreduje, drugače bom moral sam nekaj...
Jaz imam GS35b "prekuhano" in počasi pripravljeno za polno obremenitev, danes zvečer roma na JN86AO, če bo kdo na bandu se lahko slišimo.
73, Janko
Skoraj bi pozabil, tak mostiček sem uporabljal, ko sem izdelal kable za povezavo štirih jagic za 70 cm. Odločil sem se, da ne bom uporabil klasičnega delilnika moči in zraven drage N konektorje, ampak sem antene povezal z 75 ohmskimi koaksialnimi kabli, točne dolžine, ki pa sem jo določil s pomočjo takega merilnega mostička, ne pa s pomočjo klasičnega metra in v lanski tekmovalni sezoni se je sistem pokazal kot dober. O SWRu nebi govoril, ker mi kazalca na merilniku itak ni premaknilo.