Sicer pogosto ne sitnarim tukaj po forumu (razen kadar me ne "prime".HI)

Drugi teden imam namen iti v 9A (Punat (Krk), preko RK) na dopust z enim prijateljem, ki pa zal ni HAM. Seveda sem dobil idejo, da bi z seboj vzel dve rocni UKW postaji in delal na LPD podrocju (kar zanj nebi bilo prepovedano), a tukaj se je zalomilo.
-Prvi problem je, da ne vem, kje tocno se LPD "band" nahaja (vem, da nekje na 433MHz), torej zanima me podatek od-do tocne frekvence.
-Drugi problem pa je, da sem komaj pred nekaj min. ugotovil, da morda LPD v 9A sploh ni dovoljen. Seveda sem sel informacijo preverit kar iz prve roke, tako da sem "prevohal" ves HRS forum, a ocitno tamkaj za besedici "LPD" ali "PMR" se slisali niso. Torej zanima me, kako je tukaj dejansko na stvari, ali je LPD v 9A dovoljen, ali prepovedan?
Sicer vem, da bi v tem primeru obe postaji z 0.5W na low power "malce" presegli dovoljeno moc na LPD, a sem pripravljen malce stisnit "zobe" in iti v ilegalo. sicer pa lepa beseda lepo mesto najde, tako da bi v tem primeru verjetno prenekateri 9A HAM pogledal skozi prste, ali pac?
73
PS: Za informacije bi bil zelo hvalezen, ali pa vsaj za podatek, kje naj doticne informacije sploh iscem (glede dovolenja, ker sicer nadaljno iskanje nima smisla, saj bom moral obe "igraci" pustit doma), bi pa zelel, ce je mozno do 11.8., ker takrat "odrinem".