S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 28 Feb 2020, 15:58

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: FT 101 ZD
OdgovorObjavljeno: 24 Nov 2019, 10:19 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 315
Kraj: velenje
Imam vprašanje. Sem srečen lastnik ft-101 zd ( prva serija) Zanima me najprej kako je z izhodnjo močjo . V navodilih navajajo 180 W z primerjavo stare 101 E,Z , ki ima 100 W. Ampak ko sem iskal to postajo po netu sem v vseh oglasih zasledil samo 100 W. Tudi moja ima nekako tako . Na 28 mhz tudi samo 60 W
Drugo vprašanje je povezano z oglasevanjem oz. odajanjem na 7 mhz. Na vseh bendih ( tudi na umetnem bremenu) ko postajo uglasim ostane moč , ki sem jo potjunal in kasneje na odaji ista. Ko postajo tjunam na 7 mhz .... je izhod moč postaje nekje 70 w in ko lampe grejem se malo ( tune+mox ) moč počasi narašča na 100 W. Ko pričnem odajati na ssb delu , pa moč posledično zopet pade na 60-70 W , kar se na ostalih bandih ne dogaja.Pri tem je tudi acl , na tem bandu slabsi. Kaj bi lahko bil vzrok . Morda slabe lampe ? Naj povem da je bil band priklopnik očisčen , saj je prav na 7mhz bil slab stik ( a je sedaj ok ).

73! tx s56izw


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT 101 ZD
OdgovorObjavljeno: 24 Nov 2019, 11:38 
Odsoten

Pridružen: 02 Jan 2003, 11:59
Prispevkov: 71
Kraj: Zenik
V tehničnih specifikacijah za FT-101ZD piše, da je INPUT POWER za oddajnik 180W. Input power je moč, ki jo troši izhodna stopnja, produkt toka in napetosti izhodne stopnje. Del te moči je VF energija, ki jo pošiljamo v anteno.
Izkoristek izhodnih stopenj na elektronke se giblje nekje v mejah od 50% do 70%.
Poenostavljeno, če bi bil izkoristek tvoje končne stopnje 50%, bi pri INPUT POWER 180W, bila izhodna moč 90W.

Glede na to kar si napisal, ne vem če je na umetnem bremenu na 7MHz vse v redu, in je težava samo ko priklopiš anteno ?
Če je tako je lahko kriv slab SWR.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT 101 ZD
OdgovorObjavljeno: 24 Nov 2019, 13:45 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 315
Kraj: velenje
Sem razdr končno stopnjo in pogledal elektonke ... ena kapica na elektronki ima slab stik ( kapico lahko potegneš dol) ampak žička se zmeraj pogleda skozi kapico ko je stakneš. Sedaj me zanima ali lahko to zičko zalotam na vrhu kapice?


73 !


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group